راهنماتو- «مطمئنی خوشم میاد؟! باشه امتحانش میکنم!»
غذاهای غافلگیر کننده جذابیت زیادی دارند. تصور کنید یک دیس پلوی قالبی مقابل شما قرار دارد کفگیر را داخل آن میزنید و بای یک سورپرایز آن وسط روبه رو میشوید! ترکیبی از گوشت و گردو و رب انار! گویی فسنجانها را ریخته باشید داخل پلوها و کسی هم نفهمیده باشد! چقدر هیجان انگیز است!
به گزارش راهنماتو، واقعا هرچه از خوشمزگی این غذا بگوییم کم است! فقط باید خودتان آن را بپزید و امتحان کنید تا برای همیشه قلبتان را در اختیارش قرار بدهید! چه زمانی بهتر از همین امروز؟! دست به کار بشوید و تمام افراد خانواده را با این غذاهای جذاب شاد کنید!
مواد لازم:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
گوشت چرخ کرده |
250 گرم |
رب انار |
2 قاشق غذا خوری |
گردوی آسیاب شده |
به میزان دلخواه (100 گرم) |
برنج |
3 پیمانه |
پیاز |
2 عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه |
به میزان دلخواه |
سیب زمینی یا نان لواش |
برای ته دیگ |
طرز تهیه:
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. یکی از آنها را به صورت ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید. دومی را هم خلالی خرد کنید و کنار بگذارید.
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و آب گرفته مخلوط کنید و با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه خوب ورز بدهید. از مایه گوشتی به دست آمده قلقلیهایی درست کنید و وقتی تمامشان آماده شد در یک تابه که با روغن پر شده است آنها را سرخ کنید. حرارت گاز را زیاد کنید و تمام اطراف گوشت قلقلیها را به خوبی سرخ کنید و کنار بگذارید.
در همان تابه پیاز دوم را که خلالی خرد کرده بودید تفت بدهید. گردوی آسیاب شده را هم به همراه رب انار، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و اجازه بدهید خامی گردو گرفته بشود و تمام مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. مقدار خیلی کمی آب به آنها اضافه کنید و بعد از چند دقیقه که مواد در کنار همدیگر پخته شدند و از طعم همدیگر قرض گرفتند و آب آن به خوبی کشیده شد از روی گاز بردارید.
در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و مقداری نمک به همراه برنج را داخل آن بریزید و وقتی دانههای برنج از خامی و سفتی درآمدند و قابلیت آبکشی کردن داشتند این کار را انجام بدهید.
کف قابلمه را روغن و زردچوبه بریزید و ته دیگ دلخواهتان را بچینید. نصف برنج را داخل قابلمه بریزید و مواد میانی را که آماده کردید روی برنجهای آبکشی شده قرار بدهید و بقیه برنج را هم در قابلمه بریزید و اجازه بدهید روی گاز به مدت 45 دقیقه دم بکشد.
این غذا اسم خاصی ندارد و درواقع یک نوع خورش لای پلو یا فسنجان لای پلو به حساب میآید! بی نهایت خوشمزه است و در کنار ماست و زیتون طعمی رویایی خواهد داشت. حتما آن را امتحان کنید و غرق لذت شوید! نوش جان.
نکات طلایی:
- مواد میانی را حتما طوری بپزید که آب نداشته باشد. اگر مقدار آب آن زیاد باشد وقتی لای برنج قرار میگیرد باعث خمیر شدن آن خواهد شد.
- حتما از قابلمهای استفاده کنید که کاملا نچسب باشد تا وقتی آن را برمیگردانید واقعا شاهد یک پلویی باشید که مواد میانی آن مشخص نیست و از هم جدا نشوند.