اکلا بلاگ نوشت: آش پیاز یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین آشهایی است که در شهرهای مختلف به روشهای بسیار متفاوتی طبخ میشود. این آش، جز قدیمیترین و سنتی ترین آشهای ایرانی است که برای درمان سرماخوردگی و کاهش تب در فصول سرما از آن استفاده میشود. این آش با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی در زمان کوتاهی آماده میشود.
ما امروز طرز تهیه آش پیاز را به صورت مرحله به مرحله با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این آش باید بدانید را به شما آموزش خواهیم دارد. پس در ادامه با ما همراه باشید.
طرز تهیه آش پیاز
مدت زمان آماده سازی تهیه این آش ۶۰-۹۰ دقیقه است.
مقدار مواد اعلام شده در این دستور مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار آن را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این آش را تهیه کنید.
درجه سختی تهیه این آش در دستهبندی اسان قرار دارد.
مرحله اول | آماده سازی پیاز و سیر
در اولین مرحله برای پخت آش پیاز به سراغ پیازها روید. پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت خلالی نازک خرد کنید، در همین مرحله سیر را نیز پوست بگیرید. به چند قطعه برش زنید و به پیازهای خلالی خرد شده بیفزایید.
مرحله دوم | پخت پیاز با روغن زیتون و کره
در دومین مرحله قابلمه مناسبی برای طبخ آش انتخاب کنید. پیازها را درون قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید و حرارت را کم کنید. درب قابلمه را ببندید و کمی منتظر بمانید تا پیازها نرم شود. نیمی از روغن زیتون و کره را به قابلمه بیفزایید.
مرحله سوم | افزودن شکر و نمک
حال مقداری شکر و نمک به پیازها زنید. کمی پیازها را زیر و رو کنید تا کاراملی و شیشهای شود.
مرحله چهارم | افزودن آب گوشت
در مرحله چهارم آب گوشت یا عصاره قلم را به پیازهای درون قابلمه بیفزایید و همه مواد را بهم زنید. حرارت را کم کنید و ۳۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا آش به خوبی بپزد و لعاب بیندازد.
مرحله پنجم | تنظیم چاشنی و سرو آش
در پایان زمان پخت با کمک گوشکوب برقی آش را پوره کنید تا بافتی یک نواخت و یکدست به خود گیرد. حال با مقداری نمک، فلفل و آویشن چاشنی اش را تنظیم کنید و به سراغ سرو آش روید. آش جذاب و خوشرنگتان را در ظرف سرو بریزید و با مقداری پیاز کاراملی شده تزیین کنید. و در کنار مقداری نان نوش جان کنید.