راهنماتو- «ترشی فقط هفت بیجار! نهایت لیته! بادمجونم خوبه!»
اگر طرفدار ترشیجات هستید خودتان را محدود نکنید. با تمام میوهها و مواد غذایی و خوراکی میتوانید به راحتی ترشی درست کنید. ترشی انبه هم که به صورت بسته بندی و مخصوصا از نوع غیروطنی آن طرفداران بسیار زیادی دارد. اگر شما هم دوستدار این نوع ترشی هستید زمان را از دست ندهید و حتما این دستور را ذخیره کنید تا در اولین فرصت نسبت به تهیه آن اقدام کنید.
به گزارش راهنماتو، انبه را به دو حالت سبز و زرد دیدهاید. انبه زرد از نوع رسیدهی آن است و سبز هم که دیگر مشخص است، هنوز کال و نرسیده است. بوی انبه و طعم جادویی آن وقتی تبدیل به ترشی میشود در کنار بعضی غذاها واقعا اشتهابرانگیز است و نمیتوانید از خیر خوردن آن به راحتی بگذرید!
مواد لازم برای ترشی انبه سبز با طعم ملس:
انبه سبز |
1 کیلوگرم |
سرکه |
1 لیتر |
شکر |
1 پیمانه |
نمک |
2 قاشق غذاخوری |
سیر |
5 حبه |
فلفل قرمز خشک |
به مقدار دلخواه |
گلپر |
1 قاشق چایخوری |
تخم گشنیز |
1 قاشق چایخوری |
زردچوبه |
1 قاشق چایخوری |
سیاه دانه |
1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه:
انبهها را بشویید و به آرامی پوست آنها را بگیرید و به شکل دلخواه خرد کنید. اگر خیلی باسلیقه هستید و قیافه مربا و ترشی برایتان مهم است میتوانید از قالبهای مختلف برای برش انبه استفاده کنید. اگر هم میخواهید سریعتر دست به عمل بزنید مکعبهای کوچکی از انبه خرد کنید و کنار بگذارید.
سیرها را پوست بگیرید و آنها را هم به صورت ریز خرد کنید.
ادویهها را هم اگر به صورت پودر نشده دارید و تازه هستند آسیاب کنید. ادویه تازه عطر و خاصیت بیشتری دارد.
یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید. سرکه، شکر، نمک و ادویهها را داخل آن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا به جوش و خروش دربیایند. حدود 5 دقیقه باید این مواد با هم بجوشند تا عطر ادویهها کامل خارج بشود. انبههای خرد شده را داخل آن بریزید و چند دقیقهای زمان بدهید تا انبهها نرم شوند و آن سفتی اولیه را از دست بدهند. بعد از اینکه شاهد نرم شدن انبهها بودید قابلمه را از روی گاز بردارید و اجازه بدهید مواد ترشی خنک شود.
برای اینکه ترشیهای شما سالم بماند و کپک نزند در مرحله اول حتما از ظروف شیشهای برای نگهداری آنها استفاده کنید و نکته مهم دوم این است که تمیز بشویید و حتما کاملا آنها را خشک کنید.
مواد ترشی را داخل ظرف بریزید، در آن را به خوبی ببندید و در یخچال قرار بدهید.
این ترشی بعد از خنک شدن قابل استفاده است ولی هرچه در یخچال بماند خوشمزهتر خواهد شد.
مواد لازم برای ترشی انبه سبز با طعم ترش:
انبه سبز |
1 کیلوگرم |
زردچوبه |
1 قاشق غذاخوری |
دانه خردل |
1 قاشق چایخوری |
دانه شنبلیله |
1/2 قاشق چایخوری |
پودر فلفل قرمز |
2 قاشق غذاخوری |
نمک |
1 قاشق غذاخوری |
روغن خردل |
1/2 فنجان |
پودر آسافوتیدا |
1 قاشق چایخوری |
برگ کاری |
10-15 عدد |
طرز تهیه:
مانند روش اول عمل کنید. انبههای سبز را بشویید و به خوبی پوست آنها را بگیرید و خرد کنید. مجدد آنها را بشویید و آبکشی کنید.
در یک کاسه زرچوبه را به همراه دانه خردل، دانه شنبلیله، پودر فلفل قرمز و نمک به خوبی مخلوط کنید.
انبههای مکعبی خرد شده را داخل ظرف ادویهها بریزید.
یک تابه روی گاز بگذارید و روغن خردل را داخل آن بریزید. وقتی روغن گرم شد پودر آسافوتیدا را به همراه برگهای کاری در آن قرار بدهید. این برگها و پودر باید در روغن خردل سرخ شوند. بعد از چند دقیقه آنها را به مخلوط انبهها اضافه کنید.
شیشهی مخصوص ترشی را بشویید و خوب خشک کنید. ترشی را داخل آن بریزید و در آن را محکم ببندید و دو هفته در جای خشک و خنک بگذارید. بعد از طی این مدت ترشی انبه سبز ترش شما آماده است. نوش جان بفرمایید.