قطار مغناطیسی جدید چین؛ هم سرعت هواپیماهای مسافربری!

 محققین و صنعتگران کشور چین موفق به تست یک قطار مغناطیسی جدید با سرعت باورنکردنی ۱۰۰۰ کیلومتر بر ساعت شدند. این قطار بر اساس سیستم شناوری مغناطیسی عمل می‌کند.

شناسه خبر: ۳۶۲۵۶۶
قطار مغناطیسی جدید چین؛ هم سرعت هواپیماهای مسافربری!

خبرآنلاین نوشت؛ محققین و صنعتگران کشور چین موفق به تست یک قطار مغناطیسی جدید با سرعت باورنکردنی ۱۰۰۰ کیلومتر بر ساعت شدند. این قطار بر اساس سیستم شناوری مغناطیسی عمل می‌کند.

به‌تازگی چین موفق به تست یک قطار مغناطیسی شده که قادر است به سرعت سرسام‌آور ۱۰۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد! سرعت این قطار حدودا دو برابر سریعترین سیتسم انتقال کنونی کشور چین، Shanghai Maglev، است که رکورد حداکثر سرعت ۴۶۰ کیلومتر بر ساعت را به ثبت رسانده است.

مراحل تست میدانی این قطار مغناطیسی در شهر هاربین چین در حال پیگیری است و موسسه چینی World Artery که مسئولیت اجرای این پروژه را بر عهده دارد، معتقد است راه‌اندازی موفقیت آمیز این طرح می‌تواند باعث رشد چشمگیر صنعت توریسم در این منطقه شود.

شناوری مغناطیسی؛ اساس عملکرد قطار مغناطیسی جدید چین

این قطار جدید چینی‌ها بر اساس فناوری «شناوری مغناطیسی» (Magnetic Levitation) طراحی شده که در آن، قطار در یک میدان شناور شده و در اثر یک نیروی مغناطیسی قدرتمند با سرعتی باورنکردنی حرکت می‌کند.

بر خلاف قطارهای معمولی که عملکردشان بر پایه چرخ‌های مبتنی بر اصطکاک استوار است، قطارهای مغناطیسی بالاتر از سطح زمین شناور بوده و اصطکاک را به‌طور کامل حذف می‌کنند. این سیستم‌ها تنها در ژاپن، کره و چین به‌صورت عملی مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

مهم‌ترین بخش طراحی در این پروژه، لوله خلاء است که قطار در درون آن حرکت خواهد کرد. طراحی مناسب و دقیق این لوله باعث رسیدن به سرعت‌های بسیار بالا با هزینه کم و ایمنی فوق‌العاده خواهد شد.

ژنگ بین، مدیر کل موسسه World Artery ساخت و پیاده‌سازی آزمایشگاهی این سیستم قطار مغناطیسی را دستاوردی بزرگ برای چین خوانده که قادر است سطح بالاتری از حمل و نقل که پیش‌تر صرفا به‌طور مفهومی مطرح شده بود را به واقعیت تبدیل کند!

طبیعتا دستیابی به چنین فناوری پیچیده‌ای بدون دردسر نخواهد بود!

مهم‌ترین چالش پیش روی طراحان، همین سرعت ۱۰۰۰ کیلومتر بر ساعت است که باعث بروز مسائلی در خصوص امنیت سرنشین و زیرساخت‌ها می‌شود. به عنوان مثال، تامین شرایط خلاء در تمام طول لوله و واکنش سرنشینان به این سرعت بسیار بالا و البته شتاب فوق‌العاده بالا از جمله مسائلی هستند که پیش از نهایی شدن طرح این قطارها باید حل شوند.

از سوی دیگر، هزینه‌های بالای مربوط به توسعه و اجرای این سیستم حمل و نقل نیز بحث دیگری است که مدیران پروژه باید آن را در برنامه‌ریزی خود بگنجانند. در حال حاضر، هزینه ساخت مسیر، ایستگاه‌ها و زیرساخت‌های مربوط به قطارهای مغناطیسی رقمی بسیار بالا بوده و نیازمند سرمایه‌گذاری کلانی خواهد بود.

به گزارش گلوبال تایمز، ساخت لوله‌های خلاء و دیگر زیرساخت‌های مورد نیاز برای سیستم قطار مغناطیسی در چین با همکاری موسسه World Artery و گروه سرمایه‌گذاری صنعتی هاربین انجام خواهد شد.

بر اساس قراردادی که مابین این دو کمپانی امضا شده، World Artery مسئولیت پیشبرد تکنولوژیک پروژه، پتنت‌های مرتبط با آن و سایر بخش‌های علمی و صنعتی را بر عهده خواهد داشت؛ در حالی که موسسه سرمایه‌گذاری هاربین، مسئولیت اموری نظیر ثبت پروژه و جذب سرمایه‌های کلان برای اجرایی شدن آن را در دست خواهد گرفت.

در صورتی که این قطار مغناطیسی و سیستم‌های مشابه آن به‌طور انبوه در اختیار افراد جامعه قرار گیرند، دستاوردهای مهمی در زمینه حمل و نقل رخ خواهد داد.

اجرای موفقیت‌آمیز این قطارهای فوق سریع می‌تواند امکان انجام مسافرت‌های راه دور را در زمان‌هایی بسیار کوتاه‌تر فراهم کند.

نظرات
پربازدیدترین خبرها