
راهنماتو- تنگه واشی یکی از محبوبترین مقاصد طبیعتگردی در اطراف تهران است که در روزهای گرم سال پذیرای گردشگران بسیاری است. این تنگه زیبا در نزدیکی فیروزکوه و در دل کوهستان واقع شده است و دیوارههای صخرهای بلند، رودخانه خنک و زلال و چشماندازهای سرسبز به عنوان یکی هر گردشگری را به سوی خود می کشاند.
به گزارش راهنماتو، در این مطلب با مسیر دسترسی به این تنگه دیدنی و جاذبه های اطراف آن آشنا خواهیم شد.
چگونه به تنگه واشی برویم؟
فاصله تنگه واشی تا تهران حدود ۱۵۷ کیلومتر است و با خودرو طی این مسیر تقریباً ۲ ساعت زمان میبرد. برای رفتن به تنگه واشی از تهران، ابتدا باید وارد بزرگراه شهید بابایی شوید و به سمت فیروزکوه ادامه مسیر دهید. پس از طی حدود ۱۷ کیلومتر و رسیدن به نزدیکی فیروزکوه، حدود ۲ کیلومتر قبل از شهر، جاده فرعی سمت چپ با تابلو تنگه واشی را خواهید دید. این جاده فرعی را دنبال کنید و پس از گذراندن حدود ۹ کیلومتر از میان باغها و زمینهای سرسبز، به روستایی خوشآبوهوا و زیبا میرسید که نقطه شروع پیادهروی به سمت تنگه واشی است. از روستا ابتدای تنگه واشی حدود 800 متر فاصله است که باید به صورت پیاده طی شود.
جذاب ترین دیدنی های تنگه واشی
1- تنگه اول: واشی
طول تنگه واشی حدود ۲۵۰ متر و عرض آن نسبتا باریک است. در این مسیر، باید در آب سرد رودخانه قدم بزنید که ابتدا ممکن است کمی سخت به نظر برسد. اما به مرور پایتان به این سردی عادت می کند. قدم زدن روی سنگهای ریز و درشت کف رودخانه همراه با صدای جریان آب تجربه ای فراموش نشدنی برایتان رقم خواهد زد. میزان آب رودخانه بسته به فصل متفاوت است. در تابستان این آب معمولا تا زانو می رسد. اما در دیگر فصول سال ممکن است تا کمر هم بالا بیاید. این مسیر حدود یک و نیم کیلومتر است و پس از آن به دشت زیبا و سرسبز ساواشی میرسد.
2- کتیبه تنگه واشی
کتیبه تنگه واشی یکی از آثار تاریخی ارزشمندی است که در این مسیر قرار دارد. این کتیبه سنگ بزرگی است که به دستور فتحعلی شاه قاجار حکاکی شده است و حدود ۱۸۵ سال قدمت دارد. ابعاد کتیبه ۶ در ۷ متر است و در دل کوه حکاکی شده است. بر روی این کتیبه نقشهای برجستهای از لحظه شکار آهو توسط فتحعلی شاه به همراه سه پسرش به چشم می خورد. در این کتیبه، شاه به همراه ملازمانش در حال شکار در دشت ساواشی به تصویر کشیده شدهاند؛ اسبها، نیزهها و حرکات آنها صحنهای زنده و واقعی از شکار را به نمایش میگذارند. نام افراد حاضر در نقشبرجسته نیز در اطراف کتیبه حک شده است. این اثر تاریخی با الهام از نقشبرجستههای شیراز و توسط تیمی از معماران، نقاشان و سنگتراشان قاجاری در طول سه سال خلق شده است.
3- دشت ساواشی
دشت ساواشی که در انتهای تنگه اول قرار دارد، گسترهای وسیع به طول حدود دو کیلومتر است و میان تنگه واشی و تنگه سا واقع شده است. این دشت سرسبز این دشت سرسبز و زیبا، مکانی ایده آل برای استراحت و گردش است. اطراف دشت توسط کوه ها و درختان متعدد احاطه شده است و آب و هوایی دل انگیز را برای بازدیدکنندگان به ارمغان می آورد.
4- تنگه سا
پس از استراحت در دشت ساواشی و تجدید انرژی، مسیر به سمت تنگه دوم یا تنگه سا ادامه پیدا میکند. تنگه سا سنگلاخی و کمی چالشبرانگیز است و نیازمند کمی صخرهنوردی سبک است. تنگه سا عمق کمتری نسبت به تنگه اول دارد و مسر آن نیز کوتاه تر و عریض تر است. در طول این مسیر، سنگهای پوشیده از خزه و گیاهان مختلف، جلوهای سبز و زنده به تنگه بخشیده و فضای دل انگیزی برای گردشگران رقم می زند. طول تنگه سا حدود ۸۰۰ متر است و انتهای آن به آبشاری دیدنی می رسد. اگر به تنگه واشی سفر کردید، می توانید با تماشای این آبشار زیبا، سفر خاطره انگیز خود را خاتمه دهید.
5- آبشار ساواشی
در انتهای تنگه سا، آبشار زیبایی قرار دارد که با صدای خروشانش، فضایی دلنشین و آرامشبخش ایجاد کرده است. این آبشار حدود ۱۵ متر ارتفاع دارد و به حوضچهای کوچک و خنک میریزد که میتوانید کمی در آن آب تنی کنید. فضای اطراف آبشار برای استراحت مناسب نیست و بهتر است برای استراحت، در دشت ساواشی توقف کنید. امتداد مسیر سمت چپ آبشار به یک دشت سرسبز و زیبا می رسد.