بیتوته نوشت؛ خورش ریحان، یک خورش اصیل شمالی با طعمی بی نظیر و عطری دل انگیز است که به دلیل استفاده از سبزی های معطر، محبوبیت زیادی در بین ایرانیان دارد. این خورش خوشمزه را می توان با گوشت گوسفند، مرغ و یا حتی به صورت خورشت سبزیجات بدون گوشت تهیه کرد.
خورش ریحان، یک خورش خوشمزه و معطر شمالی است که با طعم و بوی بی نظیر ریحان، طراوت و تازگی بهار را به سفره شما می آورد. این خورش به دلیل پخت آسان و مواد اولیه ساده، محبوبیت زیادی پیدا کرده و می تواند به عنوان یک غذای کامل و مغذی برای وعده های ناهار یا شام سرو شود.
مواد لازم خورش ریحان :
گوشت گوسفندی |
300 گرم |
پیاز |
1 عدد |
رب نارنج |
1 قاشق غذاخوری |
ریحان |
300 گرم |
گشنیز و جعفری |
400 گرم |
تره |
100 گرم |
نعناع |
100 گرم |
برنج |
4 پیمانه |
زعفران دم کرده |
2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه |
به مقدار لازم |
زردچوبه و روغن |
به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش ریحان :
برای پخت خورش ریحان خوشمزه ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید. سپس کمی روغن حیوانی در قابلمه بریزید و گوشت های تکه ای را در روغن حیوان تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند.
فلفل و زردچوبه و پیاز داغ را به گوشت اضافه کنید و مخلوط کنید.
به مقدار کافی آب به قابلمه اضافه کنید و حدود 2-3 ساعت اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
سبزی خورش ریحان را خرد کنید.
تابه را روی حرارت بگذارید تا داغ شود و سپس سبزی ها را تفت دهید تا آب آن ها کشیده شود. کمی روغن به سبزی ها اضافه کرده و آن ها را سرخ کنید.
نمک و رب نارنج را اضافه کرده و مخلوط کنید.
سبزی را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید خورش جا بیفتد و روغن بیندازد.
برنج را که از شب قبل در آب نمک خیسانده اید را در قابلمه ای مناسب با زعفران بپزید و با خورش ریحان میل کنید.
نکاتی برای تهیه خورش ریحان :
- این غذا را می توانید با گوشت مرغ نیز تهیه کنید. به این صورت که از تکه های درشت مرغ استفاده کنید.
- می توانید از آبغوره یا آب نارنج به جای رب نارنج استفاده کنید.
- برای عطر و طعم قوی تر، می توانید از کمی پودر سیر و پودر لیمو عمانی در خورش استفاده کنید.
- اگر خورش خیلی غلیظ شد، می توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.