نمناک نوشت: پودر قند و پودر شکر یکی از پرکاربرد ترین محصولات در قنادی و شیرینی پزی هستند، اگر شماهم در فکر پخت کیک و شیرینی هستید بهتر است تفاوت این دو را بدانید.
دستور تهیه پودر شکر یا پودر قند برای کیک و تفاوت آنها در شیرینی پزی
پودر قند و پودر شکر یکی از پرمصرفترین شیرین کننده ها در قنادی محسوب میشوند، تأثیر شیرین کنندههایی چون پودر قند تنها به ایجاد طعم شیرین در محصولات قنادی خلاصه نمیشود بلکه برای پخت بهتر و ایجادبافت مناسب محصولات قنادی نیاز به پودر قند داریم. پودر قند و پودر شکر در فروشگاه ها به صورت آماده وجود دارد اما می توان آنها را در خانه تهیه کرد.
آیا میشود به جای پودر قند از شکر استفاده کرد؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم به دلیل تفاوت شکر و پودر قند در شیرینی پزی و تهیه کیک نمی توان آن ها را جایگزین یکدیگر کرد.
تفاوت پودر قند و شکر چیست و چرا نمی توان آنها را جایگزین یکدیگر کرد؟
علت عدم استفاده از شکر به جای پودر قند در شیرینی پزی به تفاوت پودر قند و شکر مربوط است که عبارتند از:
- پودر قند بسیار نرم تر از شکر است و جایگزین شکر به جای آن در بافت کیک و شیرینی تاثیر دارد.
- پودر قند به راحتی و در هر دمایی با آب یا روغن مخلوط می شود پس نمی توان به جای آن از شکر استفاده کرد.
- در تهیه پودر قند از نشاسته ذرت استفاده می شود که در بافت شیرینی ها تاثیر دارد.
- بافت کیک و شیرینی با پودر قند لطیف تر می شود بنابراین از پودر قند بیشتر در کاپ کیک ها واز شکر به دلیل خشک و ترد کردن بیشتر در بیسکویت ها و شیرینی های خشک استفاده می شود.
- پودر قند از شکر شیرین تر است و جایگزین کردن شکر به جای پودر قند موجب کمتر شیرین بودن کیک و شیرینی می شود.
طرز تهیه پودر قند در خانه
برای تهیه پودر قند در منزل:
- قند را داخل مخلوط کن بریزید.
- قندها را با دور تند مخلوط کن به صورت پودر در آورید.
- دستگاه را خاموش کنید و با قاشق پودر قند را مخلوط کنید.
- دوباره پودر قند را با مخلوط کن بزنید تا پودری نرم شود.
- از الکهای بسیار ریز برای صاف کردن و الک کردن پودر قند استفاده کنید تا پودر قندتان بالاترین کیفیت را داشته باشد.
- اگر می خواهید پودر قند شما مانند پودر قند آماده شود، به هر یک کیلو پودر قند حدود 30 گرم نشاسته ذرت اضافه کنید.
- پودر قند را در یک ظرف تمیز و درب بسته بریزید و در جای خشک قرار دهید.
- از این روش برای تهیه پودر شکر نیز می توان استفاده کرد بدین طریق که به جای قند در آسیاب یا مخلوط کن باید شکر بریزید.
طرز تهیه پودر قند بدون آسیاب
برای تهیه پودر قند بدون آسیاب می توانید با یک گوشتکوب، قند ها را بکوبید و هربار الک کنید و قسمت های درشت را دوباره بکوبید تا پودری نرم و یکدست به دست آورید. این کار نیازمند حوصله و چندین بار کوبیدن و الک کردن است.
با پودر قند چی درست کنم؟
از پودر قند برای مصارف مختلف چون کیک پزی، شیرینی پزی، تهیه دسر، شربت و حلوا، فوندانت، انواع آیسینگ یا روکشهای کیک و شیرینی، تزیین روی انواع کیک و دسر و... می توانید استفاده کنید.
طرز تهیه شربت با خاک قند
برای تهیه شربت با خاکه قند به روش زیر عمل کنید:
اگر مقداری خاکه قند یا قندهای ریز دارید، همه آنها را در یک قابلمه بریزید.
مقداری آب به خاکه قندها بیافزایید.
قابلمه را روی شعله گاز بگذارید.
زعفران دم کرده را به همراه گلاب اضافه کنید.
بگذارید تا شربت بجوشد و قوام پیدا کند.
پس از به غلظت رسیدن شربت آن را از روی حرارت بردارید.
وقتی که شربت سرد شد، آن را از صافی عبور دهید.
شربت را با کمی آب رقیق کنید.
تخم شربتی بریزید و سرو کنید.
می توانید به دلخواه به آن کمی آبلیمو و تخم شربتی یا خاکشیر اضافه کنید.
شربت زعفران در روز های گرم و تابسنانی بسیار دلچسب و برای رفع تشنگی و پذیرایی مناسب است.