راهنماتو- «هله هوله نخور، یه ربعه خاگینه بپز!»
یکی از خوراکیهای خوشمزه که برای وعده ناهار یا شام هم کاملا مناسب است همین خاگینه مغزدار تبریزی است که با خوردن آن حالتان ناخودآگاه خوش خواهد شد!
به گزارش راهنماتو، با توجه به اینکه ماه رمضان هم در پیش است درست کردن غذاهایی که در عین سبکی و سادگی، مقوی هم باشند بسیار لازم و قابل توجه است. خاگینه مغزدار هم در این دسته از غذاها قرار دارد. پس حتما در برنامهی تغذیهی ماه رمضانتان قرار بدهید و از طعم خیلی خوب آن لذت ببرید.
مواد لازم خاگینه:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
تخم مرغ |
4 عدد |
وانیل |
نصف قاشق چایخوری |
ماست پرچرب |
4 قاشق غذاخوری |
آرد |
4 قاشق غذاخوری |
بیکینگ پودر |
یک قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده |
2-3 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای شربت:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
آب |
نیم لیوان |
شکر |
یک لیوان |
زعفران دم کرده |
3-4 قاشق غذاخوری |
هل درسته |
2-3 عدد |
گلاب |
نصف لیوان |
مواد لازم برای وسط خاگینه:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
گردوی خرد شده |
نصف لیوان |
پودر دارچین |
یک قاشق چایخوری |
پودر گل محمدی |
یک قاشق چایخوری |
طرز تهیه:
در ابتدا شربت را درست کنید که فرصت خنک شدن داشته باشد.
آب را به همراه شکر در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار داده و هم بزنید تا شکر در آن حل بشود. هل را به همراه زعفران دم کرده اضافه کرده و چند دقیقه بعد گلاب را هم داخل ظرف ریخته و اجازه بدهید چند جوش بزند و دیگر خاموش کنید و به حال خودش رها کنید تا خنک شود!
برای درست کردن خاگینه تخم مرغ را به همراه وانیل هم بزنید. از همزن دستی یا برقی اگر استفاده میکنید فرقی ندارد مهم خروجی کار است که باید کرم رنگ و کشدار باشد و وقتی به این مرحله رسید ماست را به همراه زعفران دم کرده اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا رنگ زعفران کاملا پخش شود. آرد را به همراه بیکینگ پودر دو بار الک کنید و آرام آرام به مواد خاگینه اضافه بفرمایید و هم بزنید تا یکدست شود.
یک تابه یا قابلمه که نچسب باشد انتخاب کنید و روی گاز قرار بدهید. نصف مواد خاگینه را داخل آن بریزید و در آن را بگذارید تا خودش را بگیرد. حرارت باید ملایم باشد. اصلا عجله نکنید چون زمان زیادی از شما نخواهد گرفت اما اگر حرارت را زیاد کنید خاگینه شما با کیفیت نخواهد شد. وقتی خاگینه خودش را گرفت مواد میانی را داخل آن بریزید. گردوی خرد شده را به همراه پودر دارچین و پودر گل محمدی مخلوط کرده و در وسط مواد بریزید. روی آن را هم با بقیه مواد خاگینه پر کنید و سطحش را با قاشق صاف کرده و دمکنی روی آن بگذارید تا خودش را کامل بگیرد. وقتی که خاگینه آماده شد و متوجه پخت آن شدید آن را در یک ظرف برگردانید و کف تابه یا قابلمه را کمی چرب کنید و دوباره سمت دیگر خاگینه را داخل آن قرار بدهید تا به این وسیله هر دو طرف خاگینه سرخ و طلایی شود. وقتی چند دقیقه گذشت شربتی را که خنک شده بود روی آن بریزید و دیگر کار شما آماده است و به هر شکلی که دوست دارید آن را سرو کنید. میتوانید برش بزنید یا به صورت درسته آن را در یک ظرف قرار بدهید و روی آن را با پودر پسته و بادام تزیین کنید. نوش جان