دلگرم نوشت؛ ماهی هیمه نوعی روش پخت ماهی است که در آن از چوب و هیزم برای پخت و پز استفاده می شود. این روش پخت سنتی در جنوب ایران، به خصوص در استان بوشهر، رایج است.
برای درست کردن ماهی هیمه به روش جنوبی ها جنوبی روی منقل باید از توری مخصوص کباب استفاده کنید. به همان ترتیبی که گفته شد مایه ماهی را داخل شکم ماهی بریزید و از قسمت پشت داخل توری بگذارید. قسمتی از شکم ماهی که پر از سبزی شده باید رو به بالا باشد تا مایه ماهی در آتش نریزید. به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ماهی را روی منقل کباب کنید.
وقتی که ماهی خوب خودش را گرفت به مدت ۵ دقیقه توری را برگردانید تا قسمت شکم ماهی که آغشته به مواد است هم کمی برشته شود. در طرز تهیه ماهی هیمه روی منقل حتما برگرداندن توری را با دقت انجام دهید تا ماهی از هم جدا نشود.
مزایای پخت ماهی به روش هیمه:
- طعم و عطر دودی و منحصر به فرد
- پخت یکنواخت و کامل ماهی
- حفظ رطوبت و لطافت گوشت ماهی
مواد لازم:
مواد لازم : |
میزان مورد نیاز : |
ماهی |
(به دلخواه، مانند قباد، سنگسر، صبور) |
چوب و هیزم |
(از چوب های معطر مانند تاک، انجیر و بلوط می توان استفاده کرد) |
نمک، فلفل و ادویه جات |
دلخواه |
مراحل پخت ماهی هیمه:
ابتدا چوب ها را آتش بزنید و صبر کنید تا زغال شوند.
ماهی را تمیز کنید و با نمک، فلفل و ادویه جات دلخواه طعم دار کنید.
ماهی را روی توری فلزی یا سینی قرار دهید و روی زغال ها قرار دهید.
روی ماهی را با برگ های درختان معطر مانند انجیر و مو بپوشانید.
برای 30 تا 40 دقیقه صبر کنید تا ماهی پخته شود.
نکات تکمیلی:
شما میتوانید شکم ماهی را با هر موادی که دوست داشتید پر کنید.
می توانید از ذغال سنگ نیز برای پخت ماهی هیمه استفاده کنید.
برای جلوگیری از چسبیدن ماهی به توری، می توانید از کاغذ روغنی استفاده کنید.
مراقب باشید که ماهی نسوزد.