خبرنگاری روز جمعه به وقت محلی از کارولین لیویت، سخنگوی دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید جمهوریخواه آمریکا در دومین نشست خبری او، سوالی علیه جمهوری اسلامی ایران و تاکید ترامپ بر عدم دستیابی احتمالی تهران به سلاح هستهای و نیز احتمال بکارگیری گزینه نظامی پرسید که سخنگوی کاخ سفید از پاسخ به این سوال جهت دار خودداری کرد، اما گفت: رئیس جمهوری آمریکا موضع خود را درباره ایران بصورت کاملا شفاف اعلام کرده است.
لیویت توضیح داد: او (ترامپ) این موضع را زمانی که مذاکرات آتش بس غزه انجام میشد، و اکنون حال اجراست، به وضح بیان کرد.
پیش از این، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا درباره ایران با بیان این ادعا که خوب خواهد بود اگر مسائل با ایران را بدون حمله اسرائیل بتوانیم حل کنیم، گفت: امیدوارم ایران توافق کند.
ترامپ در پاسخ به سوالی درباره حمایت آمریکا از اسرائیل در حمله به تاسیسات هستهای ایران گفت: «واضح است که به این سوال پاسخ نمیدهم. باید دید چه پیش میآید. در روزهای آینده با افراد مختلفی دیدار خواهم کرد. امیدوارم این مساله بدون نیاز به اقداماتی از این دست حل شود. این واقعا خوب خواهد بود».
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که با چه کسانی دیدار خواهد داشت، افزود: «ترجیح میدهم چیزی نگویم، اما با افراد بسیار بلندپایه دیدار خواهم کرد.»
ترامپ همچنین گفت: «امید است که ایران توافق بکند. اگر توافق نکنند به گمانم آن هم اشکال ندارد.»
او در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال انتخاب استیو ویتکاف نماینده خود در خاورمیانه به عنوان مسئول استراتژی در قبال ایران اعلام کرد که او را مسئول پرونده ایران نخواهد کرد، اما او را «مذاکره کنندهای عالی» توصیف کرد.
ترامپ در سخنرانی مراسم تحلیف خود هیچ موضعگیری علیه جمهوری اسلامی ایران نکرد، اما هنگام امضای دهها فرمان اجرایی به جمهوری اسلامی ایران اشاره و ادعا کرد که پس از انفجار پیجرهای نیروهای حزبالله لبنان و شهادت رهبران آن در حملات اسرائیل و نیز هدف قرار گرفتن ساختار پدافند هوایی ایران، جمهوری اسلامی ایران به شدت ضعیف شده است.
رئیس جمهور جدید آمریکا همچنین در یکی از چند سخنرانی خود پس از مراسم تحلیف در جمع بخشی از هوادارانش ادعا کرد: ما بازگشتیم تا ایران را پاسخگو کنیم و بهرهبرداری آن از پول نفت برای تامین مالی سازمانهای تروریستی را متوقف کنیم.
ترامپ با بیان این ادعا که ایران در گذشته ورشکسته بود و نمیتوانست به حماس و حزبالله کمک مالی کند، با انتقاد تلویحی از بایدن مدعی شد که اگر او رئیسجمهور بود، عملیات «طوفان الاقصی» رخ نمیداد و ایران منابع مالی برای حمایت از حزبالله و حماس نداشت.