شیوه صحیح نگهداری از انواع خرما، خارک و رطب

خرما یکی از مواد پرکالری است که استفاده از آن در برنامه غذایی می‌تواند تقویت سیستم ایمنی بدن را به دنبال داشته باشد.

شناسه خبر: ۳۶۶۷۵۶
شیوه صحیح نگهداری از انواع خرما، خارک و رطب

منوبازار نوشت؛ خرما یکی از مواد پرکالری است که استفاده از آن در برنامه غذایی می‌تواند تقویت سیستم ایمنی بدن را به دنبال داشته باشد. یکی از سوالاتی که اغلب کاربران با آن مواجه می‌شوند روش نگهداری خرما است. اگر روش مناسبی برای نگهداری از این ماده مغذی استفاده نکنید تمام ارزش غذایی آن از بین خواهد رفت. نکته‌ای که قبل از نگهداری و فریز خرما اشاره به آن ضروری به نظر می‌رسد انتخاب محصول مناسب است. در این مقاله بر تمام این موارد متمرکز می‌شویم.

نکات کلیدی برای خرید و نگهداری خرما

برای اینکه نگهداری خرما راحت‌تر شود باید بر خرید محصول باکیفیت متمرکز شوید. اگر نمی‌دانید فاکتور‌های اصلی یک خرمای باکیفیت چیست، بهتر است هنگام خرید این موارد را رعایت کنید.

• بررسی ظاهر خرما: دانه‌ها را کاملا بررسی کنید. اگر دانه له، ترش مزه یا شکری هستند از خرید این محصول خودداری کنید.

• بررسی پوست خرما: خرما نظر پوست به دو دسته پوست نازک و پوست ضخیم تقسیم می‌شوند. برای خرید این محصول انتخاب نمونه‌های پوست نازک را در اولویت قرار دهید.

آشنایی با روش نگهداری خرما در منزل

خرما دارای ترکیبات قندی بسیار زیادی است. در نتیجه، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم‌ها محسوب می‌شود. بهتر است خرمای نرم و تازه را در یخچال نگهداری کنید. اگر خرما را در یخچال نگهداری کنید دوام و ماندگاری آن افزایش یافته و ۸ ماه فرصت دارید که این دانه خوشمزه را مصرف کنید. البته نگهداری دانه‌های خشک خرما درون ظرف‌های دربسته در خارج از یخچال نیز امکان‌پذیر است. برای آشنایی با نگهداری از این محصول باید اطلاعات کافی درباره مراحل مختلف رسیدن این دانه داشید. زیرا این دانه دارای چهار مرحله مختلف رشد شامل خرمای نارس (خارک)، خرمای تازه (رطب) و خرمای خشک است.

1- نگهداری خارک یا خرمای نارس

1

خارک در حقیقت خرمای کال و نارس است. ساکنان نواحی جنوبی علاقه زیادی به مصرف این نوع خرما دارند. ‌تانین موجود در این نوع خرما سبب ایجاد مزه شیرین و گس خارک می‌شود. خارک‌ها پس برداشت به دو صورت خشک یا پخته شده نگهداری می‌شود. این فرایند قابلیت نگهداری از این محصول را تا دو سال افزایش می‌دهد.

2- نگهداری خرمای تازه یا رطب

1

نگهداری خرمای تازه با رطب متفاوت است. اگر این دانه‌های تازه را در فضای باز مکه دارید ترش‌مزه و خراب می‌شوند. مناسب‌ترین مکان برای نگهداری از آنها درون یخچال است. ممکن است نگهداری طولانی‌مدت خرما درون یخچال‌های خانگی ماندگاری آنها را کاهش می‌دهد. بهترین فضا برای نگهداری این دانه مغذی مکانی است که رطوبت، مزه و طعم این دانه را حفظ کنید. اگر می‌خواهید خرما را مدت طولانی در یخچال نگه دارید رعایت نکات زیر الزامی است:

  • خرمای تازه و‌تر را حتما درون یخچال نگهداری کنید و برای جلوگیری از آلوده شدن این محصول ابتدا آنها را درون ظرفی دربسته قرار داده و سپس درون یخچال بگذارید. این سبک نگهداری خرما را حدود ۸ ماه تازه و قابل‌استفاده نگه می‌دارد.
  • برای نگهداری طولانی‌مدت بهتر است خرما را فریز کنید. ابتدا دانه‌های خرما را درون کیسه‌های پلاستیک زیپ کیپ قرار داده و هوای اضافی موجود در آن را کاملا خارج کنید. وجود هوا درون محفظه کیسه می‌تواند احتمال فساد ماده غذایی را افزایش دهد. برای هر خرما فضایی در حدود ۱ سانتی‌متر در نظر بگیرید. این حالت فضای مناسب برای خرما‌ها پس از انجماد را فراهم می‌کند. در نتیجه، کیسه پاره نمی‌شود.
  • برای نگهداری خرما درون فریزر حتما تاریخ بسته‌بندی را روی آن بنویسید. این روش به شما کمک می‌کند تا خرما را در زمان مناسب مصرف کنید. انتهایی‌ترین نقطه فریزر را برای نگهداری از این دانه‌های مغذی انتخاب کنید. این حالت سبب افزایش زمانی نگهداری از خرما خواهد شد. با فریز کردن خرما می‌توانید در بازه زمانی سه ساله از آن استفاده کنید.

3- روش نگهداری خرما خشک

1

خرمای خشک را می‌توانید در فضای باز و دمای اتاق نگه دارید. اگر می‌خواهید این محصول را درون ظروف دربسته قرار دهید انتخاب ظروف شیشه‌ای بهترین گزینه است. خرمای خشک فضای مناسبی برای رشد حشرات فراهم می‌کنند. بهتر است آنها را جایی دور از نور مستقیم خورشید و حشرات نگهداری کنید. خرمای خشک نباید در تماس مستقیم با میوه‌های تازه یا اجاق گاز باشد. مکان‌های خنک و خشک بهترین فضا برای نگهداری از این دانه مغذی هستند. اگر دانه‌های خشک خرما را در کابینت نگهداری می‌کنید بهتر است در بازه زمانی یک ماهه همه آنها را مصرف کنید.

4- نگهداری خرما کبکاب

1

خرما کبکاب یکی از بهترین خرما‌های موجود در بازار است. این خرما بیشتر به دلیل دانه‌های درشت و شیره دارش شهرت دارد. بهتر این خرمای خوشمزه را در جای خنک و خشک نگهداری کنید. اگر قصد دارید از این محصول مدت طولانی استفاده کنید فریز کردن بهترین گزینه است.

5- نگهداری خرما خاصویی

1

خرما خاصویی قهوه‌ای روشن بوده و ظاهری شبیه به بامیه دارد. در دسته خرما‌های مرطوب قرار گرفته و طعمی بسیار شیرین دارد. در نگهداری از خرما باید بدانید هر چه رطوبت این دانه مغذی کمتر باشد قند موجود در آن نیز کمتر است. شیره زیاد موجود در این خرما سبب شده که از آن به‌عنوان شیرین‌کننده و طعم‌دهنده در تولید سایر محصولات استفاده شود. بهتر است این خرما را در یخچال نگهداری کرده یا آن را فریز کنید.

دمای نگهداری خرما

مناسب‌ترین دما برای نگهداری دانه‌های تازه خرما بین +۵ تا -۵ درجه سانتیگراد است. البته همان‌طور که گفتیم شرایط برای نگهداری خرما‌های خشک در محیط باز و دمای اتاق فراهم است.

مهم‌ترین نکات برای نگهداری از دانه‌های خرما

  1. فراموش نکنید هرز این دانه مغذی را برای مدت طولانی ذخیره نکنید. زیرا این روش در کاهش خواص و ارزش غذایی خرما تاثیر مستقیم دارد.
  2. هر چه از زمان زیادتری ذخیره‌سازی دانه‌های خرما بگذرد عطر و طعم آن کاهش می‌یابد.
  3. نگهداری طولانی‌مدت از خرمای تازه سبب تجمع شیرابه در انتهای ظرف می‌شود. این حالت علاوه بر آسیب به زیبایی ظاهری خرما در ترش شدن آن مؤثر است.
  4. نگهداری طولانی‌مدت خرما رطوبت موجود در آن را کاهش می‌دهد. پس از آن لکه‌های قهوه‌ای تیره روی پوست خرما ایجاد می‌شود. به این کله‌ها کریستاله‌های قندی می‌گویند. این حالت کاملا طبیعی است و با کمی حرارت رفع می‌شود. اما بی‌توجهی به آن سبب ترش شدن خرما خواهد شد.

    سخن پایانی

    آشنایی با اصول و روش نگهداری خرما برای استفاده طولانی‌مدت از این دانه مغذی ضروری است. با توجه به اینکه دانه‌های خرما به‌صورت نارس، تازه و خشک مصرف می‌شوند، باید با مناسب‌ترین روش نگهداری در هر حالت آشنا باشید. بهترین حالت برای نگهداری از خرمای تازه فریز کردن آن است. با این روش دانه‌های خرما تا دوره‌ای ۳ ساله قابل‌استفاده خواهند بود.

نظرات
پربازدیدترین خبرها