گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا که حتی در نور کم رشد می کنند

هوای اتاقی که پنجره ندارد و کم نور است را چگونه تصفیه می کنید؟ از گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا نباید غافل بود البته آن هایی که در اتاقی تاریک هم سرزنده مانده و رشد خواهند کرد. برای آشنایی با این گیاهان آپارتمانی افسانه ای این مطلب را بخوانید.

شناسه خبر: ۴۳۱۷۰۲
گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا که حتی در نور کم رشد می کنند

راهنماتو – جریان نداشتن هوا در اتاق های بی پنجره می تواند کیفیت هوای اتاق را پایین بیاورد. اما برخی از گیاهان آپارتمانی می توانند با توانایی جذب آلاینده ها این مشکل را بر طرف کنند.

به گزارش راهنماتو، معماری نامناسب، کوچک بودن خانه ها و نورگیر نبودن پنجره ها از جمله عواملی هستند که باعث می شوند نتوانیم از هوای مطبوع خارج از خانه لذت ببریم. اما این تمام ماجرا نیست! وقتی اتاقی از خانه مان چنین ویژگی هایی داشته باشد احساس می کنیم که از داشتن گیاهان آپارتمانی محرومیم!

این در حالی است که برخی از گیاهان آپارتمانی در حالی که می توانند همچون یک فیلتر جذب کننده آلاینده های هوا عمل کنند، در نور کم نیز رشد خواهند کرد.

حالا از خود می پرسیم که به چه دلیل گیاهان آپارتمانی را مهمان خانه خود کرده ایم؟ آیا آن ها فقط یک دکوری تزئینی برای پر کردن قفسه ها و کنسول ها هستند؟

خیر! گیاهان آپارتمانی می توانند حشرات را دور نگه دارند، هوای stale (ایستاده) اتاق‌هایی که جریان هوای مناسبی ندارند را بازیافت کنند و برخی انواع آن‌ها حتی می‌توانند هوای خانه را در ماه‌های گرم تابستان خنک‌تر کنند و وابستگی شما به کولر پرمصرف را کاهش دهند.

به همین خاطر به خانه ها و اتاق های تاریک فکر کردیم و به این نتیجه رسیدیم لیستی از گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا پیدا کنیم که حتی در اتاق تاریک هم رشد کرده و زنده می مانند. این مطلب از راهنمای گل و گیاه این لیست را در اختیار شما قرار می دهد.

بهترین گیاهان آپارتمانی برای تصفیه کردن هوا

تحقیقات علمی ثابت کرده‌اند که برخی گیاهان به‌طور طبیعی می‌توانند آلاینده‌های خطرناک مثل فرمالدهید و بنزن را از هوا جذب کنند و با تصفیه آن، فضای خانه‌تان را سالم‌تر کنند. حتی ناسا در یکی از مطالعات خود گیاهانی را معرفی کرد که در پاکسازی هوای خانه نقش شگفت‌انگیزی دارند.

دانشگاه Cornell در پژوهشی با استفاده از این تحقیق ناسا عنوان کرده است:

از آنجا که بسیاری از افراد زمان زیادی را در فضاهای داخلی سپری می‌کنند، به‌ویژه در ماه‌های زمستان، منطقی است که خطرات بهداشتی مرتبط با کیفیت هوای داخلی به حداقل برسد. در چند دهه اخیر، خانه‌ها و ساختمان‌های اداری به گونه‌ای ساخته شده‌اند که از طریق روش‌های ساخت محکم‌تر و عایق‌بندی بیشتر، انرژی را حفظ کنند. این کار باعث می‌شود هوای گرم از بخاری و هوای سرد از کولر داخل ساختمان باقی بماند، اما همچنین مانع از خروج آلاینده‌های احتمالی مضر از هوای داخلی می‌شود. ساختمان‌های قدیمی‌تر که درزها و شکاف‌های بیشتری دارند، نگرانی کمتری در مورد کیفیت هوای داخلی ایجاد می‌کنند. علاوه بر این، بسیاری از اقلام خانگی نتیجه فرآیندهای ساخت بشر هستند.

در این میان یکی از راه هایی که پیش روی ماست استفاده از گیاهان آپارتمانی است.

گیاهان آپارتمانی پتوس مرمری

پتوس مرمری تصفیه کننده هوا

پتوس مرمری، که به نام "شیطان" هم شناخته می‌شود، یک گیاه عالی برای تصفیه هواست. این گیاه به‌خاطر توانایی‌اش در از بین بردن مواد شیمیایی مضر مانند فرمالدهید، بنزن و تولوئن معروف است.

پتوس به‌ویژه برای افرادی که در نگهداری گیاهان مشکل دارند، انتخاب خوبی است. این گیاه تقریباً غیرقابل‌کشت است – به همین دلیل به آن نام "شیطان" داده‌اند – و تنها به آبیاری هر ۷ تا ۱۰ روز یک‌بار نیاز دارد.

پتوس آن‌قدر در تصفیه هوا ماهر است که استارتاپ بیوتکنولوژی Neoplants از این گیاه برای سیستم تصفیه هوای خود استفاده می‌کند. این سیستم به کمک میکروبیوم‌های خاص، یک گیاه معمولی را به یک دستگاه تصفیه هوا تبدیل می‌کند که معادل ۳۰ گیاه برای حذف سموم از هوا کار می‌کند.

در این میان در نظر داشته باشید که پتوس مرمری به نور غیر مستقیم و روشن نیاز دارد بنابراین در یک اتاق تاریک می توانیم از نورهای مناسب گیاه مصنوعی استفاده کنیم که به طور غیر مستقیم به آن می تابد.

گل آپارتمانی چمچمه ای

گل چمچمه ای تصفیه کننده هوا

گل چمچمه ای زیبا که به نام "لیلی صلح" شناخته می‌شوند، به خاطر گل‌های سفیدشان که به پرچم شباهت دارند، این چنین نامگذاری شده‌اند و یک گیاه معرکه برای تصفیه کردن هواست.

 گل چمچمه ای می‌توانند فرمالدهید، بنزن و مونوکسید کربن را از هوای اطراف خود جذب کنند.

از طرفی این گیاهان می‌توانند تا ارتفاع 40 سانت رشد کنند و جلوه ای جذاب به دکوراسیون اتاق تاریک مورد نظر شما ببخشد.

نکته جذاب در مورد آن ها این است که به نور مستقیم احتیاج ندارند، اما برای رشد خوب به آبیاری منظم نیاز دارند.

گیاهان آپارتمانی پیچک انگلیسی

پیچک انگلیسی برای تصفیه هوا

اگر به دنبال گیاهی برای تصفیه هوا هستید بر اساس مطالعه ناسا، پیچک انگلیسی گیاه فوق‌العاده‌ای برای پرورش در داخل خانه است.

پیچک انگلیسی فرمالدهید را که در برخی مواد شوینده خانگی وجود دارد جذب می‌کند و می‌تواند مقدار ذرات آلاینده معلق در هوا را کاهش دهد.

با این حال، باید آن را دور از دسترس حیوانات خانگی نگه دارید، زیرا در صورت بلعیده شدن می‌تواند سمی باشد.

گل آپارتمانی ژربرا

گل ژربرا تصفیه کننده هوا

گل آپارتمانی ژربرای رنگارنگ قدرتی فوق‌العاده در جذب آلاینده‌ها دارد و می‌تواند ترکیبات شیمیایی مانند تری‌کلرواتیلن و بنزن را که در شوینده‌ها و حلال‌ها یافت می‌شوند، از هوا فیلتر کند.

نکته این است که گل‌های ژربرا به نور مستقیم زیادی نیاز دارند، بنابراین گیاه خود را در مکانی پرنور نگه دارید و حتماً به طور منظم آبیاری کنید.

اگر می خواهید این گل را در اتاق تاریک قرار دهید بهتر است در طول روز آن را در خارج از اتاق قرار دهید. بعلاوه می توانید از نور مصنوعی تغذیه کننده گیاه استفاده کنید.

بهترین گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم نوری

فقط به این دلیل که در فضایی با نور طبیعی محدود زندگی می‌کنید، به این معنی نیست که نمی‌توانید از گیاهان در داخل خانه خود لذت ببرید. در ادامه انواع گیاهان که به سایه علاقه دارند معرفی می شوند و گزینه‌ای عالی برای هر خانه‌ای هستند، به‌ویژه اگر خانه شما از نور خورشید کمی برخوردار باشد.

نکته مهم در مورد این گیاهان آپارتمان سایه دوست را از زبان College of Agricultural, Consumer & Environmental Sciences می شنویم:

اگرچه گیاهان خانگی با نور کم کمتر جلب توجه می‌کنند و گل‌های کم‌رنگ و رنگ‌های ملایم‌تری دارند، اما مراقبت از آن‌ها نیز راحت‌تر است: رشد کندتری دارند و نیاز به آب کمتری دارند. با این حال، رشد کند آن‌ها باعث می‌شود که شناسایی شرایط نوری مناسب برای گیاه زمان‌برتر باشد. اگر گیاه به نور بیشتری نیاز داشته باشد، ممکن است ساقه‌های بلند و کشیده پیدا کند، رنگ آن به سبز کم‌رنگ مایل به زرد تغییر کند یا حتی برگ‌های خود را ریزد.

در ادامه برخی از این گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم نوری را معرفی می کنیم که تصفیه کننده خوبی نیز برای هوا هستند.

گیاهان آپارتمانی سانسوریا

گیاه آپارتمانی سانسوریا تصفیه کننده هوا

گیاه آپارتمانی سانسوریا که به خاطر برگ‌های بلند و صافش با نام گیاه مار شناسایی می شود، گیاهی بسیار مقاوم است که برای بقا نیاز به نور مستقیم یا آبیاری مکرر ندارد. نگهداری از آن آسان است و می‌تواند تا 30 سانت رشد کند.

گیاه سانسوریا (Snake Plant) همچنین در شب اکسیژن آزاد می‌کند، برخلاف بیشتر گیاهان که این کار را در طول روز انجام می‌دهند. این ویژگی آن را به گیاهی عالی برای اتاق خواب تبدیل می‌کند و حتی ممکن است به بهبود کیفیت خواب شما کمک کند.

گل آپارتمانی ارکیده

گیاهان آپارتمانی ارکیده

شاید قابل باور نباشد اما گل آپارتمانی ارکیده با ظاهری عجیب و غریب و زیبا، رشد نسبتاً ساده‌ای دارند. آن‌ها به نور مستقیم احتیاج ندارند و باید اجازه دهید خاک بین هر دو آبیاری خشک شود. یعنی اگر فراموش کنید به آن آب دهید با گل خشک روبرو نخواهید شد.

گیاهان ارکیده در دو اندازه استاندارد وجود دارند: نوعی که کمتر از 30 سانت ارتفاع دارد و نوعی که تا 50 سانت رشد می‌کند. گل‌های ارکیده شب‌پره (Moth Orchid) می‌توانند تا چهار ماه دوام بیاورند و برای مکان‌های کم‌نور کاملاً مناسب هستند.

بهترین گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم آبی

باید قبول کرد که نگهداری از هر چیزی که زنده است، یک مسئولیت زمان‌بر است. با این وجود گاهی اوقات ممکن است آبیاری گیاهان از یادتان برود، اما نگران نباشید.

اگر برای چند روز یا حتی یک هفته گیاهانتان را فراموش کنید یا به تعطیلات بروید، این گیاهان شما را خواهند بخشید. آن‌ها می‌توانند چند روز یا حتی یک هفته بدون آسیب دیدن بدون آب بمانند. در ادامه با آن ها آشنا می شویم که نمونه های حیرت انگیزی برای تصفیه هوا هستند.

گیاهان آپارتمانی عنکبوتی

gettyimages-1279726757_11zon

گیاهان آپارتمانی عنکبوتی با رشد گسترده، به ندرت تشنه می‌شود. در واقع، این گیاه می‌تواند یک هفته یا بیشتر بدون آب بماند، برای این موضوع باید از ریشه‌های لوله‌ای‌اش که مواد مغذی را ذخیره می‌کنند تشکر کنیم. با این حال، اگر دیدید که نوک برگ‌ها شروع به قهوه‌ای شدن کردند، وقت آن است که به آن آب بدهید.

بهترین راه برای نگهداری و نمایش گیاه عنکبوتی، قرار دادن آن در سبد آویزی یا گلدان بلند است تا برگ‌های بلند آن بتوانند از کناره آویزان شوند. در مورد نور، گیاه عنکبوتی نور غیرمستقیم را ترجیح می‌دهد؛ نه خیلی روشن و نه کاملاً در سایه. بنابراین می توانیم آن را در اتاق تاریک نگهداری کنیم.

گیاه آپارتمانی زاموفیلیا

گیاه آپارتمانی زاموفیلیا

در مورد گیاه آپارتمانی زاموفیلیا پیش تر به طور مفصل در مطلب نحوه نگهداری زاموفیلیا صحبت کردیم و می دانیم که این گیاه تا چه حد می تواند نسبت به کم توجهی ما مقاوم باشد.

حال بهتر است بگوییم که گیاه زاموفیلیا با نام پیچیده‌ استعاریش به نام zz تقریباً غیرقابل‌تخریب است. می‌تواند شرایط نوری مختلفی را تحمل کند و مدت‌های طولانی بدون آب بماند. برگ‌های سبز روشن آن ضخیم و مومی هستند تا به حفظ آب کمک کنند. درواقع آبیاری زیاد ممکن است بزرگترین دشمن این گیاه باشد.

همچنین مهم است که برگ‌ها از گرد و غبار پاک شوند، بنابراین یک پاک‌کردن گاه به گاه با یک پارچه مرطوب یا حوله کاغذی می‌تواند در حفظ سلامتی گیاه ZZ تأثیر زیادی داشته باشد. این گیاه برای فضاهای داخلی عالی است و انتخاب فوق‌العاده‌ای برای کسانی است که زیاد سفر می‌کنند.

خانواده ساکولنت ها

گیاهان آپارتمانی ساکولنت

حال که تا کنون گیاهان مقاوم به کم نوری را معرفی کردیم بهتر است بگوییم که چه گیاهانی در اتاق تاریک ما دوام نمی آورند؟! ساکولنت ها و کاکتوس ها آنقدر خاص و چشم نواز هستند که به سرعت می توانند فضای خانه ما را دگرگون کنند. پیش تر در مورد خاص ترین ساکولنت ها در مطلب جواهرهای سبز بیابان: کاکتوس‌ها و ساکولنت‌هایی که مراقبت از آنها آسان است صحبت کرده و نمونه های بی نظیری را معرفی کرده ایم.

 گیاهان گوشتی (ساکولنت‌ها) این روزها در طراحی داخلی بسیار محبوب شده‌اند و در دکوراسیون میزها، آشپزخانه‌ها و تقریباً هر نقطه‌ای از خانه استفاده می‌شوند. در حالی که این گیاهان به مقدار مناسبی نور طبیعی نیاز دارند (بیشتر آن‌ها نور مستقیم و کامل خورشید را ترجیح می‌دهند)، گیاهان خانواده ساکولنت به آب زیادی احتیاج ندارند.

مثل گیاه ZZ، در این گیاهان نیز خطر بیشتری در آبیاری زیاد وجود دارد تا کم‌آبی. ساکولنت‌ها در انواع مختلف با رنگ‌ها، شکل‌ها و اندازه‌های زیبا و متنوع وجود دارند. حتی اگر دست‌تان همیشه سبز نباشد، این گیاهان مناسب فضای داخلی در اقلیم خانه شما رشد خوبی خواهند داشت، شاید حتی آن را بهبود بخشند و در عین حال زیبایی زیادی به محیط ببخشند.

با توجه به این مساله از ساکولنت ها برای اتاق های تاریک نمی توانیم استفاده کنیم چون ممکن است از دستشان بدهیم.

سوالات متداول درباره گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا

1. بهترین گیاه برای اتاق خواب چیست؟

گیاه سانسوریا (Snake Plant) برای اتاق خواب عالی است، زیرا در شب اکسیژن آزاد می‌کند، برخلاف بیشتر گیاهان که این کار را در طول روز انجام می‌دهند. این ویژگی به حفظ هوای تازه در هنگام خواب کمک می‌کند و می‌تواند کیفیت خواب شما را بهبود بخشد.

2. چه گیاهانی برای مبتدیان مناسب هستند؟

گیاهان گوشتی (ساکولنت‌ها) برای مبتدیان انتخاب خوبی هستند زیرا بسیار مقاوم‌اند و نیاز به آبیاری مکرر ندارند. همچنین انواع مختلفی از ساکولنت‌ها وجود دارد که احتمالاً یکی از آن‌ها با سلیقه شما هم‌خوانی خواهد داشت. اما اگر اتاق تاریکی دارید بهتر است ساکولنت ها را مهمان نکنید!

3. آیا زیاد آب دادن به گیاه به آن آسیب می زند؟

بله، امکان دارد که با آبیاری زیاد گیاهان، به‌ویژه گیاهانی مثل ساکولنت‌ها و گیاه ZZ. به آن ها آسیب بزنید. آب اضافی می‌تواند ریشه‌ها را بکشد و گیاهان را پژمرده کند، در نتیجه آن‌ها غرق می‌شوند و می‌میرند.

4. آیا گیاهان خانگی می ‌توانند جایگزین دستگاه تصفیه هوای اختصاصی شوند؟

خیر. اگرچه گیاهان خانگی می‌توانند هوا را چرخش داده و برخی آلاینده‌ها را از بین ببرند، اما نمی‌توانند بزرگ‌ترین مشکل کیفیت هوای داخلی را حل کنند: گرد و غبار و ذرات ریز. متخصصان توصیه می‌کنند که در هر خانه یک دستگاه تصفیه هوا وجود داشته باشد تا گرد و غبار، دود، کپک، گرده و سایر آلرژن‌ها و تحریک‌کننده‌ها را فیلتر کند. در واقع، گیاهان خانگی -- از جمله برخی از گیاهانی که در این لیست آمده‌اند -- می‌توانند کارایی خود را از دست بدهند اگر برگ‌هایشان غبارآلود شود؛ آن‌ها می‌توانند به همان اندازه که شما از دستگاه تصفیه هوا بهره‌مند می‌شوید، از فیلتر کردن گرد و غبار توسط آن نیز بهره ببرند.

نظرات