بیتوته نوشت: آش گوشت بوشهری، یکی از آشهای اصیل و سنتی جنوب ایران است که با طعم و عطر بینظیر خود، طرفداران بسیاری دارد. این آش به دلیل غلظت و کشسانی خاص خود، به عنوان یک غذای کامل و سیرکننده شناخته میشود و در وعدههای ناهار یا شام سرو میشود.
آش گوشت بوشهری، از جمله آشهای سنتی و اصیل ایرانی است که با عطر و طعمی بینظیر، طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده است. این آش، به دلیل غلظت و کشسانی خاص خود، به عنوان یک وعده غذایی کامل و مقوی شناخته میشود و در بسیاری از نقاط ایران، به خصوص در جنوب کشور، پخت میشود. یک گزینه مناسب برای افطارهای ماه رمضان هم به حساب میآید.
مواد لازم برای پخت آش گوشت بوشهری :
گوشت گوسفندی |
300 گرم |
پیاز |
1 عدد |
لوبیا قرمز |
2 لیوان |
برنج ایرانی |
1 لیوان |
شوید و تره |
1.5 لیوان |
ترخون خشک |
2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه |
به مقدار لازم |
پیاز داغ |
به مقدار لازم |
طرز تهیه آش گوشت بوشهری :
برای پخت آش گوشت بوشهری، باید لوبیا قرمز را حداقل 12 ساعت قبل خیس کنید. در طول این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. پس از اتمام زمان خیساندن لوبیا، ابتدا گوشت را داخل قابلمه ای مناسب بریزید، سپس 1 عدد پیاز را به تکه های بزرگ خرد کنید و به گوشت اضافه کنید. آب لوبیاها را دور بریزید و آن ها را به گوشت اضافه کنید.
مقداری زردچوبه، فلفل سیاه، و ادویه های مورد نیاز خود را به آن اضافه کنید. به مقدار لازم آب به آن اضافه کنید. دقت کنید برای طعم بهتر گوشت و لوبیا، بهتر است به اندازه ای آب اضافه کنید که در حین پخت به آن آبی اضافه نکنید. زیر شعله را زیاد کنید زمانی که جوش آمد، حرارت آن را متوسط کنید تا به آرامی بپزد.
در نیم ساعت پایانی پخت گوشت و لوبیا، برنج را تمیز کنید و بشویید و در قابلمه ای مناسب به صورت جداگانه با مقداری آب بپزید اجازه بدهید کاملا له شود. در پایان پخت برنج شوید و تره خرد شده و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و اجازه بدهید با هم بپزند. دقت کنید که آب آن به طور کامل کشیده نشود و برنج ته نگیرد.
در این مرحله گوشت های پخته شده را ریش کنید و لوبیاها را داخل میکسر یا غذاساز پوره کنید و آن را به برنج اضافه کنید. آب گوشت و ترخون را به آن اضافه کنید و اگر ادویه ای لازم دارد به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تمام مواد با حرارت ملایم بپزند. در حین پخت آن را دائم هم بزنید تا ته نگیرد و آش شما غلیط و جا افتاده شود.
در نیم ساعت پایانی پخت، گوشت ریش شده و پیاز داغ را به آش اضافه کنید و آن را هم بزنید. سپس آن را در ظرف های مناسب سرو بریزید و با پیاز داغ و در صورت تمایل با دارچین تزیین کنید. و با نان میل کنید.
نکاتی برای پخت آش بوشهری :
- برای پخت آش گوشت بوشهری، بعد از مخلوط کردن گوشت و لوبیا و برنج باید آن را به صورت مداوم هم بزنید زیرا خیلی سریع ته می گیرد.
- آش گوشت بوشهری لعاب دار است و کش می آید مانند آش های صبحانه است و اصلا نباید آب دار باشد.
- اضافه کردن آب لوبیا و گوشت، آش شما را کمی قرمز می کند. در صورت دوست نداشتن رنگ آن می توانید از لوبیا سفید استفاده کنید، اما دستور اصلی این آش با لوبیا قرمز است.
- پوره کردن لوبیا و اضافه کردن آن به آش سبب کش آمدن آش شما می شود.
- برای پخت آش گوشت بوشهری می توانید از برنج نیم دانه استفاده کنید. در این صورت به زمان کمتری برای پخت نیاز دارد.
- برای چاشنی بیشتر میتوانید از ادویههای مخصوص آش، آب نارنج و فلفل قرمز استفاده کنید.
- برای طعم بهتر، میتوانید از گوشت دنده گوسفند برای پخت آش استفاده کنید.
- برای کش آمدن بیشتر، بهتر است از گوشت گردن گوسفند استفاده کنید.
آش گوشت بوشهری، یک تجربه آشپزی دلچسب :
پخت آش گوشت بوشهری، تجربهای دلچسب و لذتبخش است که میتواند شما را به دنیای طعمهای اصیل ایرانی رهنمون کند. این آش، با عطر و طعمی بینظیر و خواص مفید، میتواند به عنوان یک غذای کامل و مقوی در برنامه غذایی شما قرار گیرد.