راهنماتو- «پلو در کنار غوره چه طعمی میتونه داشته باشه؟! طعم جون!»
یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ که طعم آن برای همیشه زیر زبانتان خواهد ماند همین غوره پلوی مازندرانی است! ترکیب طعم غوره در کنار مرغ همیشه دلنشین و جذاب است و کمتر کسی از آن روگردان میشود!
به گزارش راهنماتو، عزمتان را جزم کنید و در اولین فرصت این غذای اصیل و سنتی را تهیه کرده و طعم خوش آن را به خود و دیگر اعضای خانواده هدیه کنید!
مواد لازم:
زعفران دم کرده |
به مقدار لازم |
برنج |
4 پیمانه |
پاپریکا و پودر سیر |
به مقدار لازم |
زرشک تفت داده شده |
نصف پیمانه |
غوره |
نصف لیوان |
خلال پسته برای تزئین |
1/3 پیمانه |
لوبیا چیتی از قبل پخته شده |
نصف پیمانه |
فلفل سیاه |
به مقدار لازم |
سینه یا ران مرغ یا ترکیبی از هر دو |
۵۰۰ گرم |
پودر سوخاری |
۲ قاشق غذا خوری |
نمک و زردچوبه |
به مقدار لازم |
رب گوجه رقیق شده |
۲ تا ۳ قاشق غذا خوری |
پیاز |
۱ عدد |
طرز تهیه:
از آنجا که در مواد اصلی این غذا لوبیا چیتی به چشم میخورد بهتر است از قبل آن را خیس کرده و بپزید که زمان زیادی از شما نگیرد. از مدل کنسروی آن هم میتوانید استفاده کنید البته حتما آب آن را به خوبی بگیرید و سس لوبیاها را هم بشویید که طعم کنسروی آن غالب نشود! پس لوبیایی لازم داریم که در نهایت پختگی قرار داشته باشد!
مرغ ما لازم است که از استخوان جدا شود و بافت کامل گوشتی داشته باشد برای اینکه میخواهیم آن را در مخلوط کن ریخته و میکس کنیم! میتوانید از چرخ گوشت هم استفاده کنید. پیاز را بعد از شستشو و پوست گرفتن به مرغ اضافه کنید تا آن هم در مخلوط کن حسابی خرد بشود و طعم آن با مرغ ترکیب شده و بوی زهم مرغ را تحت تاثیر قرار بدهد! ادویهها را هم به کار بگیرید.
پودر سوخاری را هم به این مواد اضافه کنید و باز هم مخلوط کنید. چیزی که مقابل شما قرار دارد یک بافت نرم و منسجم از مرغ خواهد بود! این مواد را دستکم نیم ساعت در یک ظرف دردار قرار داده و در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
در این فاصله به سراغ برنج بروید.
در یک قابلمه آب و نمک بریزید و وقتی جوش آمد برنج شسته شده را به آن اضافه کنید و به مرحله آبکش کردن که رسید این کار را انجام بدهید. برنج نباید کامل بپزد و درحد نیم پز که شد آن را آبکش کنید.
کف قابلمه را روغن ریخته و از ته دیگ دلخواهتان آن را پر کنید. حالا برنج را روی آنها بریزید و در قابلمه را ببندید و اجازه بدهید که بخار کند. بعد از اینکه بخار را در قابلمه مشاهده کردید مقداری روغن روی برنج بریزید و شعله گاز را کم کرده و چند عدد سوراخ در بافت برنج ایجاد کنید و دمکنی بگذارید تا پلوی شما دم بکشد.
دوباره به سراغ مرغ بروید!
از موادی که داخل یخچال قرار دادید به اندازه یک گردوی بزرگ بردارید و در دستتان به آن شکل داده و در یک ماهیتابه حاوی روغن که خوب هم داغ شده است آنها را سرخ کنید. به این وسیله تمام مواد گوشتی را به شکل کوفتههای یک اندازه درآورده و سرخ کنید و کنار بگذارید.
بعد از اینکه تمام کوفتهها آماده شدند همه را به تابه منتقل کنید و زعفران دم کرده روی آنها بریزید و با حرارت گاز و در بستهی تابه اجازه بدهید آرام بپزند و حسابی مغزپخت بشوند.
نوبت به لوبیا چیتی میرسد!
لوبیاها را داخل یک تابه بریزید و کمی تفت بدهید. رب گوجه فرنگی را به آنها اضافه کرده و بعد از 2-3 دقیقه تفت خوردن که خامی رب از بین رفت کوفته قلقلیهای مرغ را به همراه غوره به آن اضافه کنید و آرام آرام ترکیب کنید تا همه با هم به خوبی مخلوط شوند.
برای سرو این غذا در ابتدا توی دیس پلو بریزید و از مخلوط کوفتهها و لوبیا روی آن قرار داده و با زرشک و زعفران و در صورت تمایل خلال پسته تزیین بفرمایید.
یک غذای منحصربه فرد و با طعمی تکرار نشدنی پیش روی شماست. نوش جان بفرمایید!