خبرآنلاین نوشت: ببر مازندران یکی از بزرگترین زیرگونههای ببر بود که در ناحیه گستردهای از غرب چین تا سواحل دریای سیاه شامل آسیای میانه، قفقاز و شمال ایران زندگی میکرد تا نیم قرن پیش شکارچی بلامنازع جنگلهای هیرکانی بود.
ببر مازندران ( Caspian tiger ) اکنون نامی در تاریخ است و مدتها است که اثری از آن در طبیعت دیده نشده است. شکارچی باشکوهی که روزگاری در جنگلهای هیرکانی غرشش شنیده میشد.
عکسهای به جامانده از این ببرها نشان میدهد که رنگ ببر مازندران با نزدیکترین خویشاوندش یعنی ببر سیبری تفاوت داشته و به طور کلی خزی روشنتر بدنش را پوشانده بوده است. رنگ پشت زرد متمایل به نارنجی و زیر بدن سفید بود و نوارهای قهوهای باریکی در تمام سطح بدن دیده میشد.
یکی از آخرین عکسهای به جا مانده از ببر مازندران که در اسارت و در باغ وحش برلین گرفته شده است.
واپسین ببرهای ایران در استان گلستان امروزی دیده شدند. آخرین ببر در ایران در سال ۱۳۳۲ در منطقهای که اکنون پارک ملی گلستان نامیده میشود، شکار شد و یک گزارش قابل اعتماد از مشاهده ببر در سال ۱۳۳۸ در همین منطقه نیز وجود دارد. در اوایل دهه ۱۳۵۰ سازمان حفاظت محیط زیست یک تحقیق چندساله را برای جستجوی ببر در جنگلهای شمال ایران انجام داد. اما محققان در این مدت نتوانستند هیچ مدرکی دربارهٔ وجود ببر پیدا کنند و انقراض آن را قطعی اعلام کردند.
ببر هیرکانی بسیار نزدیک به ببر سیبری بوده و این دو زیرگونه، تنها حدود ده هزار سال پیش از هم جدا شدهاند. بررسی دیانای بقایای یافتشده از ببر هیرکانی و مقایسه آن با ببر سیبری، نشان میدهد این دو تنها در یک نوکلئوتید تفاوت دارند و هر دو از یک زیرگونه بودهاند.
ببر مازندران شکار شده در ایران