شورش مغزی: چرا ذهن ما مدام از کارهای مهم فرار می‌کند؟ + ویدئو

در ساعت ۳ بامداد، در حالی که پرونده‌ای مهم مقابلتان باز است و باید فردا آن را تحویل دهید، ناگهان خود را در حال مرور نظرات زیر پست یک آشپز درباره طرز تهیه خورش قورمه‌سبزی می‌یابید. این نوعی شورش تمام‌عیار در پادگان مغز شماست.

شناسه خبر: ۴۵۲۶۹۳
شورش مغزی: چرا ذهن ما مدام از کارهای مهم فرار می‌کند؟ + ویدئو

در ساعت ۳ بامداد ، در حالی که پرونده‌ای مهم مقابلتان باز است و باید فردا آن را تحویل دهید، ناگهان خود را در حال مرور نظرات زیر پست یک آشپز درباره طرز تهیه خورش قورمه‌سبزی می‌یابید. این یک شکست ساده نیست؛ بلکه نوعی شورش تمام‌عیار در پادگان مغز شماست.

در عمق جمجمه انسان ، یک نبرد حماسی عصبی در جریان است. جایی که قشر پیش‌پیشانی یا همان سربازان منطق فریاد می‌زنند: «تمرکز کن!»، در حالی که هسته اکومبنس یا همان شورشیان تنبلی وسوسه می‌کنند: «فقط یک ویدیوی کوتاه...»

براساس مطالعات عصب‌شناسی ، هر بار که به جای کار اصلی به سمت شبکه‌های اجتماعی می‌رویم، مغز دو واحد دوپامین دریافت می‌کند. این پاداش لحظه‌ای باعث می‌شود مقاومت در برابر این وسوسه، انرژی معادل ۱۵ دقیقه دویدن مصرف کند.

راهکارهای مقابله با شورش مغزی

عملیات ضربتی ۵ ثانیه‌ای

از لحظه‌ای که تصمیم به کار می‌گیرید، تنها ۵ ثانیه زمان دارید تا اقدام کنید. اگر در این بازه کوتاه عمل نکنید، مقاومت مغز تا ۳۰۰ درصد افزایش می‌یابد .

محاصره اطلاعاتی

موبایل را روی  حالت پرواز قرار دهید (قطع خطوط دشمن).

از برنامه‌های محدودکننده استفاده کنید (مثل سربازان محافظ تمرکز).

جنگ روانی : برای هر ۲۵ دقیقه کار مفید ، ۵ دقیقه پاداش به مغزتان بدهید (مثلاً چک کردن پیام‌ها). این روش می‌تواند تمرکز را تا ۴۰ درصد افزایش دهد .

مغز انسان مانند ژنرالی قدیمی است که همچنان با تاکتیک‌های عصر حجر می‌جنگد. بنابراین نباید با آن بجنگید یا تسلیم شوید، بلکه باید مانند یک استراتژیست هوشمند آن را هدایت کنید .

و به یاد داشته باشید: هر بار که بر این شورش مغزی غلبه می‌کنید، در حال نوشتن تاریخ جدیدی در جنگ‌های عصبی-شیمیایی ذهن‌تان هستید.

شما امروز چند بار مغزتان شورش کرد؟

منبع : عصر ایران
نظرات
پربازدیدترین خبرها