آیا اسکرین‌شات مدرک است؟

گاهی ممکن است تنها مدرکی که برای اثبات یک جرم در اختیار داشته باشید، اسکرین‌شاتی باشد که از چت یا پیامی در فضای مجازی تهیه کرده باشید اما آیا سند، مدرکی محکمه پسند است؟

شناسه خبر: ۴۳۹۰۲۶
آیا اسکرین‌شات مدرک است؟

عاطفه نصرآبادی وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری دراین باره می‌گوید: اسناد الکترونیک، مثل امضا و قرارداد الکترونیک جز ادله الکترونیک محسوب می‌شود.

وی می‌افزاید: اسکرین شات از فیلم، عکس و چت هم در فضای مجازی، برنامه‌ها و نرم افزارهای تلفن‌های همراه بر طبق قانون از مصادیق ادله الکترونیکی بیان شده‌اند.

نصرآبادی می‌گوید: در ماده ۱۲ قانون تجارت الکترونیک، اسکرین شات به ‌عنوان سند و مدرک اثبات دعوا مطرح شده است. به همین دلیل در مراجع قضایی می‌توان از اسکرین شات به‌عنوان ادله اثبات جرم استفاده کرد. طبق قانون تجارت الکترونیک، در زمان اختلاف و دعوا، هر نوع پیام، صوت، تصویر و متن در موبایل و رایانه، همچنین در نرم‌افزارهای ایرانی، برنامه‌های واتساپ، تلگرام و اینستاگرام می‌تواند به‌عنوان مدارک اثبات جرم قابل استناد قرار گیرد.

این وکیل می‌گوید: اگر اسکرین شات مربوط به برنامه های ایرانی باشد، قاضی دستور بررسی پیام‌های رد و بدل شده را می‌دهد.

اما به دلیل اینکه سرور نرم‌افزارهای واتساپ، تلگرام و اینستاگرام در ایران وجود ندارد، شخص می‌تواند برای اثبات جرم در این‌گونه برنامه‌ها و نرم‌افزارها از چت و پیام‌های ردوبدل شده اسکرین شات تهیه کند و به‌عنوان مدرک برای اثبات جرم در اختیار مرجع قضایی قرار دهد.

منبع : همشهری
نظرات
پربازدیدترین خبرها