جالب ترین چیزها درباره واتیکان که هرگز نمی دانستید!

واتیکان جایگاه کلیسای کاتولیک و یک دولت شهر مستقل درون یکی از مشهورترین شهر‌های اروپا، یعنی رم است.

شناسه خبر: ۳۶۱۰۷۰
جالب ترین چیزها درباره واتیکان که هرگز نمی دانستید!

پاسینه نوشت؛ تحریریه پارسینه- واتیکان با نام رسمی دولت‌شهر واتیکان (به ایتالیایی: Stato della Città del Vaticano) (به لاتین: Status Civitatis Vaticanae) دولت‌شهری مستقل که در درون شهر رم در کشور ایتالیا جای دارد. واتیکان یک پادشاهی مطلقه و محل اقامت پاپ، رهبر کاتولیک‌های جهان و مرکز کلیسای کاتولیک است.

واتیکان با مساحتی در حدود ۰٫۴۴ کیلومتر مربع، کوچک‌ترین کشور دنیا و با جمعیتی در حدود ۱۰۰۰ نفر، کم‌جمعیت‌ترین کشور مستقل دنیا نیز محسوب می‌شود.

شیوه کشورداری در واتیکان، پادشاهی مطلق گزینشی است. پاپ را گروهی از کشیشان والاجاه برمی‌گزینند و پاپ اختیار بدون مرزی در گزینش کارگزاران خود و قانونگذاری و داوری دربارهٔ رویداد‌های پیش آمده دارد. جایگاه برتر در سرپرستی شهر، پاپ اعظم است که در بالاترین جایگاه است و حق قانون‌گذاری، قضاوت و اداره دولت تنها از آنِ اوست.

به دلیل پیشینهٔ تاریخی که دارد دولت حاکم بر واتیکان ساختاری خاص و بی همتا دارد و پس از پاپ که در بالاترین رده است، دبیران رسمی منطقه مانند فرماندار و نماینده پاپ اعظم در کمیسیون اند که نه تنها این اعضا بلکه دیگران نیز از سوی شخص پاپ گزینش و با خواست وی از مقام خود برکنار می‌شوند.

از روی همین ساختار ویژه است که این شیوه پادشاهی را پادشاهی ارث ناپذیر گزینشی مطلقه و همچون گونه‌ای کمیاب دسته‌بندی کرده‌اند. فرماندار شهر که در بسیاری از مواقع به عنوان رئیس‌جمهور واتیکان مطرح می‌شود، وظیفه‌ای شبیه یک شهردار یا مدیر اجرایی دارد.

پاپ‌های کاتولیک همیشه اینجا زندگی نمی‌کرده‌اند

بیشتر مردم حتی آن‌هایی که مسیحی نیستند نیز می‌دانند که نام کشور واتیکان به نام کلیسای کاتولیک گره خورده است. این کلیسا سکونتگاه پاپ است که در رأس کلیسای کاتولیک نشسته است. اما جالب اینجاست که پاپ‌های کاتولیک همیشه در واتیکان سکونت نداشته‌اند.

طبق نوشته سایت romeactually.com، درگذشته پاپ‌ها در مناطق دیگری از ایتالیا زندگی می‌کرده‌اند: مانند آسیسی، پروجا، تیوولی و فِرِنتینو. در سده ۱۳ میلادی، کلیسای کاتولیک در آوینیون کشور فرانسه برپا شد، زیرا درگیری بین خانواده‌های اشراف، رُم را شهر ناامنی کرده بود.

کوچک‌ترین کشور جهان است

کشور واتیکان که در دل پایتخت ایتالیا یعنی رُم واقع شده است، رسما کوچک‌ترین کشور جهان به شمار می‌رود. اما این به معنی آن نیست که خلوت‌ترین کشور جهان هم باشد. گرچه طبق سرشماری سال ۲۰۱۷ تنها حدود ۱۰۰۰ نفر در واتیکان اقامت داشتند، اما سالانه پنج میلیون بازدیدکننده به این کشور می‌آیند؛ و البته درون مرز‌های کشور واتیکان کلیسای واتیکان قرار گرفته است که پاپ در آن زندگی می‌کند. کلیسای سنت پیتر که یکی از زیباترین کلیسا‌های جهان است نیز در این دولت‌شهر واقع شده است. همچنین بااینکه کشور واتیکان کمتر از یک و نیم کیلومترمربع مساحت دارد، اما دارای ایستگاه رادیویی، داروخانه و انتشارات می‌باشد.

ورزش ملی این کشور فوتبال است

خب درواقع کشور واتیکان دقیقا مانند دیگر کشور‌های جهان یک ورزش ملی رسمی ندارد. اما اگر داشت همان ورزشی بود که اکثریت ایتالیایی‌ها عاشق آن هستند: یعنی فوتبال. کارکنان و کارمندان کشور واتیکان این ورزش را بازی می‌کنند و حتی تیم خودشان را دارند. این تیم بسیار انحصاری است، هرکسی نمی‌تواند عضو باشگاه شود.

لباس تیم فوتبال واتیکان دارای رنگ‌های زرد، آبی و سفید است. این‌ها رنگ‌هایی هستند که در لباس دیگر کارکنان کشور واتیکان مانند کارگران اداره پست و افسران پلیس نیز دیده می‌شوند.

طلاق در کشور واتیکان ممنوع است

منطقی است که قوانین کشور واتیکان به قوانین و سنت‌های کلیسای کاتولیک گره خورده باشند. به همین دلیل طلاق گرفتن در این کشور ممنوع است. مانند کشور فیلیپین، واتیکان نیز از معدود کشور‌های جهان است که هیچ قانونی برای صدور حکم طلاق در آن وجود ندارد. لغو و ابطال صحت ازدواج (از ابتدا) طبق قوانین کشور واتیکان ممکن است، اما برای طلاق گرفتن باید به کشور دیگری رفت.

ممنوعیت طلاق توسط آیین کاتولیک سبب شد تا پادشاه منفور، هنری هشتم، کلیسای انگلیس را پایه‌گذاری کند؛ کلیسایی که به او اجازه طلاق گرفتن می‌داد.

واتیکان بالاترین آمار جرم و جنایت دنیا را دارد

شاید فکر کنید که یک ایالت مذهبی و مقدس آمار جرم و جنایت بسیار پایینی داشته باشد، اما طبق اسناد، کشور واتیکان بالاترین آمار جرم و جنایت را برای خود ثبت کرده است. البته این آمار‌ها به این حقیقت نیز مربوط هستند که در فضای کوچک این کشور افراد زیادی رفت‌وآمد می‌کنند و همیشه شلوغ است. اما اگر حواستان را کمی جمع‌تر کنید، می‌توانید در این کشور نسبتا ایمن بمانید؛ زیرا تنها جرائم جزئی مانند جیب‌بری در این منطقه اتفاق می‌افتند.

در دیگر نقاط گردشگری عمده اروپا مانند معبد پارتِنون در یونان و برج ایفل در فرانسه نیز جیب‌بری و سایر جرائم جزئی مشاهده می‌شود.

اماکن دیدنی کشور واتیکان

کشور واتیکان دارای اماکن تاریخی و مذهبی و موزه‌های ارزشمندی است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهد شد.

موزه‌های واتیکان:

برای بازدید از موزه‌های این کشور باید چند یورویی را کنار گذاشته باشید؛ اما ارزشش را دارد. در هنگام بازدید از واتیکان حتما از موزه‌های آن بازدید کنید تا با گنجینه‌ای معنوی شگفت‌زده شوید. از جمله‌ی این موزه‌ها می‌توان به Gregoriano Etrusco و Gregoriano Egiziano و… اشاره نمود.

کلیسای سن پیترو:

این کلیسا که حدودا پنج دقیقه از ایستگاه مترو فاصله دارد، یکی از بزرگ‌ترین کلیسا‌های جهان است که بصورت کلید طراحی شده است تا یادآور بهشت باشد.

کتابخانه‌ی واتیکان:

یکی از شکوهمندترین کتابخانه‌های جهان؛ در هنگام بازدید از این کشور، حتما به کتابخانه‌ی سلطنتی آن، واقع در کاخ واتیکان سری بزنید تا از نزدیک شاهد نسخ خطی ارزشمند و نقاشی‌ها و نامه‌های ارزشمندی باشید.

کتابخانه‌ی واتیکان:

کلیسای سیتین:

معماری با شکوه این کلیسا که محل برگزاری مراسم انتخاب پاپ جدید است، ارزش دیدن را دارد و در صورت سفر به واتیکان از این مکان دیدنی غافل نشوید.

در کنار اماکن نامبرده، بسیاری دیگر از اماکن هنری و مذهبی هستند که در صورت علاقه می‌توانید از آن‌ها بازدید نمایید. از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به واتیکان پیناکوتکا، میدان سن پیترو و… اشاره کرد.

واتیکان زندان ندارد

از واتیکان می‌توان به عنوان تنها کشوری در جهان یاد کرد که هیچ زندانی در آن وجود ندارد، با این وجود سلول‌هایی برای بازداشت موقت افراد و بازجویی ایجاد شده است.

روم

سردابه‌های زیرزمینی واتیکان چه راز‌های تاریکی در خود دارند؟

بسیاری معتقدند که اداره‌ی واتیکان در پشت پرده در اختیار انجمن عیسی (یسوعی‌ها) است که تشکیلات تغییر ظاهر داده‌ی فرقه شوالیه‌های معبد، بعد از قتل ژاک دو موله است. فرانسیس خود نخستین پاپ رسما یسوعی است. در ۱۱ مارس ۲۰۱۰، پدر گابریل آمورث، جن‌گیر ارشد واتیکان گفت که " شیطان در واتیکان مشغول کار است. "

او که در آن زمان ۸۵ ساله بود و به مدت ۲۵ سال جن‌گیر اصلی مقر مرکزی کلیسای کاتولیک بود، به ادعای خود با بیش از ۷۰۰۰۰ مورد تسخیر شیطانی در این مدت سر و کار داشت. پدر آمورث مدعی شد که نتیجه‌ی حضور عینی شیطان در واتیکان، جنگ قدرت بین کشیش‌های ارشد، حضور کاردینال‌های کافر به مسیح و کاردینال‌های مرتبط با شیطان در قلب بزرگ‌ترین آیین مسیحی جهان بوده است.

پدر آمورث گفت که وقتی پاپ پل ششم از «دود شیطان» در واتیکان گفت، دقیقا منظورش حضور و سیطره خود شیطان (لوسیفر) بود.

او در یک مصاحبه بسیار نادر که با روزنامه ایتالیایی لا ریپابلیکا انجام داد، تاکید کرد:

"لوسیفر در هر جایی حضور ندارد، ولی وقتی حاضر شود، حضورش دردناک خواهد بود. "

او در توصیف شیطان مدعی شد:

" او روح خالص است و شکست‌ناپذیر. او در کفریات دردآوری که بر زبان فرد تسخیرشده می‌آید، خود را به رخ می‌کشد. می‌تواند پنهان بماند. می‌تواند به به زبان‌های مختلف حرف بزند. می‌تواند تغییرشکل دهد. "

وقتی در این مصاحبه از او درباره‌ی حضور شیطان در واتیکان پرسیده شد، با چهره‌ای مغموم و صدایی اندوهبار گفت " قبلا تلاش خود را کرده است. او این کار را با وسوسه کردن کسانی که علی آغجه را مسلح کردند تا در ۱۹۸۱ پاپ ژان پل دوم را ترور کند، انجام داد. حالا هم از طریق حمله به بندیکت شانزدهم از طریق زن دیوانه‌ای که در شب کریسمس به پاپ هجوم آورد. "

او سپس با صراحت و شفاف مدعی شد:

" شیطان اکنون ساکن واتیکان است. "

پدر آمورث با اذعان به این که اثبات این موضوع سخت است، شواهد حضور شیطان را آشکار و عیان دانست:

"کاردینال‌هایی که به مسیح اعتقاد ندارند. اسقف‌هایی که با شیطان مرتبط هستند... د. همین رسوایی پدوفیلی (کودک‌آزاری جنسی) که کلیسا با آن مواجه است. یا ماجرای قتل وحشتناک فرمانده گارد سوئیسی واتیکان و همسرش توسط یکی از سربازان گارد از نشانه‌های حضور شیطان است.

از سوی دیگر، نام واتیکان، دست‌کم از زمان تاسیس بانک واتیکان، که در ظاهر برای سامان‌دهی به امور مالی و موقوفات و کمک‌های مالی مومنین تاسیس شده بود، تا به امروز با فساد، جعل سند، پولشویی، ارتشاء و اختلاس گره خورده است. ارتباط بانک واتیکان با رژیم نازی آلمان در زمان جنگ دوم جهانی و با مافیای این کشور، ارتباطی مستند و اثبات شده است. جدای از این که در ماجرای پرونده‌ی یکی از سران ماسونی ذینفوذ ایتالیا موسوم به لیچو جلی، نقش بانک واتیکان در ارتباط با تشکیلات ماسونی و عملیات تروریستی شبکه‌ی پنهان ناتو (موسوم به گلادیو) هم فاش شد. امتیاز بانک واتیکان مبنی بر این که اطلاعات مشتریان خود را برای مقامات فاش نکند، موجب شد که از دهه‌ها قبل، سازمان‌های گنگستری مختلف در آن سرمایه‌گذاری کنند و از معبر آن برای پولشویی‌هایی سنگین بهره ببرند.

نظرات
پربازدیدترین خبرها