راهنماتو- «خورش دیگه دلتو زده؟! خب گراتن بپز! هم سریعتره هم خوشمزه!»
غذاهای پلو و خورشی در فصل گرما کمتر مورد توجه قرار میگیرند. اصلا نگاه کردن به خورشی که از آن بخار بلند میشوند و برنجی که باید داغ داغ خورد کمی تا قسمتی گرمای وجود آدمیزاد را بیشتر میکند. در مقابل تنوع هم چیز خوبی است! اینکه مرغ و گوشت را همیشه به روش سنتی در غذاها به کار ببریم تکراری به حساب میآید و جذابیت غذا خوردن را هم کم میکند!
به گزارش راهنماتو، گراتن مرغ و سبزیجات برای شما که دوست دارید تنوع را در برنامههای غذاییتان بگنجانید بهترین انتخاب است. وعده بعدی آن را درست کنید و ببینید چقدر خوشمزه است!
مواد لازم:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
سینه مرغ |
400 گرم |
پیاز |
یک عدد |
فلفل دلمهای قرمز |
یک عدد |
هویج |
یک عدد |
قارچ |
7-8 عدد |
نخود فرنگی |
یک و نیم لیوان |
رب گوجه فرنگی |
یک قاشق غذاخوری |
آب گرم |
120 میلی لیتر |
پودر پاپریکا |
یک قاشق چای خوری |
فلفل سیاه |
نصف قاشق چای خوری |
پونه کوهی |
نصف قاشق چای خوری |
پودر سیر |
نصف قاشق چای خوری |
نمک |
به میزان دلخواه |
پنیر موزارلای رنده شده |
به میزان لازم |
مواد لازم برای سس بشامل:
ماده غذایی | مقدار |
---|---|
کره |
یک و نیم قاشق غذا خوری |
آرد |
2 قاشق غذا خوری |
شیر |
400 میلی لیتر |
جوز هندی، نمک و فلفل سیاه |
به میزان دلخواه |
طرز تهیه:
در ابتدا باید مرغ را آماده کنید. سینههای مرغ را به مکعبهای کوچک خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار داده و مرغهای نگینی شده را در آن کمی تفت بدهید تا رنگ آن عوض شود. سینه مرغ زود پخته میشود و سعی کنید تفت دادن آن را زیاد طولانی نکنید چون باعث خشک شدن بافت مرغ میشود!
پیاز را بشویید و پوست بگیرید و ریز خرد کنید. فلفل دلمهای را هم به همراه هویج بعد از شست و شو خرد کنید. بهتر است نگینی ریز این کار را انجام بدهید. پیاز و فلفل را به همراه هویج به مرغ اضافه کنید و آنها را هم تفت بدهید. قارچهای ورقهای شده هم باید به جمع موادی که تفت میخورند اضافه شود! همه مواد را 5-6 دقیقه سرخ کنید تا نرم بشوند. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تا وقتی رنگ و بوی آن عوض شود آن را هم تفت بدهید. نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پونه کوهی و پودر سیر را هم به جمع مواد ببرید و هم بزنید تا عطر ادویهها بلند شود. نخود فرنگیها در آخرین مرحله باید وارد تابه بشوند! در نهایت آب را به آنها اضافه کنید و در تابه را بگذارید تا حدود 5 دقیقه در کنار هم بپزند.
طرز تهیه سس بشامل:
سس بشامل از کاربردیترین سسها برای غذاهایی مثل گراتن، سوفله و لازانیا است. بهتر است آن را بلد باشید و حتی در سوپ هم از آن استفاده کنید چون بسیار خوشمزه میشود و لذتش را خواهید برد.
در یک قابلمه کوچک روی گاز کره را ذوب کنید آرد را به آن اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا خامی آن رفع بشود. شیر را کم کم داخل قابلمه بریزید و هم زمان هم بزنید تا آرد گلوله نشود. نمک، فلفل سیاه و جوز هندی هم که اضافه بشوند دیگر شما کار خاصی نخواهید داشت! فقط باید سس را آرام هم بزنید تا به غلظت برسد و گاز را خاموش کنید.
ظرفی که میخواهید گراتن را در آن سرو کنید انتخاب کرده و مواد آماده شده را داخل آن بریزید. روی آن را با سس بشامل بپوشانید و در مرحله آخر هم پنیر پیتزا بر تمام قسمتها بپاشید تا نقطهای از آن خالی نماند.
فر را حدود 10 دقیقه قبل گرم کنید و ظرف را در آن بگذارید. دمای فر باید روی 180 درجه سانتیگراد باشد. مدت زمان پخت هم به ذوب و برشته شدن پنیر بستگی دارد. چون تمام مواد پخته هستند و فقط به انسجام در کنار هم نیاز دارند. حدود 30 دقیقه کافی است.
نوش جان