عقربی که زهر می‌پاشد! / یک کشف شگفت‌انگیز + ویدئو

یک عقرب شگفت‌انگیز با توانایی پاشیدن زهر در آمریکای جنوبی کشف شد. این رفتار عجیب پیش از این فقط در گونه‌هایی از عقرب‌ در آفریقا و آمریکای شمالی مشاهده شده بود.

شناسه خبر: ۴۳۴۹۳۳

بیش از ۲۵۰۰ گونه عقرب در جهان وجود دارد. این موجودات شگفت‌انگیز بیش از هر چیز برای ساختار عجیب دم و زهر خطرناک خود شناخته می‌شوند.

ساختار بخش پایانی دم عقرب‌ها به نام پایانچه «telson»، حباب‌مانندی پر از زهر است و به نیشی تیز و منحنی ختم می‌شود،‌ که کار تزریق سم را انجام می‌دهد. 

عقرب جدیدی که در جنگل‌های کوهستانی کلمبیا کشف شده است، با نام «Tityus achilles» توانایی پاشیدن زهر به سمت حیوان مهاجم را داراست.

با آنکه احتمالا اغلب عقرب‌ها توانایی پاشیدن زهر را دارند اما به جز این گونه تازه کشف شده در آمریکای جنوبی، فقط دو گونه عقرب در آمریکای شمالی و آفریقا این کار را انجام می‌دهند.

پاشیدن زهر رفتاری انرژی‌بر و پرهزینه است و احتمالا به همین دلیل در بیشتر عقرب‌ها دیده نمی‌شود. چیزی از جنس فشار محیطی (برای نمونه شکارچیان طبیعی) می‌تواند جانور را به سمت انتخاب این استراتژی سوق داده باشد.

تکنیک پاشیدن سم در موجودات زهرآگین دیگری چون مار کبری نیز دیده شده است. زهری که در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرد را توکسوژن می‌نامند.

این عقرب زهر می‌پاشد!

موجود مهاجم که هدف پاشیدن زهر قرار می‌گیرد با عوارضی چون سوزش، التهاب و حتی کوری مواجه می‌شود.

در بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد، که این عقرب زهرپاش تازه کشف شده از دو مکانیسم برای پاشیدن زهر خود استفاده می‌کند. در شیوه نخست جریان مداومی از زهر اسپری می‌شود که یک مکانیسم دفاعی با حجم بالا و برد بلند است.

در شیوه دوم یک قطره تنها پاشیده می‌شود که احتمالا شیوه‌ای کم‌هزینه‌تر برای موقعیت‌های کمتر خطرناک است.

منبع : خبر آنلاین
نظرات
پربازدیدترین خبرها