راهنماتو- «دقت کردی غذاهای اصیل دارن فراموش میشن؟!»
غذاهای اصیل و سنتی ما طرفداران خاص خودشان را دارند. خیلی از آنها آنقدر از برنامههای غذایی حذف شده است که کم کم از ذهنها هم فراموش شدهاند. نسل جدید هم رغبتی به امتحان کردنشان نشان نمیدهد. نقش ما در زنده نگهداشتن فرهنگ تنها به ادبیات و آداب و رسوم و مناسبتها نیست، بلکه باید حواسمان به غذاها نیز که بخش مهمی از فرهنگ ما را تشکیل میدهند باشد.
به گزارش راهنماتو، این نارنج پلو یا نارنج پلاو قدمتی دیرینه دارد. در نسخههای متداول نارنج پلو، آن را با گوشت چرخ کرده درست میکنند و اثری از نخود در آنها نیست در حالی که در این سبک اصیل مرغ جایگزین گوشت است و نخود نقش اصلی و اساسی در تهیه آن دارد.
مواد لازم:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
ران و سینه مرغ بدون استخوان | 2 عدد |
نخود پخته | یک پیمانه |
پیاز | یک عدد |
اب نارنج تازه |
به اندازه لازم برای طبخ برنج |
نمک، فلفل و زردچوبه |
به میزان لازم |
برنج |
۴ پیمانه |
زعفران دم کرده |
2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه:
در ابتدا سینه و ران مرغ را از استخوان جدا کرده و به تکههای کوچکتر خرد کنید.
پیاز را بشویید و نگینی ریز خرد کنید و در یک قابلمه تفت بدهید. بعد از این که رنگ پیاز تغییر کرد و سبک شد به آن زردچوبه، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید تا عطر آنها بلند شود. حالا وقت خودنمایی مرغهاست. آنها را هم در این قابلمه تفت بدهید تا نیم پز شوند.
نخود برای حضور آماده است! بهتر است آن را از قبل به خوبی بپزید و اگر هم نخود پخته ندارید از کنسرو نخود کمک بگیرید. آن را هم به مواد حاضر در ظرف اضافه کنید و زعفران را هم داخل آن بریزید تا رنگ طلایی آن دل ببرد!
برنج را که از قبل خیس کردهاید به این مواد اضافه کنید و همزمان آب نارنج را هم داخل قابلمه بریزید. از آنجا که برنج قرار است با آب نارنج پخته شود میزان آن را به خوبی درنظر بگیرید. از ابتدا آن را کم نریزید که برنج نپخته و خام نماند. قرار است پلو به صورت کته در کنار بقیه مواد طبخ بشود. یکی از رازهای خوشمزگی این غذا در همین است! شعله گاز را بسیار کم کنید تا اگر آب نارنج کشیده شد نیاز به اضافه کردن نباشد. دمکنی را بگذارید و حدود 1 ساعت و نیم اجازه بدهید نارنج پلو دم بکشد و از طعم و عطر محشر آن لذت ببرید. این غذا را در کنار دیگر عزیزانتان نوش جان کنید تا آنها هم از یک طعم اصیل و ماندنی بهره مند شوند!