راهنماتو- «ته دیگ با آرد؟! میخوای حلوا درست کنی مگه؟!»
ته دیگ از جذابیتهای غذاهای ایرانی است. نمیشود یک ایرانی سنتی باشی و ته دیگ دوست نداشته باشی! اصلا بخش عمده و مهم پلو ته دیگ آن است!
در دستورهای آشپزی ته دیگهای مختلفی داریم، از نان و سیب زمینی گرفته تا کاهو و بال مرغ! اما انصافا فکرش را تا به حال کرده بودید که با آرد هم بتوانید خیلی راحت ته دیگ درست کنید؟! مخصوصا آن هم وقتهایی که نان لواش و سیب زمینی در دسترستان نیست! ضمنا، با یک بار درست کردن این ته دیگ دیگر تمام مدلهای قبلی را کنار خواهید گذاشت! مطمئن باشید!
مواد لازم:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
آرد سفید |
3 قاشق غذاخوری |
آب |
نصف لیوان |
نمک |
به میزان دلخواه |
زردچوبه |
میزان دلخواه |
زعفران پودر شده |
به میزان دلخواه |
روغن سرخ کردنی |
3 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه:
آرد را به همراه نمک، زردچوبه، زعفران و آب داخل قابلمه بریزید. قابلمه باید حتما نچسب باشد. آنها را با هم زن خوب مخلوط کنید. در مرحله بعد روغن را اضافه کرده و باز هم مواد را ترکیب کنید. شعله گاز را روشن کرده و اجازه بدهید مایه ته دیگتان خودش را بگیرد و بعد روی آن برنج آبکش شده را بریزید. باید درحدی مایه ته دیگ سفت شده باشد که وقتی برنج را روی آن میریزید برنج داخل آن فرو نرود. در این مرحله از کار باید حرارت را کم کنید و اجازه بدهید همانطور که برنج دم میکشد ته دیگه هم سرخ بشود.
در انتها وقتی پلو دم کشید و آن را در دیس سرو کردید به راحتی ته دیگ جدا میشود و از بافت و طعم و ترد بودن آن غرق لذت خواهید شد. مطمئن باشید با این شیوه، ته دیگ همیشگی خانه شما به این سبک آماده میشود و دیگر دور تمام ته دیگها را خط خواهید کشید! باور نمیکنید؟ امتحان آن ضرری ندارد!