راهنماتو- «اسمش عجیب غریبه ولی نگم برات از طعمش!»
«تَک دَکونَی» یا بادمجان شکم پر یکی از غذاهای پرطرفدار و جذاب ایرانی است که از گیلان عزیز سربرآورده و مهمان دل و جان همه ما میشود. اصلا ترکیب بادمجان در کنار گردو یک برگ برنده است، حالا شما به این بزم عطر و طعم، گوجه فرنگی و رب انار هم اضافه کنید، آیا برای این غذا نمیشود دل و جان را فدا کرد؟!
به گزارش راهنماتو، یک غذای بدون گوشت و مرغ که خیلی هم سریع حاضر میشود و سرشار از طعم و بوی خوش است. زود دست به کار شوید که وقت را هدر دادن ظلم در حق خودتان است!
مواد لازم:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
بادمجان ریز قلمی |
یک کیلوگرم |
گوجه فرنگی |
3 عدد |
رب انار |
یک و نیم قاشق غذاخوری |
چوچاق خشک یا سبزی معطر |
یک و نیم قاشق غذاخوری |
سیر |
3 حبه |
گلپر |
به میزان لازم |
آب انار یا آب |
به مقدار کم |
گردو |
100 گرم |
نمک و فلفل سیاه |
به میزان لازم |
طرز تهیه:
بادمجانها را خوب بشویید و پوست بگیرید. برای اینکه تلخی آنها گرفته شود مقداری نمک روی آنها بپاشید و اجازه بدهید دستکم نیم ساعت به این حالت بمانند و بعد با دستمال کاغذی آنها را خشک کنید و در واقع عرق بادمجان را بگیرید.
گوجه فرنگیها را هم بشویید و سر آنها را با چاقو ببرید داخل گوجه فرنگیها را هم خالی کنید. مواد داخلی گوجه را دور نریزید که لازم است!
شکم بادمجانها را با چاقو برش بزنید و در مقداری روغن داغ از هر طرف سرخ کنید و کنار بگذارید.
در فاصلهای که بادمجانها سرخ میشوند شما مواد میانی را درست کنید.
گردوها را پودر کنید. از آسیاب استفاده میکنید یا با هاون آنها را له میکنید فرقی ندارد. سیرها را ریز رنده کرده و به همراه مواد داخلی گوجه فرنگی، سبزیهای معطر، گردوی ساییده شده و رب انار به خوبی مخلوط کنید و کنار بگذارید.
بادمجانها را از تابه خارج کنید و گوجه فرنگیها را به همان صورت درسته داخل روغن تفت بدهید تا تمام قسمتها سرخ شوند ولی له نشوند!
وسط بادمجانها و گوجه فرنگیهای سرخ شده را با مقداری از مواد پر کنید.
به بقیه مواد شکم پری که آماده کردید کمی آب یا آب انار به همراه نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و داخل تابه بریزید تا کمی تفت بخورند و به جوش بیایند. حالا به آرامی بادمجانها و گوجه فرنگیهایی که شکم پر شدهاند داخل این سس قرار بدهید، حرارت گاز را کم کنید و بدون اینکه در تابه را ببندید اجازه بدهید تَک دَکونی شما به مدت نیم ساعت روی گاز بماند و بپزد تا مواد با هم دیگر معاشرت کنند و مزههایشان را به یکدیگر قرض بدهند. عطر و بوی این غذا بی نهایت خوب است. طعم آن نگفتنی و شگفتانگیز است و در کنار یک بشقاب کتهی خوش پخت ایرانی سری به گیلان زدهاید و حال خوبی برای خودتان و اهل منزل ایجاد خواهید کرد.
حتما این غذا را درست کنید و نوش جان بفرمایید.