طرز تهیه شیرینی زنبوری؛ شیرینی مناسب عید نوروز

شیرینی زنبوری ظاهر زیبا و جذابی دارد و چون طرح روی شیرینی حالت لانه زنبوری دارد به آن شیرینی زنبوری گفته می‌شود.

شناسه خبر: ۳۹۳۹۶۹
طرز تهیه شیرینی زنبوری؛ شیرینی مناسب عید نوروز

اکلا بلاگ نوشت: شیرینی زنبوری یک نوع شیرینی فانتزی و مدرن است که بافتی ما بین شیرینی و کلوچه دارد. میزان شیرینی آن متعادل است و با مارمالاد میانی خوشمزه‌تر می‌شود. شیرینی زنبوری ظاهر زیبا و جذابی دارد و چون طرح روی شیرینی حالت لانه زنبوری دارد به آن شیرینی زنبوری گفته می‌شود.

1

1

مراحل تهیه شیرینی زنبوری

مرحله اول؛ مخلوط کردن مواد تر

برای شروع کار ابتدا تخم مرغ‌ها و شکر را با هم مخلوط کنید.

و اسانس دلخواه را داخل ظرفی بریزید و با دور متوسط همزن بزنید تا یکدست و کمی کرمی رنگ شود.

بعد روغن مایع را در سه مرحله اضافه کنید و هر بار به خوبی با همزن مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.

مرحله دوم؛ اضافه کردن مواد خشک

نشاسته ذرت را به مواد اضافه کنید. اول کمی با همزن خاموش و با حرکت دست مخلوط کنید تا موقع زدن با همزن نشاسته به اطراف پاشیده نشود. بعد همزن را روشن کنید و در حد یکدست شدن هم بزنید و بعد همزن را کنار بگذارید.

حالا آرد شیرینی پزی الک شده را کم کم اضافه کنید. مقدار آرد مشخص نیست و بسته به نوع آرد و بزرگی و کوچکی تخم مرغ‌ها ممکن است، متغیر باشد. برای من در نهایت حدود پانصد و سی گرم آرد مصرف شد. اما باید کم کم اضافه شود تا خمیر نهایی حاصل شود.

در ابتدا با لیسک مخلوط کنید و به اضافه کردن آرد ادامه دهید. تا جایی که مواد کمی حالت خمیری پیدا کند و هم زدن آن مشکل شود بعد از آن لیسک را کنار بگذارید و مواد را با دست مخلوط کنید.

مرحله سوم؛ بدست آوردن خمیر شیرینی

آرد را تا جایی باید اضافه کنید که خمیری نرم و لطیف و نچسب بدست آید.

اگر آرد زیادی اضافه کنید، خمیر سفت می شود و در نهایت کیفیت شیرینی پایین خواهد آمد و سفت و خشک و گلوگیر خواهد بود و اگر آرد کم باشد خمیر شل خواهد بود و ممکن است شیرینی داخل فر تغییر شکل دهد.

وقتی خمیر نرم و لطیفی حاصل شد که به دست تمیز نمی‌چسبید اضافه کردن آرد کافی است.

اگر خمیر خیلی جزئی چسبندگی داشت مشکلی ندارد و نیازی به اضافه کردن بیشتر آرد نیست. خمیر را داخل نایلون قرار دهید تا خشک نشود.

مرحله چهارم؛ شکل دادن شیرینی

برای اینکه شیرینی‌های هم اندازه‌ای داشته باشیم، از خمیر گلوله‌های بیست و سه گرمی جدا کنید و با ترازو وزن کنید، تا همه گلوله ها یک اندازه باشند.

برای شکل دادن روی شیرینی از یک توری فلزی ساده استفاده کردم که به راحتی می توانید تهیه کنید.

این نوع توری‌ها به حالت الک درشت هم در بازار پیدا می‌شوند که می‌توانید از آن هم استفاده کنید و با هر ابزار دلخواه دیگری روی شیرینی طرح بزنید.

گلوله شیرینی را داخل دست فرم دهید تا شکل بیضی مانند و حالت یکدستی پیدا کند. سعی کنید همه آن ها را به یک اندازه فرم دهید بعد آن را روی پالت یا هر وسیله صاف دیگری قرار دهید.

توری را داخل آرد بزنید و بعد بتکانید تا آرد اضافی آن جدا شود و بعد روی شیرینی قرار داده و فشار دهید، تا طرح توری روی شیرینی بیفتد و بعد به آرامی توری را از شیرینی جدا کنید.

مرحله پنجم؛ پختن شیرینی

شیرینی را به آرامی از پالت جدا کنید و داخل سینی فر که با کاغذ روغنی یا ورق نسوز پوشیده شده است بچینید (شیرینی از هم کمی فاصله داشته باشند. چون داخل فر پف می‌کنند و ممکن است بهم بچسبند) و بعد در فر از قبل گرم شده با دمای صد و هشتاد درجه سانتی گراد برای فرهای گازی و دمای صد و شصت درجه سانتی گراد برای فرهای برقی به مدت حدودی ده الی پانزده دقیقه بپزید تا زیر شیرینی کمی رنگ بگیرد.

بعد از فر خارج کرده و اجازه دهید کاملا خنک شود و بعد از سینی فر جدا کنید.

(زمان پخت شیرینی کاملا حدودی است و در فر های مختلف متغیر خواهد بود. پس مدام آن را چک کنید تا وقتی که زیر شیرینی طلایی شود)

مرحله ششم؛ تزئین شیرینی

برای تزئین شیرینی دو تا از شیرینی ها را بردارید و روی هم قرار دهید و چک کنید که کاملا هم اندازه باشند. بعد روی یکی از شیرینی ها از مارمالاد دلخواه بزنید.

یک قاشق عسل را با مقدار خیلی کمی آب جوش رقیق کنید و با قلمو اطراف شیرینی را به عسل رقیق شده آغشته کنید و بعد داخل پودر نارگیل بغلتانید تا پودر نارگیل به شیرینی بچسبد.

همه شیرینی ها را به همین ترتیب آماده کنید. شیرینی ها را داخل ظرف در بسته قرار دهید.

نکات تهیه شیرینی زنبوری

  • از هر مارمالاد دلخواهی می‌توانید برای شیرینی استفاده کنید (مثل مارمالاد زردآلو یا توت فرنگی و …)
  • به جای مارمالاد می‌توانید از انواع سس‌های خانگی مثل سس کاراملی هم استفاده کنید.
  • استفاده از اسانس مرغوب در طعم شیرینی نقس بسزایی دارد.
  • بهتر است داخل شیرینی از شکر دانه ریز استفاده شود
  • حتما نشاسته و آرد را از قبل الک کنید.
  • وقتی شیرینی را به گلوله های بیست و سه گرمی تقسیم کردید، حتما روی آن را با نایلون به خوبی بپوشانید تا خمیر خشک نشود وگرنه موقع شکل دادن ترک می‌خورد و ظاهر شیرینی خراب می‌شود.
  • در حد امکان از روغن مایع معمولی برای شیرینی استفاده کنید اگر نبود می‌توانید از روغن سرخ کردنی هم استفاده کنید.
  • حتما از پیمانه‌های استاندارد برای شیرینی استفاده کنید.

این شیرینی بافت و طعم بسیار خوبی دارد، مخصوصا اگر از اسانس مرغوب داخل آن استفاده شود. درست کردن آن هم کار بسیار راحت و لذت بخشی است. امیدوارم این شیرینی خوشمزه را درست کنید و از طعم خوب و ظاهر زیبای آن لذت ببرید.

نظرات
پربازدیدترین خبرها