نمناک نوشت: استفاده از لیمو عمانی به غذاها عطر فوق العادهای میدهد، اما در برخی مواقع ممکن است موجب ایجاد تلخی در غذا شود که روشهایی نیز برای گرفتن تلخی آن وجود دارد.
لیمو عمانی یا همان لیمو ترش شیرازی خشک شده یکی از بهترین و پرکاربردترین چاشنیها است که در تهیه انواع غذاهای ایرانی بکار میرود.
لیمو عمانی طعم ترش و عطر فوق العادهای را به غذاهای ایرانی به خصوص قیمه و قورمه سبزی میبخشد، اما گاهی پیش میآید که استفاده از لیمو باعث ایجاد تلخی در غذا میشود.
اگر شما نیز به دلیل طعم بسیار خوبی که لیمو عمانی به خورشها میدهد، نمیتوانید از خیر آن بگذرید و از طعم دهنده دیگری استفاده نمایید، ادامه مطلب را بخوانید تا با روشهای گرفتن تلخی لیمو عمانی آشنا شوید.
چطور تلخی لیمو عمانی را بگیرم؟
با استفاده از روشهای زیر میتوانید تا حد زیادی مانع از ورود تلخی لیمو عمانی به غذا شوید:
لیمو عمانی را بخیسانید:
برای گرفتن تلخی لیمو عمانی، لیمو عمانی را بشویید و با چنگال سوراخ کنید و در آب ولرم برای مدت نسبتا کوتاهی بخیسانید و سپس داخل خورشت بریزید. در این روش شما باید از لیمو عمانی بیشتری استفاده نمایید، زیرا ممکن است با خیساندن لیمو عمانی طعم ترش آن نیز کاهش یابد.
هسته یا تخم لیمو عمانی را خارج کنید:
یکی از علتهای تلخی لیمو عمانی به هسته یا تخم لیمو مربوط میشود، بنابراین قبل از استفاده از لیمو عمانی برای جلوگیری از تلخ شدن غذا، لیمو عمانیها را از وسط نصف کنید، سپس تخمهای آنرا خارج کنید و در ۲۰ دقیقه پایانی پخت خورشت به قابلمه اضافه کنید تا خورشت شما طعم بی نظیری یابد.
لیمو عمانی را بجوشانید:
برای اینکه تلخی لیمو عمانی گرفته شود، لیمو عمانی را در آب برای چند دقیقه بجوشانید و آب آن را دور بریزید، سپس از لیموهای جوشیده شده در غذا استفاده کنید.
از پودر لیمو عمانی استفاده نمایید:
برای اینکه خورشت شما طعم ترشی داشته باشد و لیمو عمانی آن را تلخ نکند، از مقدار کمی لیمو عمانی پودر شده استفاده کنید. توجه کنید استفاده از پودر لیموعمانی ممکن است باعث تیره شدن رنگ خورشت شود.
نکات مهم در استفاده از لیمو عمانی
قبل از ریختن لیمو عمانی در غذا روی آنها چند سوراخ کوچک ایجاد کنید.
زود انداختن لیمو عمانیها در غذا سبب میشود غذایتان بیش از حد طعم لیمو عمانی به خود بگیرد پس لیمو را در دقایق آخر پخت غذا در آن بریزید.
از خوردن لیموی داخل خورشت صرف نظر کنید، زیرا لیمو عمانی در خورشت بیشترین مقدار چربی را به خود جذب میکند.