راهنماتو- تنبلی چشم، که آمبلیوپی نیز نامیده میشود، اختلالی در بینایی است که در آن مغز از یک چشم به طور کامل استفاده نمیکند. این امر معمولاً به دلیل عدم توازن بینایی بین دو چشم ایجاد میشود.
تشخیص تنبلی چشم معمولاً با معاینه چشم توسط چشمپزشک انجام میشود. در طول معاینه، چشمپزشک بینایی کودک را معاینه میکند و به دنبال هرگونه ناهنجاری در ساختار چشم یا نحوه عملکرد آن میگردد. چشمپزشک همچنین ممکن است از تستهای مختلفی برای ارزیابی بینایی کودک استفاده کند. پس از تشخیص معمولا از روش های درمانی برای رفع این مشکل استفاده می شود اما باید بدانید که برخی کارهای دیگر از جمله توجه به تغذیه می تواند روند درمان و پیشگیری را تسهیل کند.
بهترین مواد غذایی برای درمان تنبلی چشم
در حالی که هیچ "غذای شفا بخش" خاصی برای تنبلی چشم وجود ندارد، برخی از مواد مغذی میتوانند به سلامت چشم کمک کنند و ممکن است به طور غیرمستقیم در بهبود تنبلی چشم نقش داشته باشند.
غذاهایی که برای سلامت چشم مفید هستند عبارتند از:
-
غذاهای سرشار از لوتئین و زآگزانتین: این کاروتنوئیدها آنتیاکسیدانهایی هستند که در شبکیه چشم یافت میشوند و از آن در برابر آسیب محافظت میکنند. منابع خوب لوتئین و زآگزانتین عبارتند از:
- سبزیجات برگدار سبز: مانند اسفناج، کلم پیچ و کلمخردل
- فلفل دلمهای: به خصوص قرمز، زرد و نارنجی
- ذرت
- زرده تخم مرغ
-
غذاهای سرشار از ویتامین A: ویتامین A برای عملکرد سالم شبکیه ضروری است. منابع خوب ویتامین A عبارتند از:
- جگر
- ماهی: مانند سالمون، ساردین و تن
- محصولات لبنی: مانند شیر، پنیر و ماست
- سبزیجات و میوههای نارنجی: مانند هویج، سیبزمینی شیرین و زردآلو
-
غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا 3: اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت کلی چشم مهم هستند. منابع خوب اسیدهای چرب امگا 3 عبارتند از:
- ماهی چرب: مانند سالمون، ساردین و تن
- گردو
- دانه کتان
- دانههای چیا