آبگوشت بختیاری رو اگه تا حالا نخوردی ضرر کردی! حتما درستش کن!

اگر در امتحان کردن طعم‌ها انسانی کوشا هستید به شما تبریک می‌گویم! این آبگوشت بختیاری را هم در اولین فرصت درست کنید تا طعم بی نظیر آن برای همیشه یادتان باشد!

شناسه خبر: ۳۹۷۵۹۹
آبگوشت بختیاری رو اگه تا حالا نخوردی ضرر کردی! حتما درستش کن!

راهنماتو- «آبگوشت واسه ما ایرانیا یه چیز دیگست! اصلا روش تعصب داریم!»

آبگوشت در کشور ما جایگاه ویژه‌ای دارد. این آبگوشت نازنین تنها یک نوع نیست بلکه به تعداد قومیت‌ها و روستاهایمان تنوع دارد. هر کدام هم مزه خوب و خاص خودشان را می‌دهند و هر کسی از خوردن آنها لذت خواهد برد.

به گزارش راهنماتو، اگر در امتحان کردن طعم‌ها انسانی جدی و کوشا هستید به شما تبریک می‌گویم! این آبگوشت بختیاری را هم در اولین فرصت درست کنید تا طعم بی نظیر آن برای همیشه به دلتان بنشیند!

مواد لازم:

برنج

۱۰۰ گرم

برگه هلو

۵ تا ۶ عدد

گوشت چرخ کرده

۴۰۰ گرم

لپه

۱۰۰ گرم

تخم مرغ

۲ عدد

آلو خورشتی

۶ تا ۷ عدد

نمک و فلفل

به میزان لازم

نعناع داغ و مغز گردو

برای تزیین به میزان لازم

رب انار

در صورت تمایل

طرز تهیه:

حتما با دیدن لپه تعجب کردید! تعجب ندارد البته، چون تمام آبگوشت‌ها به نوعی حبوبات دارند و این آبگوشت به جای لوبیا و نخود، لپه دارد! چیزی که باید از دیدن آن متعجب شوید آلو و برگه هلو و مغز گردوست! به به! عجب ترکیبی خواهد شد!

لپه را از شب قبل خیس کنید و آب آن را هم چند مرتبه عوض کرده تا نفخ آن به خوبی گرفته شود. برنج را هم از چند ساعت قبل به همراه نمک در آب بخیسانید! این کار باعث می‌شود آبگوشت شما زودتر بپزد و مواد آن هم نرمتر باشند.

یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید. قابلمه‌ای که قرار است آبگوشت در آن پخته شود از اعتبار ویژه‌ای برخوردار است! لپه و برنج را داخل آن بریزید و 7-8 لیوان هم آب روی آن ریخته و روی حرارت متوسط گاز قرار بدهید. وقتی آب به جوش آمد حرارت را کم کنید و در قابلمه را هم بگذارید و یک ساعت این مواد را به حال خود را رها کنید تا در کنار هم به خوبی بپزند! فقط هر از گاهی به آن سر بزنید تا از ته نکشیدن آبش مطمئن بشوید! اگر آب آن کم شد حتما آب گرم یا داغ داخل آن بریزید.

در این فاصله پیاز را پوست گرفته و ریز رنده کنید و با گوشت چرخکرده مخلوط کنید و ورز بدهید. آرد نخودچی را به همراه تخم مرغ به گوشت اضافه کنید و به ورز دادن ادامه بدهید تا یک مایه گوشتی نرم و لطیف به دست بیاید. حدود 30 تا 40 دقیقه به این مواد استراحت بدهید و در ظرفی در بسته داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. بعد از طی این مدت از مواد گوشتی به اندازه یک گردو بردارید و در دستتان آنها را گرد کرده و کنار بگذارید تا همه کوفته‌ها به این شکل آماده بشوند.

یک ماهیتابه انتخاب کنید مقداری روغن داخل آن ریخته و کوفته‌ها را به آرامی در آن تفت بدهید. آنها را خوب هم بزنید تا تمام قسمت‌هایشان طلایی بشود. می‌توانید آنها را بدون تفت دادن به آبگوشت اضافه کنید ولی با این کار انسجام مواد شما بیشتر خواهد شد و جلوه بهتری خواهد داشت.

وقتی لپه و برنج حسابی پخته شدند به سراغ میوه‌ها بروید. برگه هلوها و آلوها را هم داخل آبگوشت بریزید و 15 تا 20 دقیقه اجازه بدهید بپزند تا طعمشان حسابی با لپه و برنج ترکیب شود و بوی مطبوعی آشپزخانه را فرابگیرد! می‌دانم که همین الان دلتان میخواهد یک کاسه از این آبگوشت میل کنید!

بعد از نرم شدن میوه‌ها کوفته‌های قلقلی سرخ شده را داخل آبگوشت بریزید. حرارت را هم کم کرده و در قابلمه را نصفه نیمه ببندید! کامل آن را روی قابلمه نگذارید. 20 تا 25 دقیقه دیگر زمان لازم دارید تا کوفته‌ها هم خیلی خوب بپزند و طعمشان با بقیه مواد یکی شود.

در این مرحله می‌توانید از رب انار استفاده کنید تا آبگوشت شما طعم بیشتری بگیرد. نمک و فلفل سیاه را هم داخل آبگوشت ریخته و آنها را مزه کنید و چند دقیقه بعد غذای بختیاری فوق العاده‌ی شما حاضر است.

برای سرو یک عملیات ویژه دارید! مقداری گردو را خرد کنید و به همراه نعناع داغ روی آبگوشت بریزید. علاوه بر اینکه زیبایی غذای شما بیشتر خواهد شد ترکیب این طعم‌ها در کنار همدیگر بسیار جذاب است! در صورت عدم تمایل می‌توانید نعناع داغ و گردو را حذف کنید. این کاملا به سلیقه شما مربوط است.

در کنار عزیزانتان این آبگوشت محلی خوشمزه را میل کنید و از آن لذت ببرید. نوش جان

نظرات
پربازدیدترین خبرها