نمناک نوشت: خشک کردن تخمه میوههایی مثل خربزه، طالبی و هندوانه یک میانوعده سالم و خوشمزه و سرشار از مواد مغذی هستند اما نحوه خشک کردن و بو دادن خاص خودشان را دارند.
خشک کردن تخمه خربزه و طالبی و هندوانه
تابستان، فصل میوههای رنگارنگ است اما در میان همه میوه های تابستانی هیچ چیز جای خربزه، طالبی و هندوانه آبدار و خوشمزه را نمی گیرد. این میوه های سرشار از ویتامین و پرخاصیت می توانند به عنوان یک میان وعده، آب از دست رفته بدن را جبران کنند. به جز استفاده از خود این میوه ها می توان تخمه هندوانه، طالبی و خربزه را در خانه خشک کرد.
طرز تهیه تخمه هندوانه بو داده
برای تهیه تخمه هندوانه بوداده:
- تخمه های سیاه هندوانه را جمع آوری کنید.
- تخمه های هندوانه را درون یک آبکش بریزید و بشویید.
- تخمه ها را در یک سینی بریزید و زیر نورخورشید کامل خشک کنید.
- تخمه های خشک شده را درون یک تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- کمی آب و نمک را ترکیب کنید و روی تخمه ها بریزید و بگذارید تا خوب پخته شوند.
- پس از خشک شدن آب تخمه ها و برشته شدنشان، تخمه ها را در یک سینی پهن کنید و بگذارید تا خنک شوند.
- تخمه هندوانه ها را در ظرف شیشه ای بریزید و در جای خشک نگهداری کنید.
نکات مهم تهیه تخمه هندوانه خشک
- برای تهیه تخمه هندوانه بو داده با گلپر هنگام تفت دادن تخمه هندوانه ها به آنها کمی آب لیمو به همراه گلپر افزوده و اجازه دهید برشته شوند.
- برای تهیه تخمه هندوانه پخته، تخمه های هندوانه را پس از شستن در یک قابلمه با کمی آب و آبلیمو، نمک، زردچوبه و آویشن بجوشاید و بگذارید نرم شوند، سپس آنها را زیر نور خورشید خشک کرده و تفت دهید.
- می توانید تخمه های هندوانه را در یک سینی فر پهن کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه در دمای 325 درجه فارنهایت (162 درجه سانتی گراد) در فر برشته کنید.
نحوه خشک کردن تخمه خربزه و طالبی
برای خشک کردن تخمه خربزه و طالبی:
- تخمههای خربزه وطالبی را با قاشق از وسط آن بیرون آورید.
- دانههای خربزه یا طالبی را در یک آبکش بریزید و با شستشو رشتههای لزج یا خمیری را از آنها جدا کنید.
- تخمه ها را روی پارچه نخی بریزید و اجازه دهید نیه خشک شوند.
- در مرحله آخر از خشککردن، کمی نمک به تخمهها بپاشید.
- بعد از نیم ساعت تخمه ها را در یک ماهیتابه بدون روغن تفت دهید.
نکات مهم تهیه تخمه خربزه و طالبی بوداده
- آویشن یا پودر گوجه فرنگی، کمی زعفران یا آبلیمو بیافزایید تا تخمه ها طعم متفاوتی بگیرند.
- شما می توانید تخمه های طالبی یا خربزه را پس از شستشو با دو قاشق چایخوری روغن زیتون ، یک قاشق چایخوری مخلوط از ادویههای مورد علاقهتان و نصف قاشق چایخوری نمک مزه دار کرده و روی کاغذ روغنی درون سینی فر بریزید. سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و فر را در دمای 350 درجه فارنهایت (176 درجه سانتیگراد) تنظیم کنید، تخمه ها پس از 15 تا 20 دقیقه خشک و آماده می شوند.