در چه سالی قاره‌های مختلف به اوج جمعیت خود خواهند رسید؟ + اینفوگرافی

کشورهای اروپایی دارای پایین‌ترین نرخ باروری در جهان هستند. وقتی نرخ باروری به زیر نرخ جایگزینی (تعداد تولدهای مورد نیاز هر زن برای جایگزینی نسل خود) می‌رسد و مهاجرت به منطقه برای جبران آن کافی نیست، جمعیت منطقه شروع به کاهش می‌کند.

شناسه خبر: ۴۳۹۳۰۲
در چه سالی قاره‌های مختلف به اوج جمعیت خود خواهند رسید؟ + اینفوگرافی

پس از ۳۵۰ سال رشد مداوم جمعیت جهان از جمله افزایش ۴ برابری از ۲ میلیارد نفر در سال ۱۹۲۰، این روند سرانجام در حال معکوس شدن است. پیش‌بینی می‌شود جمعیت زمین در سال ۲۰۸۴ به پیک خود یعنی ۱۰.۳ میلیارد نفر برسد و پس از آن شروع به کاهش کند.

اینفوگرافی جمعیت هر قاره از سال ۱۹۷۵ تا ۲۱۰۰ و پیک جمعیت قاره ها را نشان می دهد و برای سال‌های پس از ۲۰۲۵ از تخمین‌ها استفاده شده است.

در چه سالی قاره‌های مختلف به اوج جمعیت خود خواهند رسید؟ + اینفوگرافی

داده‌ها از گزارش چشم‌انداز جمعیت جهان سازمان ملل (۲۰۲۴) گرفته شده است.

پیک جمعیت قاره ها

در حالی که پیک جمعیت جهانی هنوز حدود ۶۰ سال دیگر است، برخی مناطق خیلی زودتر به اوج خود خواهند رسید. برای مثال، اروپا در سال ۲۰۲۰ با ۷۵۰ میلیون نفر به پیک جمعیت خود رسید.

در چه سالی قاره‌های مختلف به اوج جمعیت خود خواهند رسید؟ + اینفوگرافی

در همین حال، آسیا و آمریکای لاتین در دهه ۲۰۵۰ به ترتیب با ۵.۳ میلیارد و ۷۳۱ میلیون نفر به پیک خود خواهند رسید.

با این حال، آفریقا، آمریکای شمالی و اقیانوسیه به رشد آهسته خود تا پس از سال ۲۱۰۰ ادامه خواهند داد. طبق پیش‌بینی‌های فعلی، آنها در این قرن به اوج جمعیت خود نخواهند رسید.

در مقابل، کشورهای اروپایی دارای پایین‌ترین نرخ باروری در جهان هستند. وقتی نرخ باروری به زیر نرخ جایگزینی (تعداد تولدهای مورد نیاز هر زن برای جایگزینی نسل خود) می‌رسد و مهاجرت به منطقه برای جبران آن کافی نیست، جمعیت منطقه شروع به کاهش می‌کند.

با این حال برای آمریکای شمالی و اقیانوسیه، مهاجرت بین‌المللی به منطقه (احتمالاً بیشتر از آفریقا و آسیا) حداقل تا سال ۲۱۰۰ کاهش نرخ تولد را جبران خواهد کرد.

در نهایت، این تخمین‌های سازمان ملل با در نظر گرفتن فرضیات فعلی باروری، مرگ و میر و مهاجرت انجام شده است. این فرضیات می‌توانند تغییر کنند و در نتیجه پیش‌بینی‌های آینده نیز می‌توانند به شدت تغییر کنند.

منبع : روزیاتو
نظرات
پربازدیدترین خبرها
نیازمندی‌ها