راهنماتو- «چه اسم عجیبی داره! واقعا سوپه؟!»
سوپ ازوگلین یکی از پیش غذاهای خوشمزه کشور دوست و همسایه ترکیه است! از آنجا که غذاهای ترکی باب طبع ما ایرانیهاست و به راحتی با ذائقه ما هم جور هستند به شما قول میدهم این سوپ هم خیلی زود به لیست غذاهایتان اضافه خواهد شد، به اسم عجیب و غریبش توجه نکنید! مزه خیلی خوبی دارد!
به گزارش راهنماتو، برای درست کردن این سوپ به مواد خاصی نیاز ندارید، در کابینت و یخچال همه مواد اولیه آن را دارید. پس خیالتان راحت باشد و با آرامش خاطر آستین همت بالا بزنید و مطبخ را برای یک جشنواره عطر و طعم دیگر آماده کنید!
مواد لازم:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
دال عدس |
یک پیمانه |
بلغور گندم |
1/3 پیمانه |
برنج نیم دانه |
1/3 پیمانه |
پیاز |
یک عدد |
سیر |
یک حبه |
رب گوجه فرنگی |
1/5 قاشق غذاخوری |
کره |
به مقدار لازم |
نعناع خشک |
به میزان لازم |
پولبیبر |
به مقدار دلخواه |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز |
به میزان نیاز |
طرز تهیه:
در قدم اول بهتر است که دال عدس را به همراه بلغور گندم و برنج نیم دانه خوب بشویید و برای دستکم نیم ساعت آنها را خیس کنید. اگر زمان برای این کار ندارید اشکالی ندارد، این بخش را حذف کنید و فقط به شستن آنها اکتفا کرده و بقیه مراحل را انجام بدهید!
پیاز را پوست بگیرید و بشویید و نگینی ریز خرد کنید، حتی میتوانید برای زیباتر شدن سوپتان پیاز را رنده کنید! این دیگر به شما و سلیقهتان بستگی دارد. پیاز را در مقداری کره و روغن (روغن اضافه کنید تا کره نسوزد!) تفت بدهید تا سبک شده و رنگ آن طلایی شود. زردچوبه، نمک، پولبیبر و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید تا عطر ادویهها بلند شود و روح از تن شما جدا کند! زمان اضافه کردن سیر رسیده است. سیر را نباید له کنید بلکه به صورت نگینی خرد کرده و به بقیه مواد اضافه کنید. بعد از اینکه سیر کمی به معاشرت با ادویهها و پیاز نشست، نوبت به رب گوجه فرنگی میرسد. تا وقتی بوی خامی رب گرفته شود و رنگ آن باز شود تفت بدهید.
دیگر در این مرحله کار خاصی ندارید جز اینکه حبوبات خیس خورده را به بقیه مواد اضافه کنید. کمی آنها را تفت بدهید و مقداری آب هم داخل قابلمه بریزید و در آن را ببندید و شعله گاز را هم پایین آورده و اجازه بدهید سوپ شما آرام آرام بپزد.
وقتی تمام مواد به خوبی پخته شدند و سوپ شما غلظت مورد نظر را پیدا کرد نوبت به چه میرسد؟! بله! درست حدس زدید! با گوشتکوب برقی تمام مواد را به خوبی میکس کنید تا یک بافت نرم و لطیف به دست بیاید.
حالا در یک تابه کوچک کره بریزید و نعناع را در حد یکی دو دقیقه در آن تفت بدهید. حتما خوب میدانید که نعناع اگر زیاد سرخ بشود تلخ خواهد شد پس حواستان باشد نعناع نسوزد! پولبیبر و فلفل قرمز را هم به نعناع اضافه کنید و بعد همه را با هم از روی حرارت بردارید.
سوپ شما حاضر است. هنگام سرو وقتی تمام سوپ را در ظرف مخصوص ریختید از ترکیب نعناع و پولبیبر هم روی آن بریزید و به همراه لیمو ترش آن را میل کنید.
قطعا از طعم فوق العاده و منحصربه فرد این سوپ خوشتان خواهد آمد. نوش جان