راهنماتو- «شیرینی عیدو خودت بپز! قول میدم عالی بشه!»
شیرینی درست کردن برای عید کار پرزحمتی نیست بلکه بسیار انگیزه و امید ایجاد میکند. اگر شما هم با نزدیک شدن به نوروز دلتان به شیرینی پختن خوش میشود احسنت بر شما!
به گزارش راهنماتو، شیرینی قرابیه را درست کنید و از طعم و بوی بی نظیر آن لذت ببرید. اجازه بدهید مهمانانتان خاصترین شیرینی را در منزل شما میل کنند!
مواد لازم برای خمیر قرابیه:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
آرد |
200 تا 250 گرم |
شیر |
75 میلی لیتر |
کره |
100 گرم |
شکر |
1/5 قاشق غذاخوری |
پودر خمیر مایه خشک |
یک قاشق چایخوری |
نمک |
یک پنس |
مواد لازم برای داخل قرابیه سیب:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
سیب |
3 تا 4 عدد |
شکر |
نصف لیوان |
دارچین |
یک قاشق مرباخوری |
گردو یا فندق خرد شده |
¼ لیوان |
طرز تهیه:
قرابیه چندان آسان نیست ولی خاص است! برای مهمانان خیلی ویژهتان حتما درست کنید! بسیار زیاد خوششان خواهد آمد.
ابتدا سیبها را بشویید و پوست بگیرید و به صورت درشت رنده کنید. سیبهای رنده شده را به همراه شکر داخل یک تابه بریزید و روی حرارت کم قرار بدهید و گاه گاهی آن را هم بزنید تا شکر حل شده و آب سیبها هم کشیده بشود و بعد از این اتفاق آن را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید که خنک شوند. در همین حین پودر دارچین و گردوی خرد شده را هم به آنها اضافه کنید.
مواد داخلی قرابیه آماده است.
برای اینکه خمیر قرابیه را آماده کنید حتما کره را بیرون از یخچال قرار بدهید تا هم دما با محیط شود. خمیر مایه را در کاسهای بریزید و شیر ولرم را به آن اضافه کنید و هم بزنید. شکر را به مواد مخلوط کنید و کم کم هم بزنید. نصف آرد را داخل مواد بریزید و با قاشق یا لیسک هم بزنید نمک را هم به آن اضافه کنید و حالا نوبت به کره میرسد. آن را هم به معاشرت با مواد برسانید و مخلوط را خوب هم بزنید تا یکدست بشود. تا اینجای کار نیاز به وسیله بود از الان به بعد باید از دستان عزیزتان کمک بگیرید. کم کم از آردی که باقی مانده بردارید و روی خمیر بریزید و با انگشتانتان ذره ذره ورز بدهید. این قسمت که به اضافه کردن آرد میانجامد باید تا جایی ادامه پیدا کند که آرد دیگر به انگشتان شما نچسبد. بعد که خمیر منسجم و نچسب شما به دست آمد آن را به صورت چانهی نان دربیاورید و روی آن سلفون بکشید و در دمای محیط به مدت نیم ساعت قرار بدهید.
وقتی از استراحت خمیر گذشت آن را به مدت خیلی کمی ورز بدهید و آن را به 4 یا 8 قسمت مساوی تقسیم کنید. این تقسیم بندی به تعداد قرابیههای شماست. اگر 4 قسمت باشد قرابیه بزرگتری خواهید داشت و اگر 8 قسمت باشد کوچکتر میشود.
هر قسمت را به شکل مربع با وردنه نازک باز کنید داخل آن از یک سمت مربع مواد قرابیه قرار بدهید و سه قسمت دیگر را روی آن مواد بیاورید تا کاملا آن را پوشش بدهند.
داخل سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و قرابیهها را روی آن بچینید.
فر را با دمای 170 درجه گرم کنید و حدود 10 تا 15 دقیقه بعد سینی فر را درون آن قرار بدهید. حواستان به شیرینیها باشد و هر زمانی که روی آنها طلایی شد از فر خارج کنید. این اتفاق ممکن است بنا به هر مدل فر متفاوت باشد و زمان بیشتر یا کمتری طی شود. پس این مساله را مدنظر قرار بدهید که باید چشمتان را به آنها بدوزید! اگر از طلایی شدن آن بگذرد ممکن است قرابیه شما خشک و سفت شود. وقتی قرابیهها خنک شدند روی آنها پودر قند بپاشید و در کنار چای یا دمنوش نوش جان بفرمایید.