خوراکها غذاهای متنوعی هستند که با انواع مواد غذایی مثل گوشت، مرغ و سبزیجات و روشهای طبخ گوناگون تهیه میشوند و در سفره غذای ایرانیها جایگاه خود را دارند. خوراک قارچ یکی از انواع خوراکهای گیاهی است که با قارچ، گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی تهیه میشود و از این جهت که گوشت و یا مرغ ندارد، برای گیاه خواران و کسانی که منع مصرف گوشت دارند، یک غذای مناسب و سرشار از پروتئین گیاهی است. خوراک قارچ دستور تهیه بسیار آسانی دارد و پخت آن نیاز به صرف زمان زیادی ندارد و شما میتوانید با چند قلم مواد غذایی ساده یک بشقاب غذای خوشمزه و مقوی را در منزل تهیه کنید، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه خوراک قارچ همراه ما باشید.
مواد لازم
قارچ: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
گوجه فرنگی: ۲ عدد
سیر: ۱ حبه
سیب زمینی درشت: ۱ عدد
روغن: به میزان لازم
آبغوره: نصف فنجان
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این خوراک خوشمزه ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و طلایی شود. حالا قارچها را که از قبل خوب شسته و به صورت ورقهای خرد کردهاید، همراه با سیر رنده شده به پیازداغ اضافه کنید و نمک، فلفل و زردچوبه بریزید. بعد از اینکه قارچ کمی تفت خورد، گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد و به ماهی تابه اضافه کنید و آبغوره را هم بریزید. درب ماهی تابه را ببندید و اجازه بدهید مواد با حرارت کم بپزد و جا بیفتد. در این فاصله سیب زمینی را به صورت مکعبی خرد و داخل روغن به صورت جداگانه سرخ کنید. بعد از اینکه خوراک جا افتاد، آن را داخل ظرف سرو بکشید و سیب زمینی سرخ شده را دور خوراک بریزید و میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راههای تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچهایی را که روی پوست آنها لکه قهوهای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید. برای تهیه خوراک قارچ بهتر است از قارچهای ریز و دکمهای استفاده کنید و قارچ را به صورت درسته داخل خوراک بریزید.
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.