راهنماتو – جاهای دیدنی شیراز به قدری رنگارنگ، متنوع و زیباست که نمی توانیم از هیچ کدامشان چشم بپوشیم؛ از باغ ها گرفته تا جاهای دیدنی تاریخی که روایتگر قصه ایران است در این شهر یکجا جمع شده اند.
به گزارش راهنماتو، شیراز یکی از مقاصد اصلی سفر برای مسافرانی است که تاریخ، فرهنگ و هنر ایران زمین علاقمند هستند. بنابراین ممکن است بارها به این شهر سفر کرده باشید یا قصد سفر به آن را داشته باشید.
سوال اینجاست؛ فکر می کنید تمام جاهای دیدنی شیراز را دیده اید؟ در تک تک کوچه های رویایی و زیبای آن قدم زده اید و هیچ جایی را از قلم نیانداخته اید؟
نکته جالب این است که وقتی تور لیدرها تصمیم می گیرند تا از میان ده ها جاذبه گردشگری شیراز چند مورد را انتخاب کنند، میان انبوهی از زیبایی سردرگم می شوند. پس حتی اگر در شیراز زندگی کنیم ممکن است برخی از جاهای دیدنی آن را ندیده باشیم!
بنابراین در این مطلب از راهنمای سیر و سفر تلاش کردیم تا جاهای دیدنی شیراز را به شکل طبقه بندی شده لیست کنیم تا هیچ یک از جاذبه های گردشگری شیراز را فراموش نکنید.
زیباترین باغ های شیراز
وقتی به معماری سنتی ایران نگاه می کنیم، باغ ها مورد توجه ما قرار می گیرند و باغ های شیراز نمادی از زیباترین باغ های ایرانی در ذهن ما می شوند که ممکن است به آن سفر کرده یا تعریفش را شنیده باشیم. پیش تر پیشینه باغ سازی در ایران و قصه هر باغ، به خصوص در شیراز را در مطلب باغ؛ گوشه ذهن هر ایرانی مرور کردیم، حالا فرصت آن است تا لیست زیباترین باغ های شیراز را داشته باشیم.
باغ ارم شیراز
باغ ارم شیراز، با معماری بینظیر و طبیعت سرسبز، نماد هنر و تاریخ ایران است. این باغ با قدمتی چند صد ساله، تلفیقی از سبکهای مختلف ایرانی را در معماری خود نمایش میدهد. کاشیکاریهای ظریف، گچبریهای هنرمندانه و ستونهای سنگی از ویژگیهای بارز آن هستند. طراحی هندسی باغ، ترکیب هماهنگ آب، گیاهان و معماری را به نمایش میگذارد و عمارت اصلی آن که در قرن نوزدهم ساخته شده، نمادی از هنر باغسازی ایرانی است.
آدرس باغ ارم شیراز
برای رفتن به باغ ارم شیراز باید به استان فارس، شیراز، خیابان ارم، نزدیک به میدان ارم، نزدیکی مجموعه دانشگاه شیراز بروید.
باغ دلگشا شیراز
باغ دلگشا شیراز، با بوی دلانگیز نارنجها و قدمتی به دوره ساسانیان، یکی از آثار تاریخی مهم ایران است. این باغ که در دورههای صفوی و قاجار نیز آبادانی یافته، با معماری اصیل ایرانی و الهام از کاخهای ساسانی، ترکیبی از سادگی و شکوه را ارائه میدهد. ایوان بزرگ، ستونهای بلند، گچبریهای ظریف و حوض سنگی بزرگ، فضایی آرام و دلنشین ایجاد کردهاند. همچنین، این باغ محل ساخت اولین عمارت کلاه فرنگی ایران است که نشان از نوآوری معماری در آن دوره دارد.
آدرس باغ دلگشا شیراز
برای رفتن به باغ دلگشا باید به استان فارس، شهر شیراز، محله سعدیه جنوبی، بلوار هفت تنان، خیابان نارنجستان بروید.
باغ جهان نما شیراز
باغ جهاننما یکی از باغهای چهارگانه شیراز است که با معماری اصیل ایرانی و آجرکاریهای هنرمندانه، نمادی از هنر دوره زندیه محسوب میشود. عمارت هشتضلعی مرکزی، بدون تزیینات پیچیده، با حوض سنگی و چهار شاهنشین، سادگی و شکوه را به نمایش میگذارد. درختان سرو مقدس، جویهای آب و طراحی منظم باغ آن را به یکی از زیباترین نمونههای باغهای ایرانی تبدیل کردهاند. این باغ با چهار خیابان اصلی به عمارت مرکزی ختم میشود و فضایی آرامشبخش برای گردش فراهم میآورد.
آدرس باغ جهان نما شیراز
برای رفتن به باغ جهاننما باید به استان فارس، شمال شرقی شهر شیراز، ضلع شرقی خیابان حافظ (دروازه قرآن)، بالاتر از میدان حافظیه بروید.
باغ تخت شیراز
باغ تخت شیراز، که در دورانهای مختلف شکوه فراوانی داشت، امروزه دیگر آن حال و هوا را ندارد. این باغ که در دورههای اتابکان، تیموریان، صفویان و قاجاریان از مهمترین و زیباترین باغهای ایران بود، با تغییرات و بیمهریها به ویرانی گرایید. در دوران صفوی، باغ تخت به اوج شکوه خود رسید و حتی تیمور گورکانی از زیبایی آن الهام گرفت. با وجود ویرانیهای امروزی، این باغ همچنان به عنوان یکی از آثار مهم تاریخی ایران شناخته میشود.
آدرس باغ تخت شیراز
برای رفتن به باغ تخت شیراز باید به دامنه بابا کوهی در استان فارس، شیراز، خیابان آزادی بروید.
باغ نارنجستان شیراز
باغ نارنجستان قوام شیراز، یکی از جواهرات معماری قاجاری است که به دستور علی محمد خان قوام ساخته شد. این باغ از دو بخش بیرونی (موزه فعلی) و اندرونی (محل زندگی خانواده قوام) تشکیل شده است. معماری آن با آینهکاری، منبتکاری، نقاشی و گچبریهای زیبا، چشمنواز است. تالار آینه و حوض مرکزی با فواره، از مهمترین بخشهای آن هستند. باغ نارنجستان قوام علاوه بر ارزش تاریخی و معماری، فضایی آرام و دلنشین برای بازدیدکنندگان فراهم میآورد و یادآور شکوه و عظمت دوران قاجار است.
آدرس باغ نارنجستان شیراز
برای رفتن به باغ نارنجستان باید به استان فارس، شیراز ، خیابان لطفعلی خان زند، نرسیده به خیابان زینبیه (فلکه غدیر) بروید.
باغ نظر شیراز
باغ نظر شیراز که در دوران کریم خان زند به عنوان یک باغ حکومتی و محل آمد و رفت سفیران بوده، اکنون به موزه پارس تبدیل شده است. این باغ با عمارت هشتضلعی خود که نمادی از معماری زندیه و قاجار است، با تزیینات کاشیکاری، نقاشی و گچبری، جلوهای خاص دارد. حوض مرمرین و شاهنشینهای زیبا از ویژگیهای بارز این بنا هستند. همچنین، مقبره کریم خان که پس از مدتها به مکان اصلی خود بازگشت، به عنوان یکی از جاذبههای تاریخی این باغ شناخته میشود.
آدرس باغ نظر شیراز
برای رفتن به باغ نظر شیراز باید به استان فارس، شهر شیراز، میدان شهدا، خیابان زند بروید.
زیباترین خانه های تاریخی شیراز
خانه های تاریخی شیراز، از مهمترین جاذبههای فرهنگی و تاریخی این شهر به شمار میروند. معماری منحصر به فرد و تزیینات سنتی این خانهها، ویژگیهای بارز آنها هستند که آنها را به آثار برجستهای در دل تاریخ این شهر تبدیل کردهاند. خانههای تاریخی این شهر، بخش جداییناپذیری از هویت فرهنگی شیراز را تشکیل میدهند و سالانه گردشگران بسیاری از این آثار دیدن میکنند. در ادامه با زیباترین خانه های تاریخی شیراز آشنا می شوید.
خانه فروغ الملک شیراز
خانه فروغ الملک، یکی از خانههای تاریخی شیراز است که در محله «سنگ سیاه» و در نزدیکی بقعه «بیبی دختران» قرار دارد. این خانه که در اواخر دوران قاجار و اوایل پهلوی ساخته شده، مساحتی بیش از ۱,۰۰۰ متر مربع دارد و در گذشته از مجللترین خانههای شیراز بوده است. خانه فروغ الملک شامل بخشهای مختلفی همچون آشپزخانه، اصطبل، حمام و اندرونی و بیرونی است. عمارت اصلی سه طبقه و دارای حیاطهای جداگانه، شاهنشین و حوضخانه زیبا است. در تزیینات آن از معرق، گرهچینی، کاشیکاری و منبتکاریهای سنتی استفاده شده است.
این خانه که به موزه عکس و آثار هنر معاصر فارس (موزه مشکین فام) تبدیل شده، از سال ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و در سال ۱۳۸۱ بازسازی و به موزه هنر معاصر تبدیل شد. آثار هنری از خانواده مشکین فام و هنرمندان معاصر فارس در این موزه به نمایش درآمدهاند.
آدرس خانه فروغ الملک شیراز
برای رفتن به خانه فروغ الملک باید به شیراز، بلوار آیتالله دستغیب، محله سنگ سیاه، پشت امامزاده بی بی دختران بروید.
خانه منطقی نژاد شیراز
خانه منطقینژاد، یکی از بناهای تاریخی شیراز از دوره قاجار است که بهویژه تالار آینهخانه آن با آینهکاریهای زیبا شهرت دارد. این خانه در نزدیکی مسجد نو و آرامگاه شاهچراغ قرار دارد و دارای تزیینات نقاشی، گچبری و مقرنسکاری است. اتاقها با ارسیهای چوبی و شیشههای رنگی، چشماندازی زیبا از حیاط دارند. پس از بازسازی در سال ۱۳۸۳، خانه به موزه موسیقی تبدیل شد و در آن بخشهایی چون آرشیو صوتی، گالری ساز و کارگاه ساخت ساز وجود دارد. در سال ۱۴۰۰، طرح ایجاد موزه تخصصی قرآن و هنرهای اسلامی در آن آغاز شد. این خانه در سال ۱۳۵۲ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
آدرس خانه منطقی نژاد شیراز
برای رفتن به خانه منطقی نژاد باید به شیراز، حدفاصل سهراه نمازی و سردزک، کنار گذر شاهچراغ، خانه تاریخی منطقی نژاد بروید.
خانه توکلی شیراز
خانه توکلی شیراز، یکی از خانههای تاریخی دوره قاجار، در محله گود عربان و نزدیکی مدرسه خان واقع شده است. این خانه بهویژه بهخاطر کاشیکاریهای زیبا و نقش و نگارهای متنوع، شامل تصاویر دینی و قرآنی، شناخته میشود. بخشهایی از این خانه به دوره پهلوی تعلق دارد. خانه توکلی در سال ۱۳۷۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شد، اما به دلیل عدم رسیدگی و کاربری مشخص، بخشهای زیادی از آن دچار تخریب شده است. این بنا در حال حاضر تحت مدیریت شهرداری شیراز قرار دارد.
آدرس خانه توکلی شیراز
برای رفتن به خانه توکلی شیراز باید به شیراز، محله گود عربان، خیابان لطفعلیخان زند، خیابان احمدی، بنبست در امتداد بازار زرگرها بروید.
خانه زینت الملک شیراز
خانه زینت الملک، یکی از خانههای تاریخی شیراز، در غرب باغ نارنجستان قوام واقع شده و به دختر قوام الملک تعلق داشت. این خانه که ساخت آن از سال ۱۲۹۰ هجری قمری آغاز شد، نمونهای از معماری دوره قاجار با الهام از معماری مدرن اروپایی است. خانه شامل دو بخش اندرونی و بیرونی است و تزییناتی چون آینهکاری، گچکاری و کاشیکاریهای هفترنگ دارد. حیاط خانه دارای دو حوض و باغچههای زیباست. خانه زینت الملک پس از سالها به موزه تاریخ فارس و نگارخانه فارس تبدیل شد و در حال حاضر مکانی برای نمایش آثار هنری، کنفرانسها و فعالیتهای فرهنگی است. این خانه در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
آدرس خانه زینت الملک شیراز
برای رفتن به خانه زینت الملک شیراز باید به شیراز، خیابان لطفعلیخان زند، ضلع غربی نارنجستان قوام بروید.
خانه شوریده شیرازی
خانه شوریده شیرازی، متعلق به شاعر برجسته دوره قاجار، محمد تقی شیرازی (شوریده)، در شیراز واقع است. این خانه دو طبقه با تزییناتی چون کاشیکاری، ارسیهای چوبی، سقفهای منبتکاری و گچبریهای زیبا، محل زندگی شوریده و خانوادهاش بوده است. خانه در ابتدای کوچه هفت پیچ قرار دارد و بهعنوان مکانی فرهنگی و هنری شناخته میشود. در سال ۱۳۵۵ این خانه در فهرست میراث ملی ایران ثبت شد. با وجود برخی بازسازیها، خانه شوریده همچنان نیازمند رسیدگی است.
آدرس خانه شوریده شیرازی
برای رفتن به خانه شوریده شیرازی باید به شیراز، محله سرباغ، کوچه هفت پیچ، منشعب از بازار حاج زینل بروید.
عمارت شاپوری شیراز
عمارت شاپوری، یکی از زیباترین خانههای تاریخی شیراز، در خیابان انوری قرار دارد. این بنا که به اوایل دوره پهلوی تعلق دارد، با معماری تلفیقی مدرن اروپایی و سنتی ایرانی ساخته شده است. عمارت بهعنوان مسکن تاجر معروف عبدالصاحب شاپوری ساخته شد و در سال ۱۳۷۸ در فهرست میراث ملی ایران ثبت گردید. ویژگیهای برجسته این بنا شامل تزیینات گچبری، کاشیکاری، نقشبرجسته هخامنشی و قرینهسازی در طراحی باغ است. عمارت شاپوری دارای ۸۴۰ متر مربع زیربنا و باغی به مساحت ۵,۰۰۰ متر مربع است. در حال حاضر، این عمارت بهعنوان مکانی برای بازدید عمومی، رستوران، کافیشاپ و نمایشگاههای فرهنگی فعالیت میکند.
آدرس عمارت شاپوری شیراز
برای رفتن به عمارت شاپوری شیراز باید به شیراز، خیابان انوری، روبهروی خیابان اهلی بروید.
خانه محتشم شیراز
خانه محتشم شیراز، با قدمتی از دوران زندیه و قاجار، در خیابان ۲۲ بهمن و نزدیک ارگ کریمخانی واقع است. این عمارت که بهصورت قرینه شرقی-غربی ساخته شده، دارای تزیینات کاشیکاری هفت رنگ، گچبریهای پرنقش، آینهکاری و ارسیهای چوبی است. ایوان آن با دو ستون سنگی و سقف چوبی، به بخش شاهنشین متصل است. حیاط خانه دو حوض سنگی و فوارههایی زیبا دارد. خانه محتشم در سال ۱۳۵۶ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شد، اما در حال حاضر بهعلت نیاز به مرمت بیشتر، بازدید عمومی از آن ممکن نیست.
آدرس خانه محتشم شیراز
برای رفتن به خانه محتشم شیراز باید به شیراز، بلوار کریم خان زند، خیابان انوری، روبهروی دیوانخانه کریمخانی و همجوار با ارگ کریم خانی بروید.
خانه های تاریخی و عمارت های باشکوه ایران تنها در شیراز قرار ندارند، حتما نگاهی به مطلب زیباترین خانه های تاریخی کاشان و خانه های تاریخی تبریز بیندازید.
زیباترین مسجدهای شیراز
شکوه معماری اسلامی در شیراز مسجدهایی است که در این شهر دل انگیز ساخته شده است. مسجدهایی که در معماریشان به جزئیات عرفانی دقت کرده اند. وقتی در مسجدهای شیراز بازی رنگ و نور را می بینیم ناخودآگاه عاشق آن خواهیم شد. در ادامه زیباترین مسجدهای شیراز را به شما معرفی می کنیم.
مسجد نصیر الملک شیراز
مسجد نصیرالملک شیراز، که به مسجد صورتی نیز شناخته میشود، در خیابان لطفعلیخان زند و محله گودعربان قرار دارد. این مسجد زیبا و آرامشبخش در دوره قاجار و به دستور میرزا حسن علی خان نصیرالملک در سال 1255 هجری قمری ساخته شد و تکمیل آن دوازده سال به طول انجامید. مسجد به خاطر شیشههای رنگی و کاشیکاریهای برجستهاش شهرت دارد. بعد از اتمام ساخت، شاعر مشهور شوریده شیرازی ابیاتی به مناسبت آن سرود که بر سر در مسجد نصب شده است.
آدرس مسجد نصیرالملک شیراز
برای رفتن به مسجد نصیر الملک شیراز باید به شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، انتهای کوچه ۳۷ بروید.
مسجد وکیل شیراز
مسجد وکیل شیراز، یکی از شاهکارهای معماری دوران زندیه است که به دستور کریم خان زند در اوایل قرن 18 میلادی ساخته شد. این مسجد با مساحت 11 هزار متر مربع، در مجموعه وکیل قرار دارد که شامل بازار، حمام و کاروانسرا میشود. طراحی مسجد به صورت دو ایوانی است و دارای شبستانهای شمالی و جنوبی است. شبستان جنوبی با 48 ستون مرمرین مارپیچ و یکپارچه، از زیباترین بخشهای مسجد وکیل به شمار میآید. این مسجد با گنبدی بزرگ و تزیینات کاشیکاری رنگارنگ، یکی از جاذبههای مهم تاریخی و معماری شیراز است.
آدرس مسجد وکیل شیراز
برای رفتن به مسجد وکیل شیراز باید به شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، خیابان طالقانی، کوچه ۵ بروید.
مسجد مشیرالملک شیراز
مسجد مشیرالملک شیراز، از آثار دوره قاجار است که به دستور میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک ساخته شد. ساخت این مسجد 10 سال به طول انجامید و بهعنوان یک مسجد زیبا با کاشیکاریهای منحصر به فرد در محراب، سه شبستان، حجرهها و منبر سنگی یکپارچه مرمر شناخته میشود. جالب اینکه قدیمیترین ساعت شیراز، که ساخت انگلستان است و اعداد آن به فارسی نوشته شده، در این مسجد قرار دارد و هر ربع به صدا در میآمد و هر ساعت به تعداد ساعتهای روز زنگ میزد.\
آدرس مسجد مشیرالملک شیراز
برای رفتن به مسجد مشیرالملک باید به شیراز، وصال شیرازی شمالی، حائزی، لطفعلی خان ۶۷، سقاخانه بروید.
مسجد عتیق شیراز
مسجد عتیق شیراز، قدیمیترین مسجد این شهر با قدمت 1200 سال، در دوره عمرولیث فرمانروای صفاریان بر روی ویرانههای یک آتشکده ساخته شد. یکی از ویژگیهای برجسته آن، دارالمصحف است که در سال 752 قمری در وسط حیاط بنا شده و به "خدای خانه" نیز معروف است. در این مکان، قاریان قرآن تلاوت کرده و کاتبان قرآن مشغول نوشتن بودند. گفته میشود که حضرت حافظ هر شب جمعه برای تلاوت قرآن به این مسجد میآمده است.
آدرس مسجد عتیق شیراز
برای رفتن به مسجد عتیق شیراز باید به شیراز، بیات، خیابان حضرتی، خیابان بین الحرمین بروید.
مسجد نو شیراز
مسجد نو شیراز، با مساحت ۲۰,۰۰۰ مترمربع، بزرگترین مسجد ایران و دومین مسجد کهن شیراز پس از مسجد عتیق است. این مسجد که به نام اتابک نیز شناخته میشود، به دستور اتابک سعد بن زنگی ساخته شد. او پس از بهبود فرزندش نذر کرد که مسجدی همراه با بازار و حمام بسازد. جالب است که در این مسجد از هیچ کاشیکاری استفاده نشده و تنها در پیشانی طاقها کاشیکاریهای معرق با خط ثلث وجود دارد.
آدرس مسجد نو شیراز
برای رفتن به مسجد نو شیراز باید به شیراز، سرباغ، خیابان حضرتی، خیابان نهم دی بروید.
اگر دوست دارید در هوایی عرفانی زیباترین مساجد و امام زاده های تهران را ببینید مطلب زیباترین امام زاده های تهران را بخوانید.
زیباترین آرامگاه های شیراز
خاک شیراز محل آرمیدن ارزشمندترین شاعران و بزرگان ایرانی است؛ از این رو زیباترین آرامگاه های شیراز دیدنی هستند. از آرامگاه حافظ تا سعدی، باید در فضای رویایی و عرفانی آن قدم بزنیم تا باری دیگر شیفته تاریخ و فرهنگ ایران زمین شویم. در ادامه زیباترین آرامگاه های شیراز را معرفی می کنیم.
آرامگاه خواجوی کرمانی شیراز
آرامگاه خواجوی کرمانی، شاعر مشهور قرن هشتم هجری، در نزدیکی دروازه قرآن و در محوطهای زیبا قرار دارد. بر سنگ قبر وی نامی ذکر نشده است. در نزدیکی آرامگاه، سه غار وجود دارد؛ یکی محل عبادت خواجوی کرمانی و مریدانش است. غار دیگر دارای نقش برجستهای از رستم و شیر و آرامگاه وزیر شاه شیخ ابو اسحاق اینجو، خواجه عمادالدین محمود است. بوستان زیبای خواجو با چشمانداز عالی به شهر شیراز، مکانی مناسب برای گردشگران است.
شعری از خواجوی کرمانی
حدیث عشق ز ما یادگار خواهد ماند
بنای شوق ز ما استوار خواهد ماند
کنون که کشتی ما در میان موج افتاد
سرشک دیده ز ما برکنار خواهد ماند
آدرس آرامگاه خواجوی کرمانی
برای رفتن به آرامگاه خواجوی کرمانی باید به شیراز، ابتدای جاده شیراز – اصفهان، تنگ الله اکبر، کنار دروازه قرآن بروید.
آرامگاه سعدی شیراز
آرامگاه سعدی، شاعر برجسته قرن هفتم هجری، در منطقهای به نام سعدیه شیراز واقع شده است. این مکان در گذشته محل عبادت سعدی و یارانش بود و پس از وفاتش در همانجا به خاک سپرده شد. بنای کنونی آرامگاه، که ترکیبی از معماری سنتی و مدرن است، در سال ۱۳۳۰ ساخته شد و دارای هشت ستون سنگی با گنبد فیروزهای است. در اطراف مقبره، آرامگاههای شاعران دیگری مانند شوریده شیرازی نیز قرار دارند. یکی از جاذبههای این مجموعه، حوض ماهی است که آب آن از چشمهای زیر حوض تأمین میشود و بر اساس باورهای قدیمی خاصیت شفابخشی دارد.
شعری از سعدی
من چرا دل به تو دادم که دلم میشکنی
یا چه کردم که نگه باز به من می نکنی
دل و جانم به تو مشغول و نظر در چپ و راست
تا ندانند حریفان که تو منظور منی
دیگران چون بروند از نظر از دل بروند
تو چنان در دل من رفته که جان در بدنی
آدرس آرامگاه سعدی شیراز
برای رفتن به آرامگاه سعدی شیراز باید به شیراز، انتهای خیابان بوستان، کنار باغ دلگشا بروید.
آرامگاه حافظ شیراز
آرامگاه حافظ، شاعر بزرگ ایرانی، یکی از جاذبههای دیدنی شیراز است که طراحی آن توسط معمار فرانسوی آندره گدار انجام شده است. این بنا با هشت ستون نمادین از قرن هشتم، زمان حیات حافظ، احاطه شده و گنبد آن با کاشیکاری معرق و ورقههای مسی تزئین شده است. مجموعه حافظیه شامل دو صحن شمالی و جنوبی است که توسط تالاری از هم جدا شدهاند و در شب فضایی معنوی و آرامشبخش دارد. این مکان با چایخانههای سنتی و امکان گرفتن فال حافظ، تجربهای روحانی و بینظیر را برای گردشگران فراهم میکند.
شعری از حافظ
فاش میگویم و از گفته خود دلشادم
بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم
طایر گلشن قدسم چه دهم شرح فراق
که در این دامگه حادثه چون افتادم
من ملک بودم و فردوس برین جایم بود
آدم آورد در این دیر خراب آبادم
آدرس آرامگاه حافظ شیراز
برای رفتن به آرامگاه حافظ شیراز باید به شیراز، حدفاصل چهاراه ادبیات و چهارراه حافظیه، روبروی ورزشگاه حافظیه بروید.
آرامگاه شاهچراغ شیراز
حرم مطهر شاهچراغ (احمد بن موسی)، برادر امام رضا (ع) و پسر امام موسی کاظم (ع)، مهمترین جاذبه مذهبی شیراز است. این آرامگاه با معماری زیبا، آیینهکاری و کاشیکاری چشمگیر، هر زائر را مجذوب خود میکند. حرم دارای چهار صحن شامل صحن اصلی، صحن عتیق، صحن امام جواد (ع) و صحن حضرت معصومه (ع) است و دو ورودی در شمال و جنوب دارد. آرامگاه حضرت شاهچراغ در شاهنشین زیر گنبد غرب حیاط قرار دارد.
آدرس آرامگاه شاهچراغ شیراز
برای رفتن به آرامگاه شاهچراغ شیراز باید به خیابان ۹ دی بروید.
آرامگاه باباکوهی شیراز
آرامگاه باباکوهی در شمال شیراز و در دامنه رشتهکوههای این منطقه قرار دارد. این آرامگاه مربوط به شیخ ابوعبدالله محمد بن عبدالله، معروف به باباکوهی، از بزرگان عارف دوره آل بویه است. برای رسیدن به این مکان، گردشگران باید حدود ۳۰ دقیقه پیادهروی کنند که خود این مسیر در دل کوه، به یکی از جاذبههای کوهنوردی شیرازیها تبدیل شده است. از این نقطه، نمای زیبایی از شهر شیراز نیز قابل مشاهده است. در این منطقه دو غار وجود دارد: یکی به عنوان آرامگاه شیخ باباکوهی و دیگری محل زندگی یکی از عارفان آن زمان.
آدرس آرامگاه باباکوهی شیراز
برای رفتن به آرامگاه باباکوهی شیراز باید به رشته کوههای شمالی شهر شیراز، سمت چپ دروازه قرآن، کوه باباکوهی بروید.
زیباترین موزه های شیراز
موزه های شیراز حرف های فراوانی از تاریخ، فرهنگ و هنر ایران زمین دارند. برخی از زیباترین موزه های شیراز نه تنها آثار ارزشمندی را پیشکش چشم های ما می کنند، بلکه خود در محلی خواستنی و زیبا از نظر معماری قرار گرفته اند؛ به عنوان مثال موزه پارس در باغ نظر که پیش تر در مورد آن صحبت کردیم. در ادامه برخی از زیباترین موزه های شیراز را به شما معرفی می کنیم.
موزه حمام وکیل شیراز
حمام وکیل شیراز یکی از زیباترین جاهای دیدنی شیراز است که امروزه تبدیل به موزه شده است. حمام وکیل شیراز نمونهای برجسته از معماری اصیل ایرانی است که در دوران زندیه و به دستور کریم خان زند ساخته شد. این حمام یکی از بزرگترین و پیشرفتهترین حمامهای آن دوران بود. در طول زمان، این بنای تاریخی تغییرات زیادی به خود دیده و امروزه به موزهای تبدیل شده است. بازدیدکنندگان میتوانند ضمن تماشای معماری منحصر به فرد این حمام، با فرهنگ و تاریخ غنی ایران آشنا شوند.
آدرس موزه حمام وکیل شیراز
برای رفتن به حمام وکیل شیراز باید به شیراز، خیابان طالقانی، سمت غربی مسجد و بازار وکیل بروید.
موزه سنگ هفت تنان
تکیه هفت تنان یا موزه سنگ، یکی از آثار دوران زندیه است که در دامنه کوه چهل مقام شمال شیراز واقع شده است. این بنا بهخاطر هفت قبر عارف گمنام معروف است که کریم خان زند دستور داد بر هر یک سنگ بزرگی بدون کتیبه نصب شود. در ورودی این مجموعه، حوض بزرگی به همراه درختان ۲۰۰ ساله به چشم میخورد. بنا به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده و یکی از ویژگیهای آن دو ستون سنگی بزرگ در قسمت شمالی است که با نقاشیهای مفهومی تزیین شدهاند. این اثر از سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد.
آدرس موزه سنگ هفت تنان
برای رفتن به موزه سنگ هفت تنان باید به شیراز، پای کوه چهل مقام، شمال آرامگاه حافظ بروید.
موزه لباس های سنتی و آیینی شیراز ؛ خانه صالحی
موزه لباسهای سنتی و آیینی شیراز در خانه صالحی، یکی از بناهای دوران قاجار قرار دارد. این خانه دارای دو بخش اندرونی و بیرونی است و اتاقهای سهدری و پنجدری آن فضایی دلنشین را بهوجود آورده است. دیوارهای حیاط با کاشیکاریهای زیبا به طرحهای اسلیمی، گل و مرغ، و نقوش پادشاهان و سربازان قاجار تزئین شدهاند که جلوهای ویژه به فضا میبخشند. همچنین، گچکاریها، سقفهای چوبی و تزیینات گرهچینی از ویژگیهای برجسته معماری این دوران در خانه صالحی هستند. این خانه از سال 1384 توسط سازمان میراث فرهنگی به موزهای برای نمایش لباسهای سنتی و آیینی شیراز تبدیل شده است.
آدرس موزه لباس های سنتی و آیینی شیراز
برای رفتن به موزه لباس های سنتی و آیینی شیراز باید به بافت تاریخی شهر، روبه روی شاهچراغ، کوچه هفت پیچ، خانه صالحی بروید.
ارگ کریم خان زند ؛ موزه بزرگ فارس
ارگ کریمخان، که در مرکز شیراز و در میدان شهرداری واقع شده، یکی از آثار برجسته دوران زندیه است. این بنای عظیم که توسط کریمخان زند در سال 1180 هجری قمری ساخته شد، ابتدا به عنوان محل اقامت و سلطنت وی مورد استفاده قرار میگرفت. در دوران قاجار و سپس پهلوی، ارگ کریمخان کاربریهای مختلفی داشت و حتی به زندان تبدیل شد. امروزه این ارگ به موزه بزرگ فارس تبدیل شده و محل نمایش آثار تاریخی و فرهنگی استان است.
معماری ارگ به شیوه اصفهانی و درونگرا طراحی شده و دارای بخشهای نظامی و مسکونی است. حیاط مرکزی با ایوانهای ستوندار و تالارهای زیبا از ویژگیهای برجسته این بنا است. در بخشهایی از ارگ نقاشیهای گچی و تزیینات زیبا با استفاده از مواد معدنی دیده میشود. در جبهه شمالی، حمام ارگ که از دوره زندیه باقیمانده، نیز قابل مشاهده است. ارگ کریمخان بهعنوان یکی از مهمترین جاذبههای تاریخی شیراز، از سال 1351 در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد.
آدرس ارگ کریمخان ؛ موزه بزرگ فارس
برای رفتن به ارگ کریمخان باید به استان فارس، شیراز، ابتدای خیابان کریم خان زند، نبش میدان شهرداری بروید.
جاهای دیدنی اطراف شیراز
اگر چه شهر شیراز پر است از جاهای دیدنی است، اما اطراف این شهر عزیز گهواره تاریخ ایران باستان است. در ادامه برخی از جاهای دیدنی اطراف شیراز را به شما معرفی می کنیم که برخی از آن ها به عصر ایران باستان مربوط هستند.
اگر می خواهید با جاهای باستانی ایران در استان فارس به روایتی تاریخی آشنا شوید مطلب سفر به سرزمین هخامنشیان؛ باشکوه ترین آثار باستانی هخامنشی در استان فارس که باید ببینید را بخوانید.
تخت جمشید شیراز
تخت جمشید، که در نزدیکی مرودشت شیراز و در دامنه کوههای رحمت قرار دارد، نماد عظمت تمدن هخامنشیان و یکی از مهمترین آثار تاریخی ایران است. این مجموعه با نام یونانی «پرسپولیس» شناخته میشود و در دوران داریوش هخامنشی آغاز به ساخت شد. تخت جمشید شامل کاخها، ستونها، کتیبهها و نقشبرجستههای برجستهای است که شکوه و قدرت پادشاهان هخامنشی را به نمایش میگذارد. ساخت این بنای عظیم بیش از ۱۲۰ سال به طول انجامید و در آن معماران و کارگران بسیاری از سراسر امپراتوری هخامنشی مشارکت داشتند. تخت جمشید بهعنوان یکی از بزرگترین نمادهای تمدن ایران باستان، هر ساله گردشگران بسیاری را جذب میکند.
آدرس تخت جمشید شیراز
برای رفتن به تخت جمشید باید به استان فارس، مرودشت، اا کیلومتری شمال شرق مرودشت، مجموعه تاریخی باستانی تخت جمشید بروید.
نقش رستم شیراز
نقش رستم یک مجموعه باستانی مهم در استان فارس، ایران است که در حدود ۱۰ کیلومتری شمال تخت جمشید (پرسپولیس) و در نزدیکی مرودشت واقع شده است. این منطقه شامل یادگارهایی از سه دوره تاریخی ایران باستان: ایلامیان، هخامنشیان و ساسانیان است.
از ویژگیهای برجسته نقش رستم میتوان به آرامگاههای پادشاهان هخامنشی مانند داریوش اول، خشایارشا و اردشیر اول، کتیبهها، سنگنوشتهها، و نقوش برجسته اشاره کرد. این آرامگاهها در دل کوههای سنگی تراشیده شدهاند و نشاندهنده عظمت و شکوه دوران هخامنشی است. در کنار آن، آثار دیگری از دوران ساسانی و ایلامی نیز در این محوطه به چشم میخورد.
نام «نقش رستم» بهدلیل افسانهای که در آن رستم، قهرمان شاهنامه، در این منطقه با اسفندیار روبهرو شده، بر این منطقه گذاشته شده است.
آدرس نقش رستم شیراز
برای رفتن به نقش رستم باید به استان فارس، شمال شهرستان مرو دشت، روستای زنگی آباد بروید.
نقش رجب شیراز
نقش رجب یک محوطه باستانی مهم در استان فارس، ایران است که در ۱۳ کیلومتری شمال مرودشت و ۹٫۴ کیلومتری شمال تخت جمشید واقع شده است. این مکان در دوران ساسانیان بهعنوان محل برگزاری مراسم تاجگذاری شاهان ساسانی شناخته میشود. نقش رجب شامل سه نقشبرجسته از مراسم تاجگذاری شاهان ساسانی است که بر دیوارههای کوه رحمت حجاری شدهاند. این نقشها بهویژه مربوط به اردشیر بابکان، بنیانگذار سلسله ساسانیان، و دیگر پادشاهان این سلسله هستند.
نقش رجب به دلیل نزدیکی به شهر باستانی استخر و اهمیت تاریخیاش، بهعنوان مکانی مذهبی و سلطنتی در دوران ساسانی شناخته میشود. این اثر تاریخی در سال ۱۳۱۰ به فهرست آثار ملی ایران اضافه شد و امروزه یکی از جاذبههای گردشگری برجسته در ایران است.
آدرس نقش رجب شیراز
برای رفتن به نقش رجب شیراز باید به استان فارس، مرودشت، ۳ کیلومتری شمال تخت جمشید، جاده مرودشت- سارویی بروید.
جاذبه های طبیعی اطراف شیراز
جذاب ترین نکته در مورد شیراز این است که تنها مهدی از جاذبه های گردشگری تاریخی نیست، اطراف شهر شیراز پر است از جاذبه های طبیعی که رنگ و بویی تاریخی دارند یا ردپایی از پادشاهان ایران باستان بر خاک آن موجود است. برخی از این جاذبه های طبیعی شیراز نیز به عنوان معجزات طبیعت شناخته می شوند که بهتر است با آن ها آشنا شویم. در ادامه برخی از این جاذبه های طبیعی را معرفی می کنیم.
چشمه خارگان شیراز
چشمهٔ خارگان یکی از جاذبههای طبیعی استان فارس است که در ۶۰ کیلومتری غرب شیراز، در دل روستای زیبای خارگان قرار دارد. این چشمه با آب زلال و سرد خود، در کنار رودخانهٔ قرهآغاج که از نزدیکی آن میگذرد، فضایی سرسبز و دلانگیز ایجاد کرده است. جریان آب از دل کوهها، به همراه پوشش گیاهی اطراف، این منطقه را به یک نقطه آرامشبخش و طبیعی تبدیل کرده است که میزبان گردشگران و اهالی طبیعت میباشد.
آدرس چشمه خارگان شیراز
برای رفتن به چشمه خارگان باید به روستای خارگان در ۶۰ کیلومتری غرب شیراز بروید.
دشت ارژن شیراز
دشت ارژن، در ۷۳ کیلومتری شیراز و نزدیک به کازرون، در دامنه کوههای زاگرس جنوبی واقع شده است. این دشت وسیع با مساحت حدود ۹۰ کیلومتر مربع، به دلیل آب و هوای دلپذیر و پوشش گیاهی سرسبز، یکی از جاذبههای طبیعی استان فارس به شمار میرود. دشت ارژن با درختان بلوط، زالزالک و بادام، بهویژه در فصلهای سرد سال، به مکانی جذاب برای گردشگران تبدیل میشود. این منطقه علاوه بر زیبایی طبیعی، از نظر تاریخی نیز اهمیت دارد و در گذشته محل شکار شاهان هخامنشی بوده است.
از جاذبههای دشت ارژن میتوان به دریاچه ارژن، آبشار چرونیز، و آثار باستانی تنگ شاپور اشاره کرد. این دشت بهویژه در فصل بهار با گلهای وحشی، دریاچه پرآب و مراتع سرسبز خود، زیبایی خاصی دارد. همچنین، عشایر منطقه در فصول ییلاقی و قشلاقی به این دشت میآیند که برای بازدیدکنندگان جذابیت خاصی دارد.
آدرس دشت ارژن شیراز
برای رفتن به دشت ارژن شیراز باید به حدفاصل شیراز – کازرون بروید.
دریاچه مهارلو شیراز
دریاچه مهارلو، در ۳۰ کیلومتری شیراز و نزدیکی روستای مهارلو، یکی از جاذبههای طبیعی استان فارس است. این دریاچه فصلی با مساحت ۲۵,۰۰۰ هکتار، بهویژه در فصلهای خشک، تبدیل به یکی از منابع بزرگ نمک کشور میشود. آب آن از بارشهای جوی و چندین رودخانه تأمین میشود و در فصلهای بارانی پرآب میشود. مهارلو زیستگاه بسیاری از پرندگان مهاجر، از جمله فلامینگوها، است. این دریاچه از نظر صنعتی نیز اهمیت بالایی دارد و منبع جلبک دونالیلا سالینا و میگوی آرتمیا است. بهخاطر خشکسالیها و آلودگی، دریاچه با تهدیدات زیستمحیطی مواجه است.
آدرس دریاچه مهارلو شیراز
برای رفتن به دریاچه مهارلو شیراز باید به استان فارس، جنوب شرقی شیراز، حدود ۲۰ کیلومتری جاده شیراز به فسا، نزدیکی روستای مهارلو بروید.
آبشار مارگون شیراز
آبشار مارگون، یکی از زیباترین جاذبههای طبیعی استان فارس، با ارتفاع ۷۰ متر و عرض ۱۰۰ متر، در منطقه کوهستانی مارگون واقع است. این آبشار که بهدلیل چشمههای کوهستانی خود به "آبشار چشمهای" معروف است، در فصلهای بهار و تابستان زیبایی خیرهکنندهای دارد. در این فصول، هوای اطراف آبشار خنک و مطبوع است و طبیعت اطراف آن با درختان سیب و گردو، زیبایی خاصی پیدا میکند. آبشار مارگون در زمستان با تشکیل قندیلهای یخ، جلوهای متفاوت پیدا میکند. از تفریحات این منطقه میتوان به عکاسی، آببازی، غارنوردی و گشتوگذار در طبیعت اطراف اشاره کرد. برای دسترسی به آبشار، از یاسوج یا شیراز میتوان بهراحتی مسیرهای مختلفی را طی کرد.
آدرس آبشار مارگون شیراز
برای رفتن به آبشار مارگون شیراز باید به استان فارس، شهر سپیدان، ۵۰ کیلومتری شمال سپیدان، نزدیک روستای مارگون بروید.
روستای قلات شیراز
روستای قلات شیراز، در ۳۶ کیلومتری شمال غرب شیراز و در ارتفاع ۲,۰۶۵ متری از سطح دریا قرار دارد. این روستا با خانههای پلکانی، طبیعت بکر و باغهای سرسبز یکی از جاذبههای گردشگری مهم استان فارس است و در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ بهعنوان نخستین بافت روستایی تاریخی طبیعی استان فارس در فهرست میراث ملی ایران ثبت شد. قلات در کنار چشمهها و رودخانهها، با معماری سنتی و کوچههای سنگفرش شده، فضایی زیبا و آرامشبخش را برای گردشگران فراهم میآورد.
مردم قلات به زبان فارسی میانه جنوب غربی سخن میگویند و با مشاغلی مانند کشاورزی، دامداری و گیوهبافی زندگی میکنند. جاذبههای تاریخی روستا شامل قلعه قزل ارسلان، کلیسای قلات، موزه مردمشناسی و حمام قدیمی است. همچنین، آبشارهای زیبا و تفرجگاههای طبیعی مانند تنگه شب شتری و رودخانه چشمه انجیری از دیگر مکانهای دیدنی قلات به شمار میروند.
آدرس روستای قلات شیراز
برای رفتن به روستای قلات شیراز باید به استان فارس، شهرستان شیراز، بخش مرکزی، دهستان دراک، روستای قلات بروید.
زیباترین پارک های شیراز
در کنار جاهای دیدنی تاریخی و طبیعی شیراز، این شهر توریست پذیر دارای پارک های شهری زیبایی است که اگر به شیراز سفر کنیم برای استراحت می توانیم به این پارک ها برویم و در برخی از آن ها اقامت داشته باشیم. در ادامه زیباترین پارک های شیراز را معرفی می کنیم.
پارک کوهپایه شیراز
پیش تر در مورد دو جای دیدنی شیراز صحبتی نکردیم ؛ دروازه قرآن و گهواره دید! مطمئنا در ذهنتان می گفتید که چرا این مکان های دیدنی را معرفی نکردیم. این دو در پارک کوهپایه شیراز قرار دارند.
پارک کوهپایه شیراز، واقع در نزدیکی دروازه قرآن، یکی از پارکهای کوهستانی معروف این شهر است. مساحت آن حدود ۱۹,۰۰۰ متر مربع بوده و امکاناتی چون ورزش صبحگاهی، شهربازی کودکان، وسایل ورزشی، بوفه، نمازخانه و سرویس بهداشتی دارد. یکی از جاذبههای پارک، گهواره دید است که از آن میتوان نمای زیبایی از دروازه قرآن و بخشهایی از شهر را مشاهده کرد. همچنین شهربازی این پارک شامل وسایل سرگرمکنندهای مانند ماشین برقی، چرخوفلک و سینما سهبعدی است.
آدرس پارک کوهپایه شیراز
برای رفتن به پارک کوهپایه شیراز باید به بلوار هفت تنان بروید.
پارک آزادی شیراز
پارک آزادی شیراز، بزرگترین پارک شهر با مساحت ۲۰۰,۰۰۰ متر مربع، در شمال شیراز و در سال ۱۳۴۵ افتتاح شد. این پارک با درختان کهنسال، دریاچه مصنوعی برای قایقرانی، و منظرهای زیبا از کوهستان، مقصدی عالی برای گردش خانوادگی است. امکانات پارک شامل تالار نمایش، آبنما، کرایه دوچرخه، غرفههای فروش خوراکی، نمازخانه و سرویس بهداشتی میشود. همچنین، مجتمع فرهنگی مذهبی و خانه فرهنگ در پارک خدمات مختلفی به بازدیدکنندگان ارائه میدهند.
آدرس پارک آزادی شیراز
برای رفتن به پارک آزادی شیراز باید به خیابان ساحلی، خیابان مشکین فام بروید.
پارک جنگلی انقلاب رزقان شیراز
پارک جنگلی انقلاب زرقان (پالایشگاه شیراز) با مساحت ۲۵۰ هکتار، بزرگترین پارک مصنوعی استان فارس است. این پارک امکاناتی مانند فضای سبز برای پیکنیک، آلاچیق، دریاچه برای قایقسواری، آبنما، فضای بازی کودکان، نمازخانه و بوفه دارد. با وجود مناسب بودن برای روزهای پیکنیک، بهدلیل دوری از شهر، اقامت شبانه در آن توصیه نمیشود.
آدرس پارک جنگلی انقلاب رزقان
برای رفتن به پارک جنگلی انقلاب رزقان باید به آزادراه شیراز-اصفهان، شهر جدید صدرا بروید.
پارک کوهستانی دراک شیراز
پارک کوهستانی دراک، یکی از بزرگترین و زیباترین پارکهای کوهستانی ایران است که در دامنه کوه دراک (با نامهای کوه برفی و کوه مادر) در شمال غرب شیراز واقع شده. این پارک که در امتداد رشته کوه زاگرس قرار دارد، با طبیعت بکر و هوای مطبوع، مکان مناسبی برای گردشگران و علاقهمندان به کوهنوردی و طبیعتگردی است.
تاسیس پارک دراک از سال ۱۳۹۲ آغاز شد و در سال ۱۳۹۶ فاز اول آن با مساحت ۵۸۰ هکتار به بهرهبرداری رسید. این پارک با امکاناتی نظیر دریاچه مصنوعی، تلهکابین، پل معلق، زیپ لاین با ۱,۲۰۰ متر طول و حداکثر ارتفاع ۲۰۰ متر، پیست دوچرخهسواری، مسیرهای پیادهروی، و باغ گیاهان دارویی، به یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری شیراز تبدیل شده است. همچنین، فاز دوم این پارک شامل هتل، رستوران، شهربازی، و زیستگاه حیوانات است که در نهایت مساحت آن به ۱,۰۰۰ هکتار خواهد رسید.
پل معلق این پارک از بلندترین پلهای معلق کشور است که از روی آلاچیقهای پارک میگذرد و زیپ لاین آن برای عاشقان هیجان جذابیت خاصی دارد. این پارک امکانات رفاهی مناسبی مانند کافه، آلاچیق، نیمکت و سرویسهای بهداشتی را نیز در اختیار بازدیدکنندگان قرار میدهد.
آدرس پارک کوهستانی دراک شیراز
برای رفتن به پارک کوهستانی دراک شیراز باید به بزرگراه حسینیالهاشمی بروید.
بوستان سایه شیراز
بوستان سایه که به پارک نماز نیز شناخته میشود، نخستین پارک کوهستانی شیراز است که برای استفاده معلولان بهینهسازی شده و در سال ۱۳۹۹ افتتاح شد. این پارک با مساحت ۱۰ هکتار در حاشیه کوههای شرقی شیراز قرار دارد و امکاناتی چون مسیر پیادهروی ۱۲ کیلومتری، زیپ لاین ۴۰۰ متری، کارگاه صخرهنوردی، آبشارهای سنگی، دریاچه مصنوعی با آبنمای ۱۰ متری، مسیر دوچرخهسواری، زمین بازی کودکان و کافه را ارائه میدهد. پوشش درختی منحصربهفرد و هوای پاک کوهستانی آن، این پارک را به مقصدی محبوب برای گردشگران و علاقهمندان به طبیعت تبدیل کرده است.
آدرس بوستان سایه شیراز
برای رفتن به بوستان سایه شیراز باید به بلوار رسول اعظم بروید.
برای آشنایی با دیگر پارک های شیراز مطلب ۵ پارک شیراز برای قدم زدن را بخوانید.
جاهای دیدنی شیراز در شب
شهر عاشقانه ای مثل شیراز بدون شک در شب هم مشتاقان فراوانی دارد، اما دقیقا کدام جاهای دیدنی شیراز در شب زیباتر هستند؟ پیش تر در مطلب جاهای دیدنی شیراز در شب؛ شهری که با شعر بیدار است با جزئیات از این مکان ها یاد کرده ایم. در این مطلب نیز از این جاذبه های گردشگری یاد کرده ایم. اما، مختصرا آن ها را در ادامه معرفی می کنیم.
حافظیه در شب
- آرامگاه حافظ در شب با نورپردازی ملایم و صدای آبنماها فضایی رمانتیک و دلانگیز ایجاد میکند.
- مکانی مناسب برای قدم زدن، تفکر و حافظخوانی.
- موقعیت: حدفاصل چهارراه ادبیات و چهارراه حافظیه (تا ساعت ۲۲ باز است).
نارنجستان قوام در شب
- باغی تاریخی با معماری سنتی ایرانی، درختان نارنج و حوضهای مرکزی در شبهای پاییزی جلوهای رویایی دارد.
- موقعیت: خیابان لطفعلی خان زند (تا ساعت ۱۹ باز است).
ارگ کریمخانی در شب
- نورپردازی زیبا بر روی بناهای تاریخی ارگ، حس سفر به گذشته را تداعی میکند.
- موقعیت: خیابان کریمخان زند، نبش میدان شهدا (تا ساعت ۸ شب باز است).
شاهچراغ در شب
- حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاه چراغ با نورپردازیهای رنگی، شکوهی روحانی و آرامشبخش دارد.
- موقعیت: خیابان لطفعلی خان زند، خیابان احمدی.
گهواره دید شیراز در شب
- مکان تاریخی با چشمانداز زیبا از شهر شیراز و کوهها که فضایی آرام برای تفکر و تماشا فراهم میآورد.
- موقعیت: بلوار هفت تنان، هفت تنان 29/1.
سوالات متداول در مورد جاهای دیدنی شیراز
۱. مشهورترین جاهای دیدنی شیراز کدامند؟
معروفترین جاهای دیدنی شیراز شامل حافظیه، ارگ کریمخانی، شاهچراغ، نارنجستان قوام، باغ ارم و مسجد نصیرالملک هستند.
۲. چطور به حافظیه شیراز برویم؟
حافظیه در مرکز شیراز، حدفاصل چهارراه ادبیات و چهارراه حافظیه واقع شده است. بهترین راه برای دسترسی به آن، استفاده از تاکسی یا پیادهروی از مرکز شهر است.
۳. آیا در شیراز جاهای دیدنی مخصوص کودکان وجود دارد؟
بله، پارک کوهپایه و پارک آزادی از جمله مکانهای مناسب برای کودکان هستند که امکاناتی مانند شهربازی و وسایل بازی برای کودکان دارند.
۴. بهترین زمان برای سفر به شیراز چه فصلی است؟
بهترین زمان برای بازدید از شیراز بهار و پاییز است که هوا معتدل و دلپذیر است. بهویژه در فصل پاییز، هوای ملایم و رنگهای زیبای طبیعت جذابیت ویژهای به شهر میبخشد.
۵. آیا در شیراز امکان گشت و گذار شبانه وجود دارد؟
بله، شبهای شیراز به ویژه در مکانهایی مانند حافظیه، شاهچراغ و ارگ کریمخانی با نورپردازیهای زیبای خود فضایی دلانگیز و رویایی برای گردشگران فراهم میکند.
۶. چگونه به باغ ارم شیراز برویم؟
باغ ارم در نزدیکی مرکز شهر شیراز واقع شده و دسترسی آسانی از طریق تاکسی یا پیادهروی از میدان ارگ دارد.
۷. آیا در شیراز برای خرید سوغات مکان خاصی وجود دارد؟
برای خرید سوغات شیراز، بازار وکیل و بازار حاجی مکانهای مناسبی هستند که انواع صنایع دستی، فرشهای دستباف و محصولات محلی ارائه میدهند.
۸. آیا پارکهایی برای چادر زدن در شیراز وجود دارد؟
بله، پارک جنگلی انقلاب زرقان و پارک کوهپایه شیراز از جمله مکانهایی هستند که امکانات مناسب برای چادر زدن و پیکنیک را فراهم میکنند.
۹. چطور میتوانم از شاهچراغ دیدن کنم؟
شاهچراغ یکی از مهمترین مکانهای مذهبی شیراز است که در خیابان لطفعلی خان زند واقع شده و میتوانید با تاکسی یا پیاده به آنجا دسترسی پیدا کنید.
۱۰. آیا در شیراز مکانهای تاریخی زیادی وجود دارد؟
بله، شیراز یکی از شهرهای تاریخی ایران است که آثار باستانی زیادی مانند مسجد نصیرالملک، ارگ کریمخانی، تخت جمشید و کاخ بردک سیاه را در خود جای داده است.