ایسنا نوشت؛ رسانهی دولتی تاس روسیه به نقل از آژانس فضایی روسکاسموس این کشور، گزارش دادند که فضاپیمای لونا-۲۵ روسیه پس از آن که ارتباطش با زمین قطع شد، به سطح ماه برخورد کرد.
این فضاپیما قرار بود اولین ماموریت فرود بر روی ماه روسیه پس از ۴۷ سال باشد.
به گزارش تاس براساس محاسبات اولیه، لونا-۲۵ پیش از برخورد به سطح ماه وارد یک مدار خارج از برنامه شد. رسانههای دولتی افزودند که یک کمیسیون ویژه تشکیل شده تا دلایل از دست رفتن لونا-۲۵ را بررسی کند.
پیش از این اعلام شده بود که فرودگر لونا-۲۵ وارد شرایط اضطراری شده است.
روسکاسموس روز شنبه در پستی تلگرامی اعلام کرد: در طول این عملیات، یک وضعیت اضطراری رخ داد که اجازه انجام مانور با پارامترهای مشخص شده را نداد. تیم مدیریت در حال حاضر در حال تجزیه و تحلیل وضعیت هستند.
ماموریت کاوشگر لونا-۲۵ روسیه اولین تلاش این کشور برای فرود یک فضاپیما روی ماه از زمان شوروی سابق بود. آخرین فرودگر ماه روسیه، لونا ۲۴ بود که در روز ۱۸ اوت سال ۱۹۷۶ بر سطح ماه فرود آمد.
کاوشگر لونا-۲۵ در روز ۱۰ اوت از پایگاه فضایی وستوچنی در استان آمور روسیه به فضا پرتاب شد. مسیر حرکت لونا-۲۵ به آن اجازه داد تا از فرودگر هندی چاندرایان-۳ که در اواسط ماه ژوئیه برای رسیدن به سطح ماه پرتاب شد، پیشی بگیرد.
این کاوشگر حامل هشت ابزار علمی مختلف بود که قرار بود از آنها برای شکار یخ آب و انجام تحقیقات مختلف در منطقهی عجیب و غریب قطب جنوب ماه که تا به امروز میزبان هیچ فرودگر یا ماهنوردی نبوده است، استفاده شود.
پس از اعلام خبر قرار گرفتن این کاوشگر در شرایط اضطراری برخی کاربران فضای مجازی گمانهزنیهایی در مورد احتمال از بین رفتن این کاوشگر مطرح کرده بودند.