صفر تا صد پرورش گل آفتابگردان +فواید، انواع و آفات

در این بخش قصد داریم به برخی از فواید این گیاه اشاره کنیم و بگوییم که چرا باید از آن استفاده کنیم؟ 

شناسه خبر: ۳۹۴۰۴۱
صفر تا صد پرورش گل آفتابگردان +فواید، انواع و آفات

نمناک نوشت: گل های آفتاب گردان گل هایی با ساقه های بلندی هستند که از محصولات آن از جمله روغن و تخمه آفتاب گردان استفاده های بسیار زیادی می شود.

آفتابگردان ها گل های دستی بسیار قد بلند هستند که معمولاً به رنگ سفید یا قرمز و رنگ زرد یا قرمز وجود دارد.شکوفه این گل ها در تابستان باز می شود و می توانید هزار تا چهار هزار دانه را در هر گل ببینید و اگرچه که این گل ها خیلی از نظر گیاه دوستان زیبا محسوب نمی شود. روغن های زیادی از آفتابگردان به دست می آید که می تواند جایگزینی خوشمزه برای کره باشد و همچنین می توان از مواد مغذی آن به طور روزانه استفاده کرد.

ریشه این گیاهان به گونه ای هستند که به چهار هزار سال قبل برمی گردد و هندی ها نیز انواع مختلفی از این گیاه را پرورش می دهند و از خام یا دانه های پخته آن برای اهداف دارویی در غذا استفاده می کنند. حال در این بخش قصد داریم به برخی از فواید این گیاه اشاره کنیم و بگوییم که چرا باید از آن استفاده کنیم.

فواید و خواص گل های آفتابگردان برای باغچه و زمین کشاورزی

1. تغذیه برای گرده افشانی

گلبرگ های بزرگ و بیرونی آفتابگردان زنبورها را به خود جذب می کند و زنبور عسل و حتی دیگر انواع زنبورها می توانند منبع اررشمندی را در شهد و گرده این گل پیدا کنند که در مرکز هزاران گلچه از این گیاه می باشد.

سعی کنید که برای پرورش این گیاه از مواد شیمیایی استفاده نکنید و مواد طبیعی را به کار ببندید و معمولا دانه ها حاوی مواد شیمیایی سمی هستند که بیشتر گرده های مهم را خواهد کشت.

2. پرورش آسان

احتمالا هیچ گلی وجود ندارد که به آسانی بتوان آن را کشت کرد و اما این گل ها می توانند در محیط آلوده، در طول جاده یا حتی در خاک های ضعیف نیز رشد کنند. اگر می خواهید که باغچه خود را زیبا کنید، نیاز دارید که دانه ها را در حفره عمیق بکارید و اجازه دهید که ریشه های گیاه به طور وسیعی رشد کنند و تنها تفاوت بین آفتابگردان ها که در خاک ضعیف یا بارور رشد می کنند، به سایز شکوفه ها بستگی دارد و برای گیاهان بزرگتر، نیاز دارید که زمین بارورتری را انتخاب کنید.

3. درخشندگی بخشیدن به باغچه

آفتابگردان ها می توانند براقیت و درخشندگی را به دیگر گیاهان ببخشند، مخصوصا اگر این گیاهان را در تابستان گرم بکارید.برای استفاده از فواید شکوفه ها و برگ درختان بزرگ آفتابگردان، فراموش نکنید که اول سرشاخه های برگ های پایینی را بزنید تا به ساقه های آفتابگردان دسترسی داشته باشند.

4. سم زدایی کردن خاک

اگر خاک درون باغچه شما آلوده باشد یا در شهر رویش کند باید گیاه آفتابگردان را در همان محل ها بکارید تا فلزهای سنگین را سم زدایی کند و این گیاه خاصیتی دارد که می تواند بیشتر سموم مواد شیمیایی و فلزات سمی سنگین را از خاک جذب کند.

لیست این مواد شیمیایی بلند است و حاوی منگنز، لید، کرومیوم، آرسنیک، مس، زینک و کادمیوم می باشد. باور کنید یا نه، این گیاه بعد از رویداد هسته ای مواد سمی را جذب می کند.این به شما بستگی دارد که تخمین بزنید بسته به سایز باغچه به چند آفتابگردان نیاز دارید و آلودگی محیطی که در آن زندگی می کنید، چقدر است.

5. دانه های خوردنی خوشمزه

دو نوع از دانه های آفتابگردان وجود دارد، دانه های سیاه و طوسی و هر دو نوع دانه ها منبع خوبی از سلنیوم، منیزیم و ویتامین E هستند.

اصول صحیح پرورش آفتاب گردان

6. داربستی مناسب برای دیگر گیاهان

از آنجایی که این گل های آفتابگردان بسیار بلند می شوند، می توانید از آن به عنوان داربست برای گیاهان دیگری مثل خیار، ملون و اسکواش استفاده کنید و این نوع سبزیجات با استفاده از گل آفتابگردان به راحتی روی زمین نگه داشته می شوند ، علاوه بر اینکه خیار ها با وجود آفتابگردان رشد سالم تری خواهند داشت و رطوبت خاک را حفظ می کنند.

7. پرنده ها را به سمت باغچه روانه می کند.

از آنجایی که پرندگان آفت ها را کنترل می کنند، این گل ها بین حشرات مضر و مفید در باغچه تعادل ایجاد می کنند و می توانند انواع خوب آن ها را نگه دارند. رشد و پرورش آفتابگردان ها یکی از بهترین راه های ممکن برای مدیریت این شرایط می باشد و هرگز نباید در طول سال حتی در فصل زمستان نیز گیاهان آفتابگردان را خشک و بدون آب نگه داشت.

8. گل های بریده شده زیبا

شکوفه های آفتابگردان بسیار جذاب و زیبا هستند اما گل های آن معمولا خطوط و بریدگی های بسیار زیادی دارند و از این گل ها می توان برای دکور کردن منزل نیز استفاده کرد .

انواع مختلف گل آفتابگردان

مردم تقریباً 67 نوع گل آفتابگردان زیبا را در سراسر جهان پرورش می دهند و بهتر است که از لیستی که در این بخش از رازهای باغبانی در نمناک برایتان فراهم کرده ایم، گیاه آفتابگردان مورد علاقه خود را پیدا کنید.

1. خورشید طلایی بزرگ

اساساً این گل آفتابگردان قد بلندتری دارد و طلایی آن بسیار عمیق است و این نوع گل به دلیل شکوفه های دوتایی مشهور است و این گیاه حدوداً 1.8 متر قد دارد و سر آن بسیار بزرگ است و شبیه قاصدک نیز می باشد.

2. ماموت روسی

بسیاری از مردم گل های آفتابگردان را پرورش می دهند و دلیل آن نیز سایز بزرگ آن ها می باشد. این گل ها به طرز شگفت انگیزی قد بلند هستند و گاهی اوقات تا 3.7 متر قد می کشند و این نوع از گل ها دانه های بسیار بزرگ راه راه و رنگی دارند و ممکن است که دانه های آن ها را با گیاهان دیگر اشتباه بگیرید.

3. بلوند توت فرنگی

این نوع گل آفتابگردان چند رنگ است و تقریباً 1.8 متر قد دارد و می توانید از شکوفه های صورتی و زرد آن لذت ببرید.

4. مولین راگ

این گل های آفتابگردان قرمز تیره هستند و شکوفه های بسیار زیبایی دارند و چه باور کنید و چه نکنید، می توانید این دو گل را در باغ خود بکارید زیرا فقط 1.2 متر قد دارد.

5. سفید ایتالیایی

این نوع از گل ها براق نیستند و قد بلند جذابی دارند و می توانید مرکز تیره و رنگ شده را با شکوفه های سفید در آن را ببینید و ساقه های آن حدود یک و نیم متر قد دارند و ویژگی خواص آن ها این است که می توانند گل های چندگانه را در طول فصل پرورش خود تولید کنند.

6. پرتو آفتاب

این گل ها نیز حدود یک و نیم متر قد دارند و معمولاً رنگ آنها زرد طلایی می باشد اما زیاد ضخیم و مقاوم نیستند و گل های این گیاه معمولاً بسیار خاص هستند.

7. بکا های کوچک

این گل آفتابگردان حدود 1 متر رشد می کند اما شکوفه های رنگی بسیار جذاب دارد که ممکن است کمی حساسیت ایجاد کند و می توانید از این گل های طلایی روشن و قرمز خود را در باغچه لذت ببرید.

نکات و اصول پرورش گل های آفتابگردان

همانگونه که گفتیم این گل ها را می توان به راحتی پرورش داد و باید سعی کنید که آنه ا را در باغچه خود بکارید و زمانی که این گیاه رشد می کند، کاملاً در برابر خورشید مقاوم خواهد بود و به مراقبت کمی نیاز دارد و فقط فراموش نکنید که هر سال باید دانه های جدید آن را بکارید.

مرحله 1: فضا را آماده کنید

زمانی که تصمیم می گیرید در محل خاصی آفتابگردان بکارید، باید به یاد داشته باشید که این گل ها به حداقل 6 تا 8 ساعت نور مستقیم در طول روز نیاز دارند تا بتوانید بهترین رشد را داشته باشید و همچنین باید آن ها را از محل هایی که باد زیاد وجود دارد، دور نگه دارید و سعی کنید که محل دقیق را کاملا مرطوب کنید و حدود 60 سانتی متر حفر کنید و باید دانه های بارور شده این گیاه را در خاک کنده و 20 سانتی متر زیر زمین نگه دارید.

مرحله 2: دانه های آفتابگردان را به محلی ببرید که دما به 55 یا کمتر از 60 درجه سانتی گراد برسد.

در این حالت می توانید بهترین نوع از گیاه را به چشمان خود ببینید و آن ها را حدود دو و نیم تا هفت و نیم سانتی متر در عمق زمین بکارید و اگر می خواهید که آفتابگردان های بلند قدی داشته باشید، باید سعی کنید آن ها را در چهل و پنج و نیم سانتی متر زمین بکارید و برای انواع کوچک می توانید این مقدار را به 30 سانتی متر کاهش دهید.

مرحله 3: مراقبت از گیاه آفتابگردان

زمانی که گل های آفتابگردان کوچک هستند، باید سعی کنید که روزانه به آن ها آب بدهید و باید این آب دادن حدود 7 تا 10 سانتی متر در اطراف ریشه ها باشد و این گیاهان برای رشد سریع و قوی شدن به آب نیاز دارد و البته که نباید بیش از حد آب داد زیرا می تواند به راحتی در شرایط و محیط های خشک نیز رشد داشته باشد و بهتر است یک بار در هفته و آن هم صبح ها به این گیاهان آب دهید.

مر حله 4 : بارور کردن

زمانی که این گیاه را کاشتید از باور کردن آن خودداری کنید و اگر خاک شما ضعیف است، می توانید یک بار گل آفتابگردان را بارور کنید اما دقت کنید زیرا بارورکردن نباید پایه ساقه را لمس کنید.

می توانیم یک دایره در اطراف گل آفتابگردان حفر کنید و زمانی که به این گیاه آب می دهید، می توانید بدون خراب کردن پایه و بیس خود شروع به باروری شدن کند.

مرحله 5: نخ بستن گیاهان

زمانی که انواع بلند قد این گیاهان را با نخ نبندید، ممکن است که از شکسته شدن ساقه ها هنگام بزرگ شدن شکوفه ها، پر شدن دانه ها و سنگین شدن آن ها جلوگیری کنید.

مرحله6: کود دادن

بهتر است که اطراف بیس و پایه خاک گل آفتاب گردان را مرطوب نگه دارید و همچنین نیاز دارید که حداقل 5 سانتی متر از لایه ضخیم تر در اطراف ایجاد کنید.

مرحله 7: قیچی کردن

اگر می خواهید که گل های بیشتری داشته باشید، باید سعی کنید که به صورت دستی گل ها را بچینید و هنگامی که شکوفه های اصلی شکل می گیرد، باید آن ها را برش دهید و با این کار گیاه گل های بیشتری می دهد.

ویژگی های خوب و بد گل آفتابگردان

آیا تا به حال در مورد دگر آسیبی شنیده اید؟

دگر آسیبی پدیده ای است که در آن گیاه مواد شیمیایی تولید می کند که می تواند به رشد گیاه های دیگر تاثیر گذار باشد و به یاد داشته باشید که آفتابگردان های زیبا می تواند رشد بسیار زیادی داشته باشد و بنابراین باید هنگام کاشت در باغچه بسیار مراقب باشید.

گیاهان مفید برای گل آفتابگردان ، عبارتند از:

ذرت، درخت مو، کاهو، فلفل، سویا و بوته اسکواش و کدو تنبل .

گیاهان بد برای آفتابگردان عبارتند از:

سیب زمینی و لوبیا

آفت ها و بیماری های گل آفتابگردان و چگونگی مقابله با آن ها

چنانچه بخش آموزش باغبانی در منزل نمناک عنوان کرده است گل های آفتابگردان معمولاً حشره های زیادی را به خود جذب می کنند و این آفت ها و بیماری ها می تواند به این گل های جذاب آسیب بزند و زمانی که فصل پاییز فرا می رسد، این اتفاق بیشتر روی می دهد و در چنین موردی باید زودتر گیاه را بکارید.

پروانه های خاکستری کوچک: این پروانه ها از گل ها و شکوفه های آفتابگردان می خورند.

زنگ زدن: این اتفاق باعث بر هم خوردن شکل برگ های آفتابگردان می شود و زنگ زدن گیاه را نمی کشد اما سلامت آن را کاهش می دهد و زمانی که این گیاه شروع به رشد می کند، باید سعی کنید که هرچه زودتر از از این خط ها خلاص شوید.

کپک پودری: زمانی که قارچ ها به گیاهان می رسد، ممکن است برگ های آن تقریباً حالت پودری پیدا کند و این گیاه در طول زمان می تواند این برگ ها به حدی خشک شود که ریزش داشته باشد و برای خلاص شدن از این مشکل باید نواحی آسیب دیده را جدا کنید.

پرندگان: آن ها ممکن است دانه های آفتابگردان را بخورند و از طرف دیگر این گل ها پرنده ها را به خود جذب می کنند و می تواند به طور طبیعی از آفت ها در امان بماند و از طرف دیگر این پرندگان می توانند تمام دانه های گیاه را بخورند و دیگر نتواند از تخم آن ها استفاده کرد و تنها راه ممکن این است که پوششی را برای این گیاهان در نظر بگیرید.

نظرات
پربازدیدترین خبرها