راهنماتو- رسیدن به نهایت ظرفیت آنقدر ساده است که با تغییر کارهای روزمره میتوان به آن دست پیدا کرد. این کار را میتوانید با چیدن فعالیتهای درست برای روزهایتان محقق کنید.
به گزارش راهنماتو، در این مقاله با شما 8 کاری را به اشتراک میگذاریم که برای رسیدن به ظرفیت کاملتان بهتر است که صبحتان را با آنها شروع کنید.
1.روزتان را با آگاهی ذهنی آغاز کنید
باید با ذهنی آرام و پاکیزه آغاز کنید. این کار به شما کمک میکند که وظایفتان را با تمرکز و شفافیت دنبال کنید. صبح بهترین فرصت برای ذهنآگاهی است و علتش آن است که شما چندساعت خواب شبانه داشتهاید و هنوز استرس روز بر شما غلبه نکرده است. جتی چند دقیقه تنفس با تمرکز هم میتواند کمکتان کند. مطالعات نشان دادهاند که ذهنآگاهی میتواند عملکرد شناختی را تقویت کند، استرس را کاهش بدهد و هوش عاطفی و هیجانی را تقویت کند. قبل از آنکه سراغ گوشیتان بروید یا برای روزتان برنامهریزی کنید، چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید به لحظه حال مسلط شوید.
2.قبل از صبحانه نرمش کنید
یک برنامه کوتاه نرمش صبحگاهی میتواند اثرات بلندمدت و ماندگاری روی بهرهوری و سلامتیتان داشته باشد. بعد از قدری نرمش صبحگاهی متوجه میشوید که پرانرژیتر و هشیاتر هستید.
3.اهداف شفاف برای روزتان تعیین کنید
باید هدف واضح داشته باشید. هر روز بدانید که قرار است به چه اهدافی برسید زیرا باعث میشود که انرژی و تلاشتان را برای تحقق همان اهداف بگذارید. هر هدفی مثل تمام کردن یک گزارش نیمهتمام یا مرتب کردن محیط کار میتواند مفید باشد. مهمترین بخش قضیه این است که همه فعالیتهای شما در آن روز در راستای نیل به یک هدف انجام میشود و به شما جهت و معنا میدهد.
4.صبحانه مقوی و مغذی میل کنید
تحقیقات علمی زیادی اثبات کردهاند که صبحانه حقیقا مهمترین وعده غذایی ما در روز است. مصرف صبحانهای متعادل و مغذی میتواند تأثیرات مفیدی رای عملکرد شناختی، خلق و سطح انرژیتان در طول روز داشته باشد. مطالعات روانشناسی نشان دادهاند افرادی که صبحانه مفید مصرف میکنند تمرکز، حافظه و خلق بهتری نسبت به کسانی که صبحانه نمیخورند دارند. صرفا پر کردن شکم مد نظر نیست بلکه سوخترسانی به مغز اهمیت دارد. بعد از یک شب طولانی که چیزی نخورده و ناشتا هستید، بدنتان به مواد مغذی برای شروع کردن فعالیتش نیاز دارد. وقتی ترکیبی خوب از پروتئین، کربوهیدرات و چربیهای سالم مصرف میکنید، به مغز و بدنتان سوخت لازم برای ادامه روز را اعطا میکنید. به جای آنکه یک قهوه سریع درست کنید و سریع از در بیرون بروید، قدری زودتر بیدار شوید و یک صبحانه کامل مصرف کنید.
5.سکوت را تمرین کنید
در جهان دائمالوصل ما، سکوت کالایی است که هر روز نادرتر میشود. اما اگر حقیقتا به دنبال رسیدن به نهایت ظرفیتتان هستید، باید سکوت را تمرین کنید. وقتی همیشه بخواهیم هر لحظه ساکتی را با واژگان پر کنیم ـ چه موسیقی، چه پادکست و چه صرفا وقت گذراندن در رسانههای اجتماعی ـ ارزش سکوت را درک نخواهیم کرد.
سکوت فضایی برای فکر کردن، بازاندیشی و گوش دادن به افکار خودمان میدهد. در این لحظات سکوت است که ما اغلب شفافیت را پیدا میکنیم و بهترین ایدههای ممکن به ذهنمان میرسند.
شاید این حرف در جهانی که مشغله زیاد را معادل بهرهوری میداند، گزاف باشد، اما گاهی هر چه کمتر کار کنیم، درحقیقت بیشتر به دست میآوریم.
6.قدردانی را تمرین کنید
هر روز با حس قدردانی شروع کنید که تأثیر عمیقی روی نگاهتان به زندگی دارد. قدردانی بیشتر از صرفا تشکر کلامی است. یعنی بپذیرید و اذعان کنید که زندگی خوبی دارید و به جای آنکه روی نداشتهها تمرکز کنید، داشتههایتان را ارج بنهید.
مطالعات نشان دادهاند که تمرین قدردانی باعث تقویت همدلی، کاهش احساس خشم و تقویت سلامت روانی میشود و حتی میتواند روی کیفیت خواب نیز اثر مثبت بگذارد.
7.مواجهه با صفحات نمایش دیجیتالی را به حداقل کاهش دهید
در جهان مدرن، به سادگی میتوان سریع ایمیل و شبکههای اجتماعی را چک کرد. اما این عادت اغلب میتواند ما را گرفتار مارپیچ رو به پایینی از حواسپرتی و استرس کند. روزتان را تماشای صفحه نمایش شروع نکنید زیرا ذهنتان پر از اطلاعات و مطالباتی میشود که نمیگذارد نیتها و اهدافتان را برای روزتان محقق کنید. مثل این میماند که اجازه دهید جهان روزتان را تعیین کنید به جای اینکه کنترل آن را خودتان به دست بگیرید.
برای خودتان «منع دسترسی به شبکههای اجتماعی» در صبحها تعیین کنید. حداقل اجازه بدهید یک ساعت از بیداریتان بگذرد بعد شبکههای اجتماعی را چک کنید.
8.آب بنوشید
این یکی خیلی ساده به نظر میرسد اما بسیاری از همین یکی غفلت میکنند. بدن بعد از یک شب استراحت به آب نیاز دارد. نوشیدن یک لیوان آب در صبح متابولیسم را به کار میاندازد و ذخیره آب بدن را تأمین میکند. هیدراته ماندن فواید متعددی دارد - از افزایش عملکرد مغز گرفته تا خلق و عملکرد فیزیکی بهتر و سلامت بهتر پوست.
هر چه بدن بیآبتر شود، احساس خستگی، کاهش توانایی شناختی و نوسان خلقی بیشتر میشود.