مهدی پیرصالحی، رییس سازمان غذا و دارو در نشست خبری و در پاسخ به سوالات، درباره به رسمیت شناختن اقداماتی از جمله تتو، با توجه به انتشار خبر تدوین دستورالعمل نظارت بر این حوزه از سوی این سازمان، بیان کرد: این مساله به معنای به رسمیت شناختن اقداماتی که در این حوزه انجام میشود نیست اما با توجه به مصرف گسترده در کشور، ضوابطی برای آن تدوین شده است.
پیرصالحی البته تاکید میکند که ما به این محصولات پروانهای نمیدهیم و رسمی هم نیستند اما برای هر فرآوردهای که استفاده میشود ضوابط آن نوشته و به واردکننده یا تولید و توزیع کننده رنگهای میکروپیگمنتیشن ابلاغ میشود.
او همچنین درباره کمبود یا نبود داروهای موثر درمان آنفلوآنزا عنوان کرد: در بحث داروهایی موثر درمان آنفلوآنزا، تامیفلو اکنون در کشور به اندازه سه ماه موجودی داریم اما با توجه به این که داروی ضد ویروس است، در همه داروخانهها توزیع شده و مصارف آن محدود است.
این مسئول تاکید کرد: توصیه نمیکنیم برای همه سرماخوردگیها و آنفلوآنزا این دارو مصرف شود،اما اکنون ماده اولیه آن موجود است و در داروخانههای منتخب هم توزیع میشود.
پیرصالحی درباره نبود واکسنهای بهروز شده کرونا در کشور هم توضیح داد: تولید واکسن یا واردات آن زمانی که فراگیری رخ دهد به صرفه است و سراغ آن میرویم. در پاندمی کرونا تولید کشور افزایش پیدا کرد اما با فروکش کردن آن خیلی از واکسنهابلااستفاده ماندند. البته اگر معاونت بهداشتی اعلام نیاز به واکسنهای جدید برای پیشگیری داشته باشد، برای واردات یا تولید واکسنهای به روز شده اقدام خواهیم کرد.
او در پاسخ به این سوال که اگر کسی نیاز به تزریق این واکسنها داشته باشد، چه دسترسی برای او وجود دارد، عنوان کرد: واکسن را باید یک گروه هدف زیادی مصرف کنند که اثربخشی مناسب داشته باشد. تزریق آن به شکل محدود و آمار کم اثری ندارد. اگر بیماری فراگیر و نیاز به آن احساس شود و درخواستی برای تامین آن داشته باشیم، اقدامات لازم برای واردات یا تامین داخلی این واکسنها صورت خواهد گرفت.