جانشین تلسکوپ فضایی جیمز وب چه مشخصاتی دارد؟

این تلسکوپ که Habitable Worlds Observatory نام دارد، اوایل دهه ۲۰۴۰ عملیاتی خواهد شد و برای کشف جهان‌های قابل سکونت ساخته شده است.

شناسه خبر: ۳۴۶۸۱۸
جانشین تلسکوپ فضایی جیمز وب چه مشخصاتی دارد؟

دیجیاتو نوشت؛ ناسا در جلسه اخیر انجمن نجوم آمریکا، اطلاعاتی در مورد یک تلسکوپ فضایی نسل بعدی به نام «رصدخانه جهان‌های قابل سکونت» ( Habitable Worlds Observatory ) را به اشتراک گذاشت که عملاً می‌تواند جانشین جیمز وب باشد. در این جلسه، «مارک کلمپین»، مدیر بخش اخترفیزیک ناسا، جزئیات کمی در مورد این تلسکوپ ارائه کرد که ممکن است در اوایل دهه 2040 راه‌اندازی شود.

رصدخانه جهان‌های قابل سکونت به‌طوری برنامه‌ریزی شده که مخصوصاً به دنبال سیارات به اصطلاح Goldilocks خواهد بود، جهان‌هایی با شرایطی که می‌توانند حیات را پرورش دهند. مقامات ناسا، از رصدخانه جهان‌های قابل سکونت، به عنوان اولین رصدخانه از برنامه Great Observatories سازمان فضایی یاد کرده‌اند.

تفاوت تلسکوپ جدید با جیمز وب

کلمپین در سخنرانی خود گفت که رصدخانه Habitable Worlds با هدف تعمیر و نگهداری و ارتقاء طراحی خواهد شد، برخلاف جیمز وب. با این وجود، رصدخانه آینده ناسا در مقایسه با سایر تلسکوپ‌های فضایی این سازمان می‌تواند حضور طولانی‌تر و دائمی‌تری در فضا داشته باشد. همچنین تعمیر و ارتقاء این رصدخانه به صورت رباتیک انجام می‌شود.

ناسا جزئیات هیجان انگیزی درباره جانشین تلسکوپ جیمز وب فاش کرد

یکی از مهم‌ترین مسائل بررسی‌های انجام شده در صنعت فضایی طی چند دهه اخیر، پیدا کردن جهان‌های قابل سکونت به جز زمین، با استفاده از تلسکوپی بوده که به طور خاص برای چندین هدف طراحی شده است. دانشمندان برای انجام این کار یک رصدخانه 11 میلیارد دلاری را پیشنهاد کرده بودند که دارای یک تلسکوپ 6 متری است و می‌تواند نور را در طول موج‌های نوری، فرابنفش و نزدیک به فروسرخ بگیرد.

جستجوی حیات فرازمینی یکی از تلاش‌های بی وقفه ناسا بوده است. مریخ نورد استقامت (Perseverance) در مریخ در حال جمع‌آوری نمونه‌های سنگی است تا بتواند شواهدی مبنی بر وجود حیات میکروبی باستانی در این سیاره به دانشمندان ارائه کند. علاوه بر مریخ، دانشمندان امیدوار هستند که کاوشگرهای آینده بتوانند نشانه‌هایی از حیات را در اقیانوس زیرسطحی اروپا، قمر مشتری یا دریای متان در قمر تیتان زحل پیدا کرد.

نظرات
پربازدیدترین خبرها