مفیدترین رسپی‌های طرز تهیه سوپ قلم

سوپ درمانی کنید! فکر می‌کنیم بارها شنیده باشید که با استفاده از سوپهای مختلف می‌توانید بدن خود را تقویت کنید.

شناسه خبر: ۴۱۸۱۸۷
مفیدترین رسپی‌های طرز تهیه سوپ قلم

فکر نکنید که از سوپ فقط برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود. اینطور نیست! از انواع سوپ در جهات مختلف می‌توان استفاده کرد که امروز سراغ طرز تهیه سوپ قلم می‌رویم تا ببینیم خواص این سوپ چیست و چطور و به چه شکلی می‌توان آن را تهیه کرد. پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه سوپ قلم با جو

در این قسمت بهتر است ابتدا به نکاتی درباره قدمت سوپ قلم اشاره کنیم که ممکن است برایتان جالب باشد. سوپ قلم قدمت هزاران ساله در فرهنگ‌های مختلف دارد و به عنوان یک غذای مقوی و ساده بین کشورهای مختلف طرفداران خود را دارد به ساده‌ترین شکل ممکن تهیه می‌شود. این سوپ از ترکیب آب و جوشاندن آن با استخوان گاو گوسفند یا مرغ به دست می‌آید؛ اما با تغییر مزاج و البته که رشد در صنعت آشپزی و تهیه غذا و شناخته شدن این مهارت به عنوان یک هنر، در دوره‌های جدید، طرز تهیه سوپ قلم هم به شکل‌های متفاوتی جمع آوری شده و رسپی‌های متنوعی در این باره قابل اجراست. برای تهیه سوپ جو برای ۴ الی ۶ نفر نیاز دارید به:

قلم گوسفند یا گاو ترجیحاً با مغز استخوان

یک الی دو عدد

جو پرک یا جوی پوست کنده شده

یک پیمانه

پیاز

یک عدد

هویج

دو عدد

سیب زمینی

یک عدد

کرفس

دو ساقه

سیر

دو حبه

جعفری تازه

به میزان کافی

آب

به مقدار کافی

نمک، فلفل، زردچوبه و آب لیمو

در صورتی که تمایل داشتید برای طعم‌دهی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

طرز تهیه سوپ قلم با جو

حالا که به خوبی مواد اولیه برای طرز تهیه سوپ قلم با جو را دانستید، به سراغ آماده‌سازی مرحله به مرحله این سوپ می‌رویم.

  1. یک قابلمه بزرگ بردارید و قلم‌ها را در آنها بیندازید و اجازه بدهید با آب کافی به محله جوش برسد. در همین مرحله کف‌هایی که روی سطح آب مشاهده می‌کنید را بردارید تا سوپ شفاف شود.
  2. پیاز، سیر، هویج، سیب زمینی و کرفس‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و ادویه‌هایی که ذکر کردیم را هم اضافه کنید. اجازه دهید قلم‌ها با مواد، مقداری جوش بیاید و اصطلاحاً به اندازه ۲ الی ۳ ساعت غل بخورد.
  3. جوهایی که قبلاً شسته‌اید را نیم ساعت مانده به پایان پخت قلم‌ها، به قابلمه اضافه کنید تا سوپ غلیظ و نرم شود.
  4. در این مرحله، جعفری خرد شده را هم اضافه کنید. حتماً در قسمت پایانی اضافه کنید تا ویتامین‌های سبزی از دست نرود. چند دقیقه که جوش خورد، اجاق را خاموش کنید حالا می‌توانید با اضافه کردن آبلیمو آن را میل کنید.

طرز تهیه عصاره قلم

5072210

با دیدن عنوان این بخش، شاید سوالی برایتان ایجاد شود که فرق عصاره قلم با سوپ قلم در چیست؟ پس لازم است ابتدا به تفاوت عصاره قلم و سوپ قلم بپردازیم. عصاره قلم به صورت خالص با جوشاندن آب و قلم (ترجیحاً گوسفند یا گاو) تا مرحله خارج شدن ژلاتین موجود در استخوان انجام می‌شود و هیچ مواد افزودنی دیگری ندارد؛ ولی همانطور که مشاهده کردید، سوپ قلم حاوی مواد مختلفی از جمله سبزی، پیاز، سیب زمینی و... است و به معنای واقعی حالت سوپ دارد.

از طرف دیگر، مدت زمان لازم برای آماده شدن سوپ قلم نهایت ۲ الی ۳ ساعت است؛ ولی عصاره قلم برای خارج شدن ژلاتین موجود در استخوان‌ها به حدود ۸ الی ۲۴ ساعت پخت دائم نیاز دارد. همچنین سوپ قلم یک غذا و وعده کامل به حساب می‌آید؛ ولی از عصاره قلم به عنوان مواد سوپ، غذا، خورش و... استفاده می‌شود. حالا برسیم به این موضوع که...

طرز تهیه عصاره قلم به چگونه است؟

همانطور که اشاره‌ای هم کردیم، شما فقط به آب و استخوان گاو یا گوسفند نیاز دارید.

آب

به مقدار نیاز

استخوان گاو یا گوسفند

به مقدار دلخواه

 

 

 

به مدت ۸ الی ۲۴ ساعت اجازه دهید این دو ماده با هم ترکیب شوند و به مرحله جوش برسند. البته به دلخواه مقداری نمک هم می‌توانید اضافه کنید. پس از خارج شدن مغز و ژلاتین استخوان از درون آن، حالا می‌توانید برای استفاده‌های متفاوت آن را در ظرفی مناسب نگه دارید.

سوپ قلم را با برنج هم می‌توان پخت؟

در بخش‌های قبلی به این موضوع پرداختیم که سوپ قلم را با جو و هم به صورت خالی یعنی عصاره قلم می‌توانید تهیه کنید؛ اما در این قسمت رسپی جدیدی درباره سوپ قلم به شما معرفی می‌کنیم که آن هم طرز تهیه سوپ قلم با برنج است. شما برای درست کردن سوپ قلم با برنج برای ۴ الی ۶ نفر نیاز دارید به:

قلم گاو و یا گوسفند ترجیحاً با مغز استخوان

یک الی دو عدد

برنج

یک پیمانه

پیاز بزرگ

یک عدد

هویج

دو عدد

سیب زمینی

یک عدد

کرفس

دو ساقه خرد شده

سیر

دو حبه

جعفری تازه

به مقدار لازم و کافی

آب

به مقدار نیاز

نمک و فلفل سیاه، زردچوبه، آبلیمو

در صورت تمایل برای طعم‌دهی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

حالا مراحل تهیه قدم به قدم را برایتان شرح می‌دهیم:

دقیقاً مانند تهیه قلم با جو، در ابتدا قلم‌ها را با آب جوشانده و اجازه دهید کف آن خارج شود. سپس کف‌ها را از روی آب بردارید تا سوپی شفاف داشته باشید.

در این مرحله پیاز، سیر، هویج، کرفس و سیب زمینی را به قابلمه اضافه کنید و ادویه‌ها را هم برای طعم‌دهی اضافه کنید. حالا اجازه دهید به مدت ۲ الی ۳ ساعت قلم‌ها با موادی که اضافه کردید جوش بخورد. توجه داشته باشید که هنوز برنج و جعفری را اضافه نکردیم!

در این مرحله پس از غل خوردن ۲ الی ۳ ساعت مواد با هم، برنج را شسته و دقیقاً نیم الی ۴۵ دقیقه به پایان و خاموش کردن؛ برنج را اضافه کنید. وقتی حین پخت مواد، برنج یا جو را اضافه می‌کنید؛ سبب غلظت و نرم شدن سوپ‌تان می‌شود.

در این مرحله هم چند دقیقه به پایان، جعفری‌ها را به سوپ اضافه کنید. بگذارید به مقدار خیلی کوتاهی غل بخورد. سپس آن را خاموش کنید در نهایت هم با افزودن لیمو جهت طعم‌دهی، می‌توانید آن را میل کنید.

جمع‌بندی

قلم و مواد داخل قلم گاو و گوسفند به قدری دارای فیبر، ویتامین، زینک و آهن هستند که به معنای واقعی کلمه ارزش غذایی فوق‎العاده بالا و جالبی دارد. از این رو به شیوه‌های مختلف می‌توان قلم را با مواد دیگر آماده کرد و رسپی‌های مختلفی ساخت که در این مقاله طرز تهیه سوپ قلم با جو و برنج و همچنین طرز تهیه عصاره قلم را برایتان کامل و مرحله به مرحله شرح دادیم. اگر شما با توجه به فرهنگ‌تان انواع دیگری از رسپی تهیه سوپ قلم با جو یا برنج را می‌دانید، با ما هم به اشتراک بگذارید.

منبع : همشهری
نظرات
پربازدیدترین خبرها