حاج علاء الدین میر محمد صادقی از همان روز اول تا روز رحلت امام (ره) و بیعت با رهبری در خط انقلاب بود و خدمات شاخصی داشت؛ مثل بیمه کردن هواپیمای حامل امام (ره) در روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ و تقبل هزینههای اقامت امام (ره) در نوفل لوشاتو.
مبارزه با رژیم پهلوی برای علاءالدین میرمحمدصادقی ارثیه خانوادگی بود. پدر او یکی از روحانیونی بود که به واسطه اتفاقات دوره پهلوی اول خلع لباس شد و مدتی را در زندان به سر برد. این موضوع برای ورود علاءالدین میرمحمدصادقی به جریان مبارزه با حکومت پهلوی دوم کافی بود و او با پیوستن به جمعیت موتلفه اسلامی و همراه شدن با جوانان انقلابی، از ابتدای دهه ۴۰ به نهضت امام پیوست.
محسن رفیقدوست یکی از انقلابیونی بود که در آن برهه تاریخی به عضویت جمعیت موتلفه درآمد و در مسیر مبارزه با حکومت پهلوی و بازگشایی مسیر ورود امام به کشور با علاء الدین میرمحمدصادقی همراه شد. رفیقدوست خاطرهای از همنشینی با حاج علاء در روزهای نزدیک به پیروزی انقلاب نقل میکند که خواندنی است.
حاج علاء میرمحمدصادقی بعد از سقوط رضاشاه و در نوجوانی به عضویت یکی از انجمنهای اسلامی اصفهان درآمد و از همان موقع وارد فعالیتهای سیاسی شد. او در جلسات حاج آقا ضیاء علامه شرکت میکرد و در همان جلسات با شهید بهشتی آشنا شد.
محسن رفیقدوست درباره نقطه شروع فعالیتهای سیاسی حاج علاء میرمحمدصادقی میگوید: «سال ۱۳۴۱ و یک سال بعد از فوت آیت الله بروجردی، امام (ره) مردم را به مبارزه علیه رژیم پهلوی دعوت کرد. امام همان موقع گروههای دینی را به منزلش در قم دعوت میکرد تا اتحادی بین آنها ایجاد کند. گروه ما از تهران دعوت شد و حاج علاء هم با انجمن تبلیغات اسلامی اصفهان آمد. وقتی همه گروهها آمدند امام توصیه کرد که همه با هم موتلف شوید و جمعیت موتلفه این گونه شکل گرفت. حاج علاء الدین میر محمد صادقی هم کسی بود که شاخه اصفهان جمعیت موتلفه را تاسیس کرد. او از همان روز اول تا روز رحلت امام و بیعت با رهبری در خط انقلاب بود و خدمات شاخصی داشت؛ مثل بیمه کردن هواپیمای حامل امام در روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ و تقبل هزینههای اقامت امام در نوفل لوشاتو. من از ابتدای نهضت امام با حاج علاء آشنا شدم و این آشنایی ۶۰ سال ادامه پیدا کرد.»