(ویدیو) چه کسی کونگ فو را به بروس لی آموخت؟

شخصی به نام وونگ شون لونگ نقش بسیار بیشتری در این موضوع داشته که به عنوان مربی سبک وینگ چون بسیار در شکل گیری سبک مبارزه و کونگ فوی بروس لی نقش داشت.

شناسه خبر: ۳۸۶۶۸۱

فرادید نوشت: اگر چه درست است که ایپ من نقش مهمی در سیر زندگی بروس لی برای تبدیل شدن به چهره افسانه ای دنیای کونگ فو داشته اما باید به این موضوع نیز اشاره کرد که شخصی به نام وونگ شون لونگ نقش بسیار بیشتری در این موضوع داشته که به عنوان مربی سبک وینگ چون بسیار در شکل گیری سبک مبارزه و کونگ فوی بروس لی نقش داشت.

علیرغم اینکه عموماً گفته می شود ایپ من استاد کونگ فوی بروس لی بوده است، در واقع او کسی نیست که بخش زیادی از آموزش هنرهای رزمی بروس لی را بر عهده داشته است. بر اساس اسناد بسیاری بروس لی در دهه ۱۹۵۰ تحت نظر ایپ من آموزش هنرهای رزمی دیده است.

آموزش هایی که بروس لی در مدرسه رزمی ایپ من دریافت کرد همچنان مبنای کونگ فویی است که هنوز هم با نام بروس لی عجین شده است. ایپ من یک استاد بزرگ بسیار مشهور سبک رزمی وینگ چون بود که بخش زیادی از زندگی اش را در هنگ کنگ سپری کرد. در آن دواران، او بروس لی نوجوان را به عنوان شاگرد پذیرفت و راه را برای تبدیل شدن او به یک استاد هنرهای رزمی هموار ساخت.

1

رابطه این دو در فیلم های ایپ من (Ip Man) مورد تاکید قرار گرفته است، جایی که دانی ین نقش ایپ من را بازی می کند. لی چند سال در مدرسه هنرهای رزمی ایپ من تمرین هنرهای رزمی کرد تا اینکه به ایالات متحده آمد، جایی که تحصیلات خود در مقطع دبیرستان را به پایان رساند.

به لطف دانش و تجربه ای که او در مدرسه وینگ چون ایپ من بدست آورده بود، بروس لی توانست یک مدرسه هنرهای رزمی به نام خودش باز کرده و یک سبک کونگ فوی خاص خود به نام جیت کان دو (Jeet Kune Do) را پایه گذاری کند.

اگر چه درست است که ایپ من نقش مهمی در سیر زندگی بروس لی برای تبدیل شدن به چهره افسانه ای دنیای کونگ فو داشته اما باید به این موضوع نیز اشاره کرد که شخصی به نام وونگ شون لونگ نقش بسیار بیشتری در این موضوع داشته که به عنوان مربی سبک وینگ چون بسیار در شکل گیری سبک مبارزه و کونگ فوی بروس لی نقش داشت.

1

1

1

از آنجایی که ایپ من برای نظارت مستقیم و انحصاری بر تمرینات شاگردانش وقت زیادی نداشت، او تمرینات شخصی و درس های نفر به نفر را به شاگردان ارشدش محول می کرد. یکی از این شاگردان ارشد که وظیفه آموزش بروس لی را بر عهده داشت وونگ شان لونگ نام داشت.

در دوران آموزش وینگ چون، لی اکثر وقتش را مشغول یادگیری این سبک هنرهای رزمی از وونگ بود و هر از چندگاهی نیز تکنیک هایی را از خود ایپ من یاد می گرفت. در نامه ای که سال ها بعد از ترک هنگ کنگ، بروس لی به وونگ می نویسد، این چهره افسانه ای به این واقعیت اشاره می کند که وونگ شون لونگ بوده که به او کونگ فو آموخته و نه ایپ من. در این نامه، لی می نویسد: «اگر چه من در اصل شاگرد ایپ من هستم اما در واقعیت کونگ فویم را از تو یاد گرفتم».

1

چیزهایی که بروس لی در این نامه به استاد خود می گوید نشان می دهد که وی تا چه اندازه به راهنمایی های وونگ ارج نهاده و بر این نکته تاکید دارد که این دو بعد از به شهرت رسیدن بروس لی در عرصه سینما نیز ارتباطشان را با هم حفظ کرده اند.

لی حتی استاد سابق خود را به سر صحنه فیلمبرداری Enter the Dragon دعوت کرد تا بر سکانس های مبارزه نظارت داشته باشد. بر اساس محتویات کتاب Bruce Lee: A Life نوشته متیو پولی، احترامی که لی نسبت به وونگ داشت با میل بروس جوان برای عبور از مهارت استادش در آینده همراه بود.

1

1

1

1

سال ها بعد از تمرین تحت نظر وونگ، لی استاد سابق خود را به یک مبارزه دوستانه دعوت می کند تا ببیند که آیا شاگرد سابق می تواند استادش را شکست دهد یا خیر. بر اساس روایت یکی از شاگردان وونگ، لی برنده این مبارزه می شود.

با توجه به اعتباری که بروس لی بعدها به عنوان یک استاد بی نظیر کونگ فو برای خود کسب کرد و بر اساس مهارت هایی که در ۵ فیلم رزمی اش به نمایش گذاشت، جای تردید نیست که وونگ شان لونگ به خوبی این شاگرد ایپ من را آموزش داده بود.

نظرات
پربازدیدترین خبرها