امروز فستفودها در تمام دنیا جایگاه ویژهای دارند، به طوری که ذائقه بسیاری از مردم از غذاهای سنتی به سمت غذاهای مدرن و یا به اصطلاح فست فود میل پیدا کرده است. ویژگی مهم فستفودها صرفنظر از طعم دلچسبی که دارند، مدت زمان کوتاهی است که صرف آماده کردن آنها میشود. سیب زمینی تنها فست فود بیرقیب و یکه تازه میدان است که هیچکس حرفی در مقابلش ندارد. به سختی میتوانید کسی را پیدا کنید که سیب زمینی سرخ کرده یا تنوری یا هر شکلی از سیب زمینی را دوست نداشته باشد. این موهبت خدادادی آنقدر خوشمزه و محبوب است که روشهای متفاوتی برای درست کردنش وجود دارد. سیب زمینی سرخ کرده، تنوری، پنیری، سیب زمینی با سس قارچ، پوره سیب زمینی و... همگی روشهای متفاوت طبخ این مائده زمینی هستند. سیب زمینی کریسپی پارمسانی که این روزها بسیار وایرال شده است، نوعی روش برشته کردن سیب زمینی است که با یک سس مخصوص سرو میشود و بسیار خوشمزه و لذیذ است. اگر دوست دارید این سیب زمینی خاص را با روشی آسان در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
سیب زمینی کوچک (بیبی سیب زمینی): ۱۰ عدد
روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
پنیر پارمسان: ۴ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و قرمز، پاپریکا، آویشن و پودر سیر: به میزان لازم
جعفری تازه خرد شده: ۴ قاشق غذاخوری
کره ذوب شده: ۲۰ گرم
مواد لازم برای سس
ماست یونانی یا ماست سفت: ۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش: ۱ قاشق چایخوری
سس خردل: ۱ قاشق چایخوری
روغن زیتون: ۱ قاشق مرباخوری
جعفری تازه خرد شده: ۱ قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه و آویشن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این سیب زمینی کرسیپی خوشمزه، ابتدا سیب زمینیهای کوچک را خوب بشویید، سپس با پوست از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قابلمه آب را روی اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید، سپس ۱ قاشق غذاخوری نمک داخل آب بریزید و بعد سیب زمینیها را به آب جوش اضافه کنید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید سیب زمینی حدود نیم ساعت با آب جوش بپزد. بعد سیب زمینی را آبکش کنید و کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد. در مرحله بعد ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را کف یک ظرف پیرکس بمالید، سپس پنیر پارمسان را داخل ظرف بریزید و خوب با قاشق پهن کنید و روی پنیر کمی نمک، فلفل سیاه و پودر سیر بریزید. حالا سیب زمینیهای آبپز را داخل یک کاسه بریزید و روی آن مقداری روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و قرمز، پاپریکا و آویشن بریزید و خوب سیب زمینیها را زیر و رو کنید. سیب زمینیهای مزهدار شده را به صورت وارونه روی سینی و لایه پنیری کنار هم بچینید، به صورتی که قسمت بدون پوست سیب زمینی روی پنیر قرار بگیرد. در آخر کره آب شده را همراه با جعفری خرد شده روی سیب زمینیها بریزید. ظرف را داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید برشته شود.
برای درست کردن سس کافی است ماست یونانی را همراه با سس خردل، آب لیمو ترش، جعفری خرد شده، روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و آویشن داخل یک کاسه بریزید و مخلوط کنید. در آخر سیب زمینی را برش بزنید و همراه با این سس خوشمزه میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ برای درست کردن این مدل سیب زمینی کریسپی حتما باید از سیب زمینیهای کوچک یا در اصطلاح بیبی سیب زمینی استفاده کنید.
۲ـ پنیر پارمسان یکی از محبوبترین انواع پنیرهای ایتالیایی است که به صورت رنده شده، پودر شده، تکهای و ورقهای در بازار موجود است. پارمسان نوعی پنیر زرد کم رنگ است که بافت سستی دارد و فرآوری آن زمان بسیار زیادی میبرد. این پنیر سرشار از پروتئین است و هضم آسانی دارد. پنیر پارمسان برای تهیه انواع پاستا، سس، سالاد و سوپها کاربرد دارد. تفاوتی که پارمسان با پنیر پیتزاهای معمول دارد، در نوع به عمل آوردن آنهاست. پنیر پیتزا باید حتما روی غذا پخته و آب شود؛ اما پنیر پارمسان نیازی به پخت و آب شدن ندارد و شما میتوانید پودر یا رنده شده آن را برای روی غذا استفاده کنید.
۳ـ سعی کنید از روغن زیتون مرغوب برای پخت و پز استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد