چرا خوبه بعضی وقتها تنها باشیم؟ + ویدئو

از دوران باستان مردم از ارتباط بین تنهایی و تمرکز ذهنی با خبر بودند که در نهایت باعث روشنگری می‌شود و همچنین باعث فعال شدن شبکه حالت پیش‌فرض مغز می‌شود.

شناسه خبر: ۴۳۸۸۹۹
من عاشق این هستم که غروب‌ها در خانه‌ام تنها باشم. گاهی اوقات فکر بیرون رفتن از خانه، به خصوص در شب‌های سرد و جاهای پر سر و صدا، مرا وحشت‌زده می‌کند. البته معاشرت با دیگران در زندگی من خیلی مهم است.
رابطه دوستی برای سلامت ما مهم است. احساس تنهایی کردن می‌تواند تأثیر منفی داشته باشد. تنهایی و انزوا دو مفهوم متفاوت هستند. تنهایی می‌تواند به طرق مختلف برای ما مفید باشد.

از دوران باستان مردم از ارتباط بین تنهایی و تمرکز ذهنی با خبر بودند که در نهایت باعث روشنگری می‌شود و همچنین باعث فعال شدن شبکه حالت پیش‌فرض مغز می‌شود. این شبکه اهمیت بسزایی در انسجام حافظه، خوداندیشی و نیز تفکر در مورد آینده دارد. تحقیقات نشان داده است که افراد خلاق عموماً ترجیح می‌دهند که تنها باشند، چون وقتی با افکارشان تنها هستند، به علت نبود مزاحمت بیرونی، باعث شکل‌گیری ایده‌های جدید در ذهنشان می‌شود.

اینکه مدتی را تنها باشیم باعث می‌شود تا به احساساتمان نظم دهیم و همچنین آرامش و شادابی بیشتری داشته باشیم. آنگاه در هنگام تعامل با دیگران، انرژی بیشتری خواهیم داشت. یک تحقیق ثابت کرده است که تنها ۱۵ دقیقه تنهایی باعث غیرفعال شدن احساسی می‌شود بدین ترتیب که اضطراب را کاهش می‌دهد و در عین حال باعث افزایش آرامش می‌شود. حتی برون‌گراها هم از تنها بودن می‌توانند منتفع شوند. یک تحقیق میدانی بی‌بی‌سی بر روی ۱۸۰۰۰ نفر مشخص شد که اکثر افراد تنهایی را آرامش‌بخش می‌دانند و در این بین، مطالعه پرطرفدارترین فعالیت آرامش‌بخش است. پس از آن، صرف وقت در طبیعت، سپس گوش سپردن به موسیقی و در ادامه فقط تنها نشستن و هیچ کاری انجام ندادن قرار دارد.
با تنها بودن ما می‌توانیم بیشتر به خود واقعی‌مان نزدیک شویم و فارغ از عوامل بیرونی، علایق اصلی خودمان را بیابیم. البته تنها بودن لزوماً همیشه برای همه افراد مفید نیست، اما می‌تواند مخصوصاً به افرادی نفع برساند که در محیط‌های ساکت‌تر عملکرد بهتری دارند.
منبع : عصر ایران
نظرات
پربازدیدترین خبرها