
راهنماتو- شهرستانک محبوبترین منطقه برای تفرج تابستانه ناصرالدین شاه محسوب میشد و این شاه هر ساله در تابستان در این منطقه و در نزدیکی سرچشمه رودخانه شهرستانک اردو میزد. اما پس از مدتی به این فکر رسید که بهتر است در این منطقه عمارتی شاهانه برای خود بسازد تا اقامت هرساله او در اینجا راحت و دلپذیر باشد.
به گزارش راهنماتو، ابوالحسن معمارباشی مأمور ساخت کاخی در دره شهرستانک و نزدیک به سرچشمه آن شد. ساخت کاخ شهرستانک حدود سه سال زمان برد و به دلیل سبک معماری بی نظیری که داشت به یکی از زیباترین بناهای دوران قاجاریه تبدیل گردید.
این کاخ برای ناصر الدین شاه بسیار ارزشمند بود به طوری که دستور داد از کشور آلمان کاغذ دیواری های زیبایی برای پوشش دیوارهای داخلی آن بیاورند. علاوه بر این برای تمامی قسمت ها و تزئینات و کاشی کاری های کاخ نیز دستور داد به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
از جمله اقداماتی که در این راستا انجام شد می توان به نصب درب و پنجره های اورسی، استفاده از شیشه های رنگی، کاشی کاری ها و گچ بری های بسیار زیبا و … اشاره نمود.
کاخ شهرستانک در گذشته به قدری زیبا و حیرت انگیز بود که استاد کمال الملک تصمیم گرفت که نقاشی از آن بکشد تا برای آیندگان به یادگار بماند. این اثر هنری بی نظیر از نقاش ماهر استاد کمال الملک در حال حاضر در کاخ گلستان نگهداری می شود.
کاخ شهرستانک پس مرگ ناصرالدین شاه رو به فراموشی و ویرانی رفت تا اینکه در دوران پهلوی به اقامتگاه کوهنوردان بدل شد تا از نابودی کامل رهایی یابد.