این خوراک دلچسب در شمال کشور بسیار محبوب بوده و به عنوان یکی از غذاهای خیابانی پرطرفدار در کبابیها و قهوهخانهها عرضه میشود، معمولاً همراه با نارنج تازه و نان داغ سرو میگردد.
تهیه این غذا، فرصتی است برای بازسازی خاطرات و لذت بردن از طعمهایی که یادآور دستپخت مادربزرگها و روزهای خوش گذشته است.
* مناسب برای: ۴ نفر
* درجه سختی: آسان
اطلاعات زمانی پخت جغول بغول زمان آماده سازی زمان پخت کل زمان
۳۰ دقیقه | ۳۰ دقیقه | ۱ ساعت |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت جغول بغول به شرح زیر می باشد:
جگر سیاه گوسفندی: ۵۰۰ گرم
دل گوسفند: یک عدد
قلوه گوسفند: یک عدد
جگر سفید گوسفند (دلخواه): ۲۵۰ گرم
دنبه: ۵۰ الی ۱۰۰ گرم
پیاز: دو عدد
سیب زمینی: ۵۰۰ گرم
فلفل پاپریکا یا فلفل دلمه: یک عدد
نمک: دو قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
گوجه: سه عدد
پول بیبر: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
گام اول:
بتدا برای درست کردن جغول بغول دو عدد پیاز را میشوییم و پوست میگیریم و به صورت خلالی نازک خرد میکنیم. داخل تابه روغن حیوانی میریزیم و تابه را روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و ۵۰ گرم دنبه را ریز خرد میکنیم و به روغن اضافه میکنیم و پیاز خلالی خرد شده را داخل روغن داغ میریزیم و همراه دنبه تفت میدهیم تا طلایی شوند. بعد از طلایی شدن پیازها زردچوبه و نمک میریزیم و یک دقیقه تفت میدهیم.
گام دوم:
جگر سفید را نگینی ریز خرد میکنیم و داخل قابلمه یا زودپز میریزیم و همراه آب میپزیم سپس به پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و هم میزنیم و جگر سفید را تفت میدهیم.
یک عدد دل و یک عدد قلوه گوسفند را ریز خرد میکنیم و بعد از تفت جگر سفید به جگر سفید اضافه میکنیم و هم میزنیم.
گام سوم:
جگر سیاه را به صورت خلالی نازک خرد میکنیم و بعد از پخت دل و قلوه داخل تابه میریزیم و هم میزنیم.
یک عدد فلفل پاپریکا یا فلفل دلمه را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و به دل و جگر و قلوه در حال تفت اضافه میکنیم و هم میزنیم.
گام چهارم:
نصف قاشق چایخوری پول بیبر یا فلفل سیاه نیمکوب میریزیم و مجددا هم میزنیم.
سه عدد گوجه را خوب میشوییم و خرد میکنیم و به دل و جگر و قلوه در حال تفت اضافه میکنیم و هم میزنیم.
گام پنجم:
۵۰۰ گرم سیب زمینی را میشوییم و پوست میگیریم و به صورت مکعبی خرد میکنیم. داخل تابه روغن میریزیم و تابه را روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و سیب زمینی های خرد شده را داخل روغن داغ میریزیم و سرخ میکنیم. سیب زمینی سرخ شده را از صافی رد میکنیم و روی سیب زمینی نمک میپاشیم.
گام ششم:
غذا را داخل ظرف مناسبی میریزیم و کنارش سیب زمینی سرخ شده میریزیم و همراه نان سرو میکنیم.
نکات مهم
– در بعضی از شهرهای ایران برای پخت جغول بغول، مقدار جگر سفید را دو برابر جگر قرمز در نظر میگیرند و جگر سفید را چرخ میکنند و همراه پیاز تفت داده و جگر سیاه را خرد میکنند و اضافه میکنند و روده گوسفند (بارساخ) را نیز ریز خرد میکنند و به مواد اضافه میکنند.
– اگر در پخت این غذا از جگر سفید استفاده کردید داخل آب بپزید سپس تفت بدهید. زمان پخت جگر سفید داخل قابلمه ۲ ساعت و داخل زودپز بیست دقیقه میباشد.