راهنماتو- آدمهای خلاق ویژگیها و رفتارهای مشخصی دارند اما نکته جالب آن است که همه ما تقریبا یکی دو مورد از این ویژگیها را در خودمان سراغ داریم.
به گزارش راهنماتو، ما بسیاری از این خصیصهها را در دوران کودکی به کار میگیریم و با بعضی دیگر در محیط کار آشنا میشویم. حقیقت خلاقیت آن است که همه این رفتارها برای همه کسانی که مشتاق هستند «سهمیه خلاقیتشان» را افزایش دهند یا بهبود ببخشند، در دسترس است. با راهنماتو همراه باشید تا این رفتارها را با هم مرور کنیم:
1.آدمهای خلاق به جای امور مطلق به دنبال امکانهای متفاوت هستند
آدمهای خلاق با وضع موجود میانه خوبی ندارند. از نظر آنها، زندگی خلاقانه یکی از گزینهها، فرصتها و جایگزینها است. آنها همیشه کاری که دیگران میکنند را نمیپذیرند؛ بلکه به دنبال پاسخها و دیدگاههای چندگانه هستند. درحقیقت، قدرتمندترین پرسشی که آنها به صورت روزمره از خودشان میپرسند با «چه میشد اگر...» آغاز میشود.
2.آدمهای خلاق رویاپرداز هستند
رویاپردازی از منظر خلاقیت ویژگی مطلوبی است. خیالپردازی را نباید به نفع وظایف ذهنی کنار گذاشت یا از آنها پیشگیری کرد.
راه رفتن روی ابرهای خیالپردازی و رویاپردازی فرصتی است که به قدرتهای خلاقه ما امکان رشد و به ثمر رسیدن میدهد. رویاپردازی در بهترین حالت یک بازی ذهنی و تمرین است که به کمک آن تفکر نوآورانه ما هم ارزشمند شمرده میشود و هم تحسین میشود.
3.آدمهای خلاق ساعات طولانیتری را در بیرون از خانه سپری میکنند
طبیعت توانایی ایجاد روشها یا تفکر خلاقانه را دارد و این کار را از طریق کنجکاوتر کردن و قادر ساختن ما برای پذیرش عقاید جدید و تحریک کردنمان برای تبدیل شدن به متفکرانی منعطف انجام میدهد.
4.آدمهای خلاق برای آموزههای تازه آمادهاند
تحصیل رسمی برای آدمهای خلاق فقط شروع و بنیادی برای افزودن فرصتهای آموزشی بیشتر است. آدمهای خلاق پیوسته در حال یادگیری در عرصههای مختلف هستند؛ اغلب این حوزهها هیچ ارتباطی به تخصص یا حرفهشان ندارد. معلمی که کلاس آشپزی میرود. معماری که تورهای باستانشناسی شرکت میکند. دندانپزشکی که کتابهایی درباره تاریخ چین میخواند. نویسندهای که ورزش میکند.
5.آدمهای خلاق مدیتیشن میکنند و ذهنآگاهی را تمرین میکنند
مطالعهای که توسط دانشگاه هاروارد انجام شده است نشان میدهد که 10دقیقه مدیتیشن در روز میتواند قدرتهای خلاقانه ما را افزایش دهد. همینکه فرد ساعتی با خودش خلوت میکند برای آرامش ذهنی مفید است و فرصتهای تازهای برای نوآوری و خلاقیت ایجاد میکند. نکته کلیدی آن است که فرد مدیتیشن و ذهنآگاهی را به بخشی منظم از فعالیتهای روزمرهاش تبدیل کند و به خودش متعهد باشد که چند دقیقهای از روز به محیطی خلوت برود و اجازه بدهد که جریان سیال افکار از ذهنش عبور کند.
6.آدمهای خلاق مستقلاند
آدمهای خلاق توانایی تصمیمگیری برای خودشان و دنبال کردن تصمیماتشان را دارند. آنها همیشه نیازی به توصیه و مشورت دیگران ندارند. میتوانند خودشان به تنهایی فکر و عمل کنند. با پذیرفتن چالشهای جدید بدون آنکه فشار یا تأییدی از سمت بقیه احساس کنند، راحت هستند. اگرچه میتوانند با دیگران هم کار کنند اما اغلب بهترین نتیجه را در تنهایی کار کردن کسب میکنند.
7.آدمهای خلاق فکر بازی دارند
افرادی که خلاقیت بالایی دارند همیشه ایدهها و روشهای تازه را با آغوش باز میپذیرند. آنها اغلب توانایی دیدن تصویر کلی را دارند زیرا همواره همه راههای منحصربه فرد را برای بررسی جزییات یک تجربه دنبال میکنند. آنها به جای آنکه صرفا به دنبال یک پاسخ درست باشند، به دنبال بررسی انواعی از احتمالات هستند. آنها دوست دارند چیزهای تازه را بی هیچ دلیل خاصی امتحان کنند. از نظر آنها هر موقعیت تازه یک موقعیت جدید برای یادگیری است، نه لزوما وسیلهای برای رسیدن به یک هدف.
8.آدمهای خلاق اشتیاق وافر دارند
آدمهای خلاق رویاهایشان را دنبال میکنند. آنها صرفا به این دلیل تجربههای تازه را امتحان میکنند که امکانهای جدیدی را به آنها ارائه میدهد. آنها مسیر مشخصی که همه طی کردهاند را نمیپیمایند، مسیری را میروند که به ندرت مسافری از آن عبور کرده است. آنها صرفا از دنبال کردن کارهایشان لذت میبرند و خوشحال میشوند که این تجربهها را با دیگران هم به اشتراک بگذارند. آنها از جهات بسیار کاوشگران مثبتاندیش ناشناختهها هستند.
9.آدمهای خلاق خطرپذیری بالایی دارند
آنها خطر میکنند. ناشناختهها را بررسی میکنند. آن هم نه فقط به این دلیل که دنیای ناشناختهها میتوانند آنها را به موفقیت برساند بلکه به خاطر اینکه تازه است. آنها دوست دارند از حریم امنشان خارج شوند و با عقاید تازه مواجه شوند. از همه مهمتر از شکست نمیترسند زیر شکست از نظر آنها فرصتی برای یادگیری است.
10.آدمهای خلاق، خلاقیت را هر روز تمرین میکنند
از نظر خلاقها، خلاقیت یک فعالیت گاهگاه نیست بلکه یک تعهد بلندمدت است. وقتی هر روز خلاقیت را تمرین میکنند و آن را تبدیل به عادتی روزمره میکنند، به ذهنتان «آموزش میدهید» که همه انواع چالشهای ذهنی را به مبارزه بطلبد.
مثل شرکت در کلاس دو استقامت است. باید چند روز (البته چند سال) قبل از بزرگترین رخداد زندگیتان بدوید تا بتوانید در مسابقه شرکت کنید. بدون آموزشهای روزمره، شانستان برای رسیدن به خط پایان را به خطر میندازید. در مورد خلاقیت هم وضع به همین منوال است.