راهنماتو- بپیچ چپ! لاقل چارتا دارو درخت داره... بهتر از ترافیکه که! پنهانترین جاهای دیدنی جاده چالوس را دیدهاید؟
به گزارش راهنماتو، هرکدام از ما ممکن است ساعتها در ترافیکهای طویل جاده چالوس مانده باشیم. اما، چند بار تاکنون پیش آمده به جادههای فرعی که از کنار آنها میگذریم فکر کرده باشیم؟ آیا آنقدر ریسکپذیر هستیم که دل به این جادههای فرعی بزنیم و بعد جاهایی را کشف کنیم که به غایت زیباتر و بکرتر از مقصدی است که به قصد آن خانه را ترک کردهایم؟ شاید میترسیم از گم شدن! بسیاری از ما انسانها از تغییر میترسیم؛ حتی اگر این تغییر، مقصد سفر ما باشد. اما، در این مطلب از راهنماتو به شما جاهای دیدنی جاده چالوس را معرفی میکنیم که اگر زمانی در ترافیکهای جانفرسا گیر افتادید یا دلتان خواست مسیر مقصدتان را کج کنید، از آن بیراهه نترسید.
1. روستای آزادبر و روستای کهنه ده
65 کیلومتر که از تهران گذشته باشید و تقریبا به گچسر رسیده باشید میتوانید به سراغ روستای آزادبر و روستای کهنه ده بروید. این دو روستای کهن در دل خود غاری به نام غار یخ مراد دارند که قدمت آن به ایران پیش از تاریخ میرسد. غار یخ مراد، با دهانهای مرتفع در دل کوهها، ماجراجویی را به عمق زمین دعوت میکند. مسیر شیبدار و طولانی غار، هر قدم را به سفری به سوی اعماق زمین تبدیل میکند. در انتهای این مسیر، دنیایی شگفتانگیز از قندیلهای یخی، استالاگمیتهای اسفنجی و چشمههای یخزده نمایان میشود که در فصل بهار به اوج زیبایی خود میرسند. البته رسیدن به این دنیای یخی کار سادهای نیست و نیازمند کمی تلاش و آمادگی جسمانی است؛ اما منظره روستاهای اطراف و طبیعت بکر در طول مسیر، خستگی را از تن میزداید. با این حال، سختی مسیر به پاداشی که در انتظار است میارزد: تماشای عجایب طبیعت در دل کوههای البرز.
2. روستای شهرستانک
شهرستانک، روستایی ییلاقی و تاریخی در دامنههای البرز است که با طبیعت بکر، کوچه باغهای دلانگیز و آثار تاریخیاش، هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود میکشاند. این روستا با قدمتی چندین هزار ساله، ردپای تاریخ را در خود دارد و جاذبههایی چون کاخ ناصری، قلعه دزدبند و درخت سرو کهنسال اورس، بر اهمیت تاریخی آن میافزایند.
شهرستانک با آب و هوای معتدل و طبیعت سرسبز، مکانی ایدهآل برای فرار از شلوغی شهر و لذت بردن از آرامش طبیعت است. پیادهروی در کوچه باغهای روستا، بازدید از آثار تاریخی، شنا در رودخانه خروشان و لذت بردن از مناظر بکر از جمله فعالیتهایی است که میتوانید در این روستا تجربه کنید.
شهرستانک با موقعیت جغرافیایی خاص خود، دسترسی آسانی از تهران و کرج دارد. شما میتوانید با خودروی شخصی یا وسایل نقلیه عمومی به این روستا سفر کنید. در طول مسیر، از مناظر زیبای جاده چالوس لذت ببرید و با رسیدن به شهرستانک، خود را در میان طبیعت بکر و تاریخی این روستا غرق کنید.
برای اقامت در شهرستانک، میتوانید از اقامتگاههای بومگردی یا ویلاهای اجارهای استفاده کنید. همچنین میتوانید چادر مسافرتی خود را برپا کرده و از طبیعت بکر روستا لذت ببرید. فراموش نکنید که قبل از سفر، وسایل مورد نیاز خود را آماده کرده و برای یک سفر دلچسب به شهرستانک برنامهریزی کنید.
آدرس روستای شهرستانک
برای رفتن به شهرستانک باید به شهرستان کرج، بخش آسارا، دهستان آسارا بروید.
3. روستای سپهسالار
روستای سپهسالار، روستایی کوهستانی و سرسبز در دل البرز است که با طبیعت بکر و آبشارهای زیبایش، مقصدی جذاب برای گردشگران و طبیعتدوستان به شمار میرود. این روستا با آب و هوای خنک و دلپذیر، مکانی ایدهآل برای فرار از شلوغی شهر و لذت بردن از آرامش طبیعت است. یکی از معروفترین جاذبههای این روستا، آبشار سپهسالار است که با ارتفاع حدود 20 متر و طبیعت بکر اطرافش، چشم هر بینندهای را به خود خیره میکند.
برای رسیدن به آبشار سپهسالار، باید مسیری کوهستانی و سرسبز را پیاده طی کنید. این مسیر، شما را از میان درههای زیبا و رودخانههای خروشان عبور میدهد و فرصتی برای لذت بردن از طبیعت بکر و عکاسی فراهم میکند. در طول مسیر، میتوانید از صدای پرندگان و جریان آب لذت ببرید و انرژی خود را بازیابید.
روستای سپهسالار علاوه بر طبیعت زیبا، دارای تاریخ و قدمتی طولانی است. امامزاده ابراهیم که در حاشیه روستا قرار دارد، یکی از آثار تاریخی این منطقه است. همچنین، غاری در دامنه شمالی آبشار وجود دارد که محلیان معتقدند با غار یخ مراد در ارتباط است. این روستا با جاذبههای تاریخی و طبیعی خود، مقصدی مناسب برای گردشگران علاقهمند به تاریخ و طبیعت است.
در مجموع، روستای سپهسالار با آبشار زیبای خود، طبیعت بکر و آثار تاریخی، یکی از زیباترین روستاهای البرز است. اگر به دنبال مکانی برای فرار از شلوغی شهر و لذت بردن از طبیعت هستید، سپهسالار بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
آدرس روستای سپهسالار
برای رفتن به روستای سپهسالار باید به البرز، شهرستان کرج، بخش آسارا و جاده روستای تکیه سپهسالار بروید.
4. درهی سرپوش تنگهی چالوس
دره سرپوش تنگه، یکی از زیباترین و بکرترین مناطق جنگلی شمال ایران است که با طبیعت دستنخورده و چشماندازهای بینظیر خود، هر طبیعتگردی را به وجد میآورد. این دره با پوشش گیاهی متنوع، آبشارهای زیبا، تنگههای پوشیده از درختان و هوای پاک و تازه، مکانی ایدهآل برای فرار از شلوغی شهر و لذت بردن از آرامش طبیعت است. برای رسیدن به این دره، باید پس از طی کردن جاده چالوس و رسیدن به منطقه مرزنآباد، وارد جادهای فرعی شوید که شما را به دل جنگلهای سرسبز هدایت میکند.
در طول مسیر، شما با طبیعتی بکر و دستنخورده روبرو خواهید شد که هر گوشه از آن، زیباییهای خاص خود را دارد. درختان بلند و سر به فلک کشیده، رودخانههای خروشان، تنگههای باریک و آبشارهای کوچک و بزرگ، از جمله جاذبههای این منطقه هستند. پیادهروی در دل جنگل، شنیدن صدای پرندگان و آب روان، و تماشای مناظر بکر، تجربهای فراموشنشدنی را برای شما رقم خواهد زد.
آدرس درهی سرپوش تنگهی چالوس
مطمئناً، برای رسیدن به دره سرپوش تنگه، پس از ورود به جاده چالوس و گذر از مرزنآباد، باید به سمت روستای محمدآباد تغییر مسیر دهید. جاده جنگلی این روستا شما را به ابتدای دره سرپوش تنگه میرساند که با درختان بلند و طبیعت بکرش، منتظر شماست.
5. آبشار هفت چشمه
جاده چالوس، با پیچ و خمهای دلانگیز و طبیعت بکرش، همیشه مقصدی محبوب برای گردشگران بوده است. یکی از زیباترین جاذبههای این جاده، آبشار هفت چشمه است که در کیلومتر ۱۷ جاده کرج-چالوس و در نزدیکی روستای ارنگه قرار دارد. این آبشار با ارتفاع حدود ۷ متر و آبشارهای کوچکتر اطرافش، در دل درهای سرسبز و باصفا جای گرفته است. مسیر دسترسی به آبشار، از کنار رودخانه خروشان ارنگه میگذرد و در برخی نقاط، تنگ و باریک میشود که عبور از آن هیجانانگیز است. پوشش گیاهی متنوع و درختان بید مجاور رودخانه، بر زیبایی این منطقه افزوده است. اگر به دنبال یک طبیعتگردی دلچسب و تماشای آبشاری زیبا هستید، آبشار هفت چشمه در جاده چالوس، مقصدی ایدهآل برای شما خواهد بود.
آدرس آبشار هفت چشمه
برای رفتن به آبشار هفت چشمه باید به کیلومتر ۱۷ جاده کرج - چالوس، ابتدای جاده روستای ارنگه بروید.
6. روستای خور
جاده چالوس، با هر پیچ و خم، هدیهای از طبیعت را پیش روی شما میگذارد. گاهی این هدیه، یک روستای آرام و سرسبز مانند خور است که در نزدیکی سد امیرکبیر و پس از گذر از مسیر فرعی خوزنکلا، ارنگه و سیجان، خودنمایی میکند. خور در هر فصلی زیباییهای خاص خود را دارد؛ اما بهار آن، با شکوفههای درختان میوه و آبشار خروشانش، بهشتی زمینی است. تصور کنید که در میان باغهای گیلاس، آلو و سیب قدم میزنید و نسیم خنک بهاری بر صورتتان میوزد. اگر کمی جسارت داشته باشید، میتوانید با فرود از آبشار مرتفع روستا، هیجان سفرتان را دوچندان کنید. پس در سفر به جاده چالوس، فراموش نکنید که به دنبال این بهشتهای پنهان باشید؛ چرا که هر گوشه از این جاده، رازی زیبا برای کشف دارد.
آدرس روستای خور
برای رفتن به روستای خور باید در 17 کیلومتری شهر کرج و در مسیر جاده چالوس قرار بگیرید.
7. روستای هریجان
در دل جاده چالوس، جایی نه چندان دور از شلوغی شهرها، روستای هریجان همچون نگینی میدرخشد. این روستا، بهشتی پنهان است که با دشتهای گلهای وحشی، آبشاری مرتفع و صدای دلنشین کبکها، روح هر گردشگری را جلا میدهد. اگر از زندگی ماشینی و روزمرگیهای تکراری خسته شدهاید، هریجان مقصد ایدهآلی برای فرار از همه چیز است. کافیست در روزهایی که در تهران و کرج منتظر بارش باران هستیم، سوار بر ماشین شوید و خود را به این روستا برسانید. البته برای رسیدن به این بهشت کوچک باید مسیری خاکی را طی کنید، اما مطمئن باشید که زیباییهای هریجان، تمام سختیهای مسیر را فراموش خواهید کرد.
آدرس روستای هریجان
برای رفتن به روستای هریجان باید به انتهای جاده چالوس بروید؛ شهرستان چالوس، بخش کلاردشت، روستای هریجان.