مجموع بارشها در کشور از ابتدای سال آبی جاری تا کنون (۲۲ آذر) ۳۱ میلیمتر بوده است در حالی که در بلندمدت در این بازه زمانی شاهد ۵۰.۸ میلیمتر بارش بودهایم. سال گذشته البته در این بازه ۳۰.۴ میلیمتر بارندگی داشتهایم و بارشهای امسال درحالی نسبت به بلندمدت ۳۸.۹ درصد کاهش را نشان میدهد که نسبت به سال گذشته ۱.۹ درصد افزایش داشته است.
در میان استانهای ایران فقط بارندگی در مازندران افزایشی بوده است. از ابتدای سال جاری تا این تاریخ ۲۲۷.۵ میلیمتر بارش در مازندران ثبت شده است در حالی که میانگین بلندمدت در این بازه زمانی ۲۰۶.۹ میلیمتر بوده و شاهد افزایش ۱۰ درصدی بارندگی نسبت به بلندمدت هستیم.
اوضاع اما در سایر استان چندان مطلوب نیست؛ با اینکه همه استانها کاهش بارندگی را تجربه میکنند، اما ۳ استان وضعیت بحرانیتری دارند.
بارندگی درچهارمحال و بختیاری که شهر چلگرد آن به پایتخت برفی و شهرکرد مرکز آن به بام ایران معروف است و از آن با عنوان سرزمین هزار چشمه یاد میکنند، ۹۴.۵ درصد کاهش را نشان میدهد.
از ابتدای سال آبی جاری تا کنون ۶۵.۳ میلیمتر بارش در این استان اتفاق افتاده در حالی که میانگین بلندمدت بارش در این بازه زمانی ۱۵۹.۹ میلیمتر بوده است.
رتبه بعدی کاهش بارش مربوط به سیستان و بلوچستان است که کاهش ۹۱.۱ درصدی را تجربه میکند. این استان در این بازه زمانی فقط ۱ میلیمتر بارش داشته است در حالی که میانگین بلندمدت آن ۱۱.۲ میلمتر بوده است.
جایگاه سوم هم مربوط به هرمزگان است که ۸۲.۱ درصد کاهش را تجربه میکند. از ابتدای سال آبی جاری تا کنون ۵ میلیمتر بارش در این استان رقم خورده در حالی که میانگین بلندمدت ۲۸.۲ درصد بوده است.
با توجه به میزان بارشها خشکترین استان کشور سیستان و بلوچستان با ۱ میلیمتر بارش است و گیلان هم با وجود کاهش ۱۳.۳ درصدی با ۲۸۴.۵ میلمتر بارش پربارشترین استان ایران شده.