اکالا نوشت: شیرینی مالوکی یک شیرینی خاص و خوشمزه متعلق به استان هرمزگان است که در تمام شهرهای این استان پخت میشود و مزه بینظیری دارد. در این مقاله از بخش آشپزی در اکالا بلاگ میتوانید با طرز تهیه شیرینی مالوکی و همه فوت و فنهای درست کردن این شیرینی لذیذ آشنا شوید.
آرد گندم | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
ماست چکیده شیرین و پرچرب | ۲ قاشق غذاخوری |
کره یا روغن جامد | ۱ و نیم قاشق غذاخوری |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
بیکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
پودر قند | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
پودر پسته یا پودر گردو | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
مراحل تهیه شیرینی مالوکی (روش اول)
شیرینی مالوکی یکی از خوشمزهترین شیرینیهای سنتی هرمزگان است که مزه بسیار لذیذی دارد. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه شیرینی مالوکی آشنا شوید.
مرحله اول؛ خمیر شیرینی را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی مالوکی باید در یک ظرف کره را با ماست ترکیب کنید. مقداری بیکینگ پودر، پودر هل و نمک به مواد اضافه کنید. در ادامه آرد را اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید تا خمیر یکدستی ایجاد شود. خمیر را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
مرحله دوم؛ مواد میانی شیرینی را آماده کنید
در این مرحله از آموزش شیرینی محلی مالوکی باید پودر قند را با پودر هل و گردو ترکیب کنید و خوب هم بزنید و برای شیرینی کنار بگذارید.
مرحله سوم؛ شیرینی مالوکی را آماده کنید
بعد از آماده کردن مواد میانی مالوکی باید به اندازه یک فندق از خمیر را بردارید و خمیر را با دست باز کنید. در ادامه مقداری از مواد میانی را بردارید و داخل خمیر بگذارید و خمیر را جمع کنید.
مرحله چهارم؛ شیرینی را در روغن سرخ کنید
برای درست کردن این شیرینی باید مقداری روغن در ماهیتابه بریزید. صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس شیرینیها را در روغن سرخ کنید. در انتها مقداری پودر قند و پودر پسته روی شیرینی بریزید و آن را تزیین کنید و بعد شیرینی را میل کنید.
آرد قنادی | ۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
شکر | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
آب ولرم | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
پودر کاستر | ۳ قاشق غذاخوری |
خمیر مایه | ۱ قاشق غذاخوری |
مواد لازم جهت تهیه شربت شیرینی مالوکی:
زعفران دم کرده | ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
گلاب | ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
آب | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
شکر | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
مراحل تهیه شیرینی مالوکی (روش دوم)
برای درست کردن شیرینی مالوکی میتوانید از خمیر مایه نیز استفاده کنید. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه شیرینی مالوکی با خمیر مایه آشنا شوید.
مرحله اول؛ خمیر شیرینی را آماده کنید
ابتدا آرد را با شکر ترکیب کنید و بعد خمیر مایه و پودر کاستر را ترکیب کنید و در ادامه روغن را اضافه کنید و بعد مواد را با دست ترکیب کنید. در این مرحله باید آب را به آرامی به خمیر اضافه کنید و با دست خمیر را ترکیب کنید تا خمیر یکدستی ایجاد شود. آرد را تا جایی ترکیب کنید که خمیر به دست نچسبد. سپس خمیر را بپوشانید و در محیط گرم و قرار دهید تا استراحت کند.
مرحله دوم؛ شهد شیرینی را آماده کنید
برای تهیه شهد باید ۱ لیوان آب را با شکر، پودر هل و زعفران و گلاب را ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود. سپس شعله گاز را خاموش کنید و برای تهیه شیرینی کنار بگذارید.
مرحله سوم؛ شیرینی را آماده کنید
در این مرحله باید مقداری از خمیر را بردارید و به صورت گلولهای درست کنید. اندازه هر شیرینی باید از گردو کوچکتر باشد.
مرحله چهارم؛ شیرینیها را در روغن سرخ کنید
بعد از آماده شدن خمیر باید مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد شیرینیها را در روغن داغ سرخ کنید. بعد از داغ شدن روغن حتما شعله گاز را کم کنید.
مرحله پنجم؛ شیرینیها را در شیرینی قرار دهید
بعد از این که شیرینیها کاملا سرخ شدند، آنها را در شیره قرار دهید و بعد آبکش کنید و از طعم این شیرینی لذیذ در کنار چای و دمنوش خانگی لذت ببرید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه شیرینی مالوکی
در این مطلب به چند نکته طلایی نیز برای تهیه شیرینی مالوکی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- برای تهیه شیرینی مالوکی باید از ماست شیرین و پرچرب استفاده کنید.
- قبل از سرخ کردن شیرینی مالوکی باید روغن را داغ و سپس شیرینی را در روغن سرخ کنید.
- ماستی که برای تهیه شیرینی مالوکی استفاده میکنید، باید سفت و چکیده باشد. اگر به ماست چکیده دسترسی ندارید میتوانید ماست را در کیسه پارچهای بریزید و برای چند ساعت آویزان کنید تا ماست چکیده شود.
- شیرینی مالوکی از سوغات استان هرمزگان است که میتوانید آن را با مواد اولیه ساده در خانه درست کنید.