انیمه از پنجره‌ای جدید؛ ۵ انیمه دارک و شوکه‌کننده برای بزرگ‌ترها

انیمه‌ها آنجایی شوکه‌کننده می‌شوند که مخاطب را در تاریکی مطلق رها می‌کنند؛ جایی که دیگر مرزی میان یک داستان الهام‌بخش برای زندگی یا عمیقا بدبینانه وجود ندارد. این رده از انیمه‌ها برای نوجوانان و کودکان توصیه نمی‌شوند.

شناسه خبر: ۴۴۴۴۷۰
انیمه از پنجره‌ای جدید؛ 5 انیمه دارک و شوکه‌کننده برای بزرگ‌ترها

راهنماتو- علی‌رغم نگرشی که نسبت به انیمه و انیمیشن وجود دارد، این مدیوم مطلقا برای رده سنی کودک و نوجوان نیست؛ اتفاقا نبود حد و مرز برای خیال‌پردازی در آن به قدری است که می‌توان از بزرگسالان هم فراتر رفت و در ذهنیت آنان نسبت به زندگی ریشه دواند.

به گزارش راهنماتو، در این عصر مخاطبان به شکل ویژه‌ای به سمت هنر دارک کشیده شده‌اند؛ خواه این هنر در کتاب و در قالب رمان باشد، خواه در مدیوم انیمه! برای اثبات این مورد کافی است نگاهی به سایت‌های فروش کتاب یا  دانلود فیلم بزنیم و میزان بالای خرید در ژانر دارک را رصد کنیم.

نکته این است که دارک در این دوره هم ژانر هست و هم ژانر نیست؛ ژانر است از این روی که محتوای داستانی آن را نمی‌توان تماما ترسناک، هیجان‌انگیز یا درام دانست. این ژانر ترکیبی از ژانرهایی مثل ترسناک، روانشناختی، درام، اکشن، فانتزی و ماجراجویی است. در برخی داستان‌ها شاید بتوان ساب ژانرهای دیگری نیز برای آن در نظر گرفت. از طرفی دیگر دارک را نمی‌توان ژانری مجزا دانست چراکه عموما ترکیبی از همان ژانرهایی است که گفته شد.

نکته قابل تامل این است؛ انیمه می‌تواند بسیار الهام‌بخش یا عمیقاً بدبینانه باشد، و برخی از جالب‌ترین‌ها آن‌هایی هستند که از تمایلات تاریک خود واهمه ندارند. گاهی اوقات یک انیمه باید به آرامی به طبیعت شیطانی خود وارد شود، در حالی که برخی دیگر از مکان‌های تاریک شروع می‌کنند و تنها بینندگان را بیشتر به اعماق تاریکی می‌کشانند. این یک تعادل حساس است، اما برخی انیمه‌های استثنایی وجود دارند که از فشار مرزها نمی‌ترسند و مخاطب را در تاریکی مطلق رها می‌کنند.

انیمه همچنان به طور بلندپروازانه‌ای تکامل می‌یابد زیرا مخاطبان تحمل بیشتری برای خشونت و تاریکی در یک رسانه پیدا کرده‌اند. یک خیانت دلخراش یا یک اعتراف برای نفرت می‌تواند بسیار عمیق‌تر از هر زخم جسمی باشد. راه‌های زیادی وجود دارد که انیمه می‌تواند به زیر پوست مخاطب برود، اما برخی سریال‌ها وجود دارند که از یک نقطه سخت شروع می‌کنند و با پیشرفت، حتی تاریک‌تر یا به بیانی دارک‌تر می‌شوند. به نظر می‌رسد چنین انیمه‌هایی که در این مطلب از راهنمای فیلم معرفی می‌شوند مناسب برای رده سنی کودک تا نوجوان که هنوز نیروی زندگی در آن‌ها موج می‌زند نباشد.

Terror in Resonance_11zon

1. انیمه ترور در رزونانس Terror in Resonance (2014)

امتیاز: 7/8

مخاطبی در IMDB پس از دیدن انیمه ترور در رزونانس Terror in Resonance (2014) نوشته است:«فقط دوست داری بدونی بعدش چی می‌شه!» این دقیقا اوج خواسته ما از یک فیلم یا سریال است. اینکه تحمل نداری برای قسمت بعد منتظر بمانی؛ اما ماجرا و داستان این انیمه چیست؟

شینیچیرو واتانابه که نامش با انیمه‌هایی مثل Cowboy Bebop، Samurai Champloo و Space Dandy گره خورده است، Terror in Resonance را خلق کرد. انیمه‌ای که بی‌اغراق تبدیل به یکی از قدرتمندترین آثار او شد؛ چراکه با نگاهی بی‌پرده به تروریسم و تأثیر آن بر از بین بردن معصومیت کودکان دارد. در داستان این انیمه که در آن کودکان تبدیل به سربازانی مطیع می‌شوند، تروریسم به عنوان موضوعی ساده نیست و با خوش‌بینی یا چند صحنه اکشن به آن پرداخته نشده است، بلکه فضای تاریک و نیهیلیستیِ بی‌پایانی بر این انیمه‌ی ۱۱ قسمتی چیره است.

جدای از این مساله انیمه ترور در رزونانس پایانی بحث‌برانگیز دارد، به‌ویژه به خاطر مرگ شخصیت Twelve که بسیاری آن را بی‌رحمانه و ناعادلانه می‌دانند. این اثر با جسارت تمام، داستانش را تا تاریک‌ترین نقطه ممکن پیش می‌برد. پر از فجایع و خسارت‌های دردناکی است که قلب مخاطب را می‌شکند، چراکه این واقعیت تلخ چنین داستان‌های مخربی است. 

Yamishibai Japanese Ghost Stories_11zon

2. انیمه یامیشیبای: داستان‌ ارواح ژاپنی Yamishibai: Japanese Ghost Stories (2013-2024)

امتیاز: 7

کار انیمه انیمه یامیشیبای: داستان‌ ارواح ژاپنی Yamishibai: Japanese Ghost Stories (2013-2024) به جایی کشیده شده است که از آن به نام تئاتر تاریکی یاد می‌کنند؛ مخاطبی در  My Anime List در مورد آن نوشته است:«وقتی این سریال را تماشا می‌کنم، به‌جای آن‌که ترسی را که انیمه قصد دارد به بیننده منتقل کند احساس کنم، بیشتر حسی از ناامیدی دارم.» این نکته تا حد بسیار زیادی به جا است چراکه در هر قسمت شخصیت‌هایی حاضر می‌شوند با قصه‌هایی عجیب که هر یک می‌توانند قهرمان داستان انیمه‌ای مجزا باشند.

اولین نکته که در مورد انیمه داستان ارواح ژاپنی باید دانست این است که در فرم  آنتولوژی (چندداستانی) ساخته شده است. البته این فرمی رایج در میان انیمه‌هاست اما موردی که درباره آن صحبت می‌شود با 13 فصل از سال 2013 تا 2024 همچنان زنده است و مخاطبان خاص خودش را دارد. 

Yamishibai تاکنون بیش از ۱۵۰ داستان را روایت کرده که از نظر کیفیت بسیار متغیرند، اما تقریباً همیشه موفق می‌شوند زیر پوست مخاطب نفوذ کنند. هر قسمت تنها بین سه تا پنج دقیقه زمان دارد، بنابراین حتی اگر برخی اپیزودها ضعیف‌تر باشند، تماشای پشت‌سرهم آن‌ها کار سختی نیست.

در Yamishibai بسیاری از افسانه‌های شهری کلاسیک و خرافات سنتی ژاپن به تصویر کشیده می‌شوند، در حالی که در فصل‌های جدیدتر به داستان‌های مدرن‌تر نیز پرداخته شده است. این انیمه با زیبایی‌شناسی مینیمال و ساده‌گرایانه‌ای کار می‌کند که گاه ممکن است از نظر بصری برای برخی کم‌رمق به نظر برسد. با اینکه شاید در ایجاد ترس واقعی به اندازه‌ی برخی دیگر از انیمه‌های ترسناک موفق نباشد، اما Yamishibai همواره با چرخش‌های تاریک و پایان‌های مرموز همراه است؛ تا جایی که در اکثر اپیزودها شخصیت اصلی زنده نمی‌ماند. این اپیزودهای کوتاه، تیره و هشداردهنده، به داستان‌هایی دلهره‌آور تبدیل می‌شوند که به نوعی جشن وهم و وحشت هستند.

Chainsaw Man_11zon

3. انیمه مرد اره‌ای Chainsaw Man (2025)

امتیاز: 8/3

داستان انیمه مرده اره‌ای به اندازه‌ای دارک و تاریک است که حتی اگر به ساختار کلی آن هم توجه نشود می‌توان آن را یکی از بهترین انیمه‌های تولید شده در این ژانر دانست. بر اساس داستان رسمی ارائه‌شده توسط Viz Media:

دنجی یک جوان فقیر است که برای پول هر کاری می‌کند، حتی شکار شیاطین همراه با سگ شیطانی‌اش، پوچیتا. او مردی ساده با آرزوهای ساده است که زیر بار بدهی‌های سنگین رفته. اما با خیانت کسی که به او اعتماد داشت زندگی غم‌انگیزش به کلی تغییر می‌کند. حالا با قدرت شیطانی که در درونش جا گرفته، دنجی به یک مرد کاملاً متفاوت تبدیل شده است؛ چین‌ساو من!

اگرچه این داستان به اندازه کافی دارک است، اما مساله در ساختار کلی انیمه پیچیده‌تر می‌شود. این اثر ساخته تاتسوکی فوجیموتو است که بیشتر در ژانر شونن فعالیت می‌کرده است. البته مرده اره‌ای شونن نیست و ابدا نمی‌توان آن را مناسب پسر بچه‌ها و نوجوان‌ها دانست. با این وجود وقتی نام این کارگردان با شونن ترکیب می‌شود جای تعجب ندارد با دنیایی بی‌رحم طرف هستیم که رفته‌رفته شخصیت‌هایش را بیشتر در تاریکی و درد فرو می‌برد. دنجی، قهرمان داستان، در ابتدای ماجرا چیزی جز یک بدهی عظیم بر دوش ندارد اما رفته رفته تاریکی و ناامیدی روی دوش او قرار می‌گیرد و او را تبدیل به یک ابرقهرمان افسانه‌ای می‌کند.

Dorohedoro (2020)_11zon

4. انیمه دوروهه دورو Dorohedoro (2020)

امتیاز: 8

با مرور نظرها و نقدها به انیمه دوروهه دورو Dorohedoro (2020) یک دیدگاه برجسته است و آن ترکیب بسیاری از ژانرهاست که به خودی خود می‌توانند مخاطب را بر روی صندلی میخکوب کنند؛ علمی تخیلی، جادویی، خونین، کمدی و گهگاهی هم زندگی روزمره!

داستان در دنیایی تخیلی می‌گذرد که در آن جادوگران در دنیایی جدا از انسان‌ها، در مکانی به نام "حفره" زندگی می‌کنند و انسان‌ها را به عنوان سرگرمی تحت آزمایش‌های وحشتناک قرار می‌دهند. کایمن، شخصیت اصلی داستان، یکی از قربانیان این آزمایش‌هاست که به دنبال پیدا کردن خاطرات فراموش‌شده‌اش و شکل واقعی صورتش می‌گردد.

درواقع این یکی از آن انیمه‌هایی است که صحت عنوان این مقاله را تایید می‌کند؛ شوکه‌کننده! Dorohedoro یک انیمه بی‌نظیر است برای کسانی که به دنبال یک تجربه بسیار خشونت‌آمیز در دنیای انیمه هستند، کاملاً مناسب است. این انیمه بازگشتی به دوران‌های گذشته و انیمه‌های غیرمتعارف است، اما در عین حال داستانی منحصر به فرد و جذاب را به مخاطب ارائه می‌دهد. بسیاری از انیمه‌های جدید به سمت سبک‌های ملایم‌تر و با دسترسی بیشتر به تماشاگران پیش رفته‌اند، اما دوروهدورو با جسارت و نوآوری خود همچنان در خط مقدم انیمه‌های غیرمتعارف قرار دارد. این سریال به شدت منحصر به فرد است و این ویژگی‌ها را به روشی کاملاً شایسته به نمایش می‌گذارد. هیچ‌کدام از عناصر این انیمه سطحی و بی‌کیفیت نیست و تمام جنبه‌های آن با دقت و تلاش فراوان ساخته شده است.

Rainbow (2010)_11zon

5. انیمه رنگین کمان Rainbow (2010)

امتیاز: 8/2

از همان ابتدا وقتی با عنوان انیمه Rainbow روبه رو می‌شویم متوجه خواهیم شد که این نام طراحی شده تا نشان دهد که دنیا مکانی تاریک و بی‌رحم است که از رنگین‌کمان‌ها و ایده‌های زیبا خالی است. این انیمه با هشداری درباره محتوای صریح شروع می‌شود و به خوبی به این وعده وفادار می‌ماند. نمایش زندانی شدن و آزار شش نوجوان خلافکار در یک مدرسه اصلاحی غیرمعمول، حتی برای طرفدارانی که تجربه انیمه با ژانر درام را دارند نیز سخت است. 

این قربانیان تنها به یکدیگر تکیه دارند، اما زندگی آن‌ها در غیر این صورت از شادی تهی است. داستان در دهه 50 میلادی اتفاق می‌افتد و از رویه‌های ناعادلانه آن زمان در خصوص بازداشت و اصلاح استفاده می‌کند. این موضوعات ناخوشایند به روشن کردن یک دوران غیرانسانی می‌پردازد که هرچند تا حدی بهتر شده است، اما متأسفانه هنوز هم به اندازه کافی تغییر نکرده است.

نظرات
پربازدیدترین خبرها